Vadford? – Folytatódik a Premier League

Ahogy azt meg lehetett jósolni, kigyufáztunk Rotterdamban, de kit érdekel ez, amikor nyilvánvaló, hogy ma kell megszerezni a három pontot, ezzel pedig tapadni a riválisokra és továbbra is emelni a csapat hitét és önbizalmát. A pályára kifutó kezdőre pedig egyre kíváncsiabbak leszünk, hiszen Mourinho az EL mérkőzésen kipróbálhatott néhány játékost, igaz egy mérkőzésből, ráadásul éppen abból, sok következtetést aligha lehet levonni. Mi azért nekifutunk annak a kísérletnek, hogy megcélozzuk feltalálni a spanyolviaszt.

José nem sok bölcsességet mondott a Feyenoord elleni találkozót követően, igaz a vereségek utáni nyilatkozatok a van gaal-i, moyes-féle magasságokban futnak, de ezen már senki nem lepődik meg. Arra szinte mérget vehetünk, hogy a Valencia, Bailly, Shaw hármas biztosan kezd a védelemben, most már csak a Smalling vs. Blind csata marad megválaszolatlanul. A hivatalos honlap kiemeli Bailly teljesítményét és egy igazi Pokémon gyűjtőhöz hasonlítja, aki gyorsabbnál gyorsabban zsebeli be az újabb és újabb elismeréseket. Smalling pedig pusztán annyit mondott, hogy várja a mester döntését, de nyilván minden gondolata a körül forog, hogy ismét elfoglalhassa megérdemelt pozícióját a csapatban. Az angol visszarakása azért felérne egy fél bocsánatkéréssel Mou részéről a szurkolók és egyben Mike Chris felé.

A középpályán Pogba helye biztos, kérdés, hogy Schneiderlin vagy Fellaini kerül be mellé, esetleg Herrera. Elől pedig a Martial, Rooney, Mata felállásra van a legnagyobb sansz. Igaz Rashford még bekerülhet a kezdőbe a francia kárára. Természetesen mindez megspékelésre kerül Ibra jelenlétével a támadósorban. Ebben a legelkeserítőbb továbbra is az, hogy nem igazán érik a sokat kívánt formációváltás, illetve Mkhitaryan kisebb sérülése egyáltalán nem örömteli így a szezon elején. Az örménynek nagyon formába kellene lendülnie és nem túl jó, hogy pont egy ilyen Watford típusú mérkőzésen nem léphet pályára. Pogba teljesítménye persze egyre inkább érdekli a sajtót, José bevédte őt és azt nyilatkozta, hogy kell a szabad szerep a franciának és ő úgy érzi ezt meg is kapja, ugyanis leginkább a klasszikus tízes mögött kap majd szerepet. Ez persze szép és jó, de mi ebből egyelőre nem igazán érzünk semmit, ahogy szerintünk Paul se igazán.

Az ellenfél olyan kétarcú, mint Jaime Lannister, a hazai vereségek ellenére a legutóbb a West Ham United otthonából hoztak el három pontot. Igaz, ha kibontjuk az igazság minden részletét, akkor az Arsenal és a Chelsea ellen ki lehet kapni otthon, a West Ham pedig elképesztő leszállóágban van. Azonban a tavalyi gólszórókra érdemes lesz figyelni, hiszen Deeney és Ighalo is képes lehet bármikor villanni. A hazaiak továbbra is a bennmaradást tűzik ki céljukként, így ha nem is a Manchester United ellen kell nagyon pontot szerezniük, de azért az sem árt, ha jön véletlenül. A standard eredmény a Watford ellen 2-1-es győzelem szokott lenni idegenben, szóval ezt most is elfogadnánk. A biztató kezdés után pedig jó lenne visszatérni a helyes útra és tovább nyalogatni a képzeletbeli mézes bödönt, amire már évek óta nem volt alkalmunk és annyira hiányzik már.

watford11