Győzelemre fel! – Manchester United – Southampton

A bajnokság kezdete pont olyan, amikor még nem látjuk a teljes összképet más csapatok formájáról és persze a sajátunkéról sem, ugyanakkor nagyon fontos a jó kezdés, különösen azért, mert már lassan el is felejtettük milyen az. Továbbá a Manchester City elleni összecsapásig jó lenne 100%-osnak maradni. A mai feladat közel sem megoldhatatlan.

promo295273674

Mourinho pedig köztudottan bivalyerős hazai pályán. A 106 hazai PL meccsén mindössze 5 vereséget számlál, ebből is négyet a tavalyi szezonban kényszerült elszenvedni. A csapatnak pedig egy acélos mérleg az Old Traffordon nagyon sokat érhet a végelszámolásnál.

A Southampton ellen pedig be is lehetne gyűjteni az első skalpot, hiszen a Szentek közel sem tűnnek olyan masszívnak, mint a tavalyi évben. Puel meglepődött a múlt héten a hosszú passzos, ütközős, harapós PL láttán, szóval sárkánnyá válva leharaphatnánk a rivális fejét. A Southampton ellen ráadásul rémesen nem megy mostanság hazai környezetben. A Ferguson visszavonulása óta három mérkőzésen két vereség és mindössze egy döntetlen jött össze, az is még David Moyes ténykedése alatt. Itt az ideje a visszavágásnak.

Legérdekesebb Schneiderlin és Mkhitaryan személye lehet, valamelyikőjük talán a kezdőben találhatja magát. Mourinho szerint Pogba is kaphat egy jó 20-30 percet, amitől jó eséllyel delíriumi állapotba kerülhet majd a lelátó közönsége. A vendégektől igazából csak Bertrand hiányzik, náluk pedig még Lingard is visszatérhet, igaz a keretünk mélységét ismerve erre kicsi az esély.

manchester-united-bournemouth-mata

Az örményre visszatérve, José elmondta, hogy nem azért játszat valakit, mert megvette, hanem a saját döntései után menve akkor fog szerepet kapni valaki, ha a helyzet megkívánja. Ráadásul eddig Mata és Lingard játéka és góljai is a portugál menedzsert igazolják. Az sem hátrány, hogy mi nyitjuk a fordulót, egy győzelemmel nyomás alá rakhatjuk az ellenfeleinket, még akkor is, ha most ez kevésbé számít még. Az egyetlen érdekesség még Smalling kezdetése lehet, akinek az eltiltása lejárt és egészségügyileg is rendben lévőnek tűnik, így az örökzöld Blind most már tényleg a padon találhatja magát.

Kiárusításba sem igazán kezdtünk bele. Love és McNair távozott, Januzaj kölcsönbe került a Sunderland csapatába. A Rojo, Young, Schweinsteiger trió esélyes távozáson túl, nagyon úgy tűnik, hogy mindenki megúszhatja a nyarat. Ebben az esetben pedig elég vastag kerettel vághatnánk neki a szezonnak.

Fonté megszerzése is kezd lecsengeni a sajtóban. Szóval most már van Dijk és az ő feladata lesz a csőre töltött Ibra eltüntetése.

stat-pack-man-united-away-wide148-3256463_1600x900

Kell még valamit mondanom? Szerintem aligha, kezdődjön a Premier League második fordulója és lépjünk fordulóról fordulóra előre, hogy a szezon közepe táján olyan érzések kerítsenek uralmuk alá minket, amivel 4 évvel ezelőtt találkoztunk utoljára!