Feyetlenség – Az Európa Liga visszaránt

Már megint itt. Lassan már nem is tudom hányadik alkalommal az elmúlt évek alatt. Igaz volt olyan is, amikor ezt a fajta szenvedést is megspórolta magának a csapat. Az idei Európa Ligában sem tudjuk mi a célunk, de a keretet elnézve bizakodóak lehetünk, hogy mindenki bizonyíthat és igazi verseny alakul ki a kezdőbe kerülésért a bajnokságban is.

maxresdefault

A Feyenoord főnix poraiból feltámadva valami olyasmit művel a holland bajnokságban, hogy több tucat láb – és kéztörő Moreno kellene, hogy valaki megállítsa a rotterdamiakat. Az öt mérkőzés, öt győzelem, 15-2-es gólarány bizony magáért beszél. Szerencsénk van, hogy a sérült Elia biztosan nem léphet pályára az első kanyarban, de ott lesz az a Kuyt, aki miatt legalább minden Manchester United szurkolónak egyszer rémálma van egy évben. A legnagyobb veszélyt azonban a Koppenhágából 3,5 millió euróért érkező Jorgensen jelentheti a kapunkra, de érdemes lesz odafigyelni Jens Toornstra és El Ahmadi személyére is. A padon pedig a legendás, de még mindig piszok fiatal van Bronckhorst csücsül.

copyright-proshots-1354994-702x336

A Fenerbahce mellett tehát jogunk van azt feltételezni, hogy a Leicester, Brugge, Porto, Kobenhavn csoport helyett ez a miénk is nyugodtan indulhatna a BL-ben. Ilyen kedvességet azonban nem tesz meg egy beépített ember sem, szóval ideje lenne aktivizálni Howard Webb kollégát.

A csapatunk kerete viszont a várakozásoknak megfelelően alakult, azt az egy kivételt eltekintve, hogy nem értjük miért utazik a gárdával Zlatan. Talán a svéd adja a repülőgépnek az üzemanyagot vagy szimplán szeretne néhány órácskáig visszalátogatni szeretett „hazájába”. Nincsen tehát Shaw, Valencia, Rooney, Lingard és Mkhitaryan sem, Schweinsteiger megaláztatása már a keret kinevezésekor tovább folytatódott, tehát a németnek alapból nem volt esélye beleszagolni a füves friss németalföldi levegőbe. Nem bánnám, ha de Gea is csak tiszteletből utazott volna el, viszont nagyon remélem, hogy Carrick, Depay és Schneiderlin pályára lép a mai este folyamán. Jó lenne mind a három játékost a pályán látni és ki is járna már nekik egy kis újraolajozás. Érdekes kísérlet lesz, hogy egy teljesen összeszokatlan tizenegy fut majd ki a szép zöld (haha) gyepre. Valószínűleg Smalling is kezdeni fog, de az is lehet, hogy igazából José még mindig van Gaal és Blinddel közösen ezt a tervet eszelték ki az örökké csapatban való maradásra és a tulipános szekta tovább folytatja hadjáratát hazai földön is.

3f320040e259404dbc786b2c3808f4b6

Elég nyilvánvalónak látszik, hogy nem igazán fogjuk törni magunkat a csütörtök éjszakákon, hiszen olyankor vasárnap már mérkőzés van újra a bajnokságban és az bizony mérföldekkel nagyobb prioritást élvez Európa legelcseszettebb második kupasorozatával szemben. Őszintén szólva, továbbra sem tudok semmilyen racionális indokot felhozni amellett, hogy miért kellene bármennyire is komolyan kezelni ezt a kupát. Szerencsére Mourinho is elmondta, hogy a Manchester United nélkül a Bajnokok Ligája értelmetlen, nekünk pedig ott a helyünk. Herrera persze lenyilatkozta, hogy meg akarjuk nyerni a sorozatot, de neki még senki nem szólt, hogy ez nem lesz így. Ezzel búcsúznék és egyben azt is kívánom maguknak, hogy az elkövetkezendő húsz évben még véletlenül se áruljanak ilyen rettentően visszataszító Európa Liga logós mezeket a hivatalos webáruházunkban.

aa1af372880a42808e4450dc447dff60