Northampton tán?

A vergődő vasárnap után a szarjukle szerda lesz a következő alkalom arra, hogy bebizonyítsuk, azért kaptunk ki a Vicarage Roadon, mert a Northampton Town elleni kiesésre formaidőzítettünk. És most, hogy az igazi szurkolók abbahagyták az olvasást, beszélhetünk végre a hüvelygombá… izé… a Ligakupáról. Annak érdekében, hogy kellő idő jusson a mérkőzésre való mentális szurkolói felkészülésre, már ma olvashatjátok a holnapi esemény előzetesét.

northampton_town_fc_logo

Ellenfelünk az a Northampton Town lesz, amely az angol futball legnagyobb bungee jumping rajongója, történetük során ugyanis sikerült rekord rövidségű idő – 9 szezon – alatt a legalacsonyabb osztályból (ez akkor 4 osztály volt) a legmagasabba jutni, és ugyanoda vissza is zuhanni, bár ennek már több, mint 40 éve, azóta is folyamatosan a 3. és 4. osztály között liftezgetnek. Tavalyi League Two győzelmükkel pedig idén ismét a harmadosztály sűrű erdejébe tévedve kell vitézkedniük, ahol a csapat 8 meccs után jelenleg a 11. helyet foglalja el. 8 meccsükből egyébként 5 alkalommal döntetlent játszottak, amire – feltételezve csapatunk mentalitását az idegenbeli Ligakupa meccseken alsóbb osztályos csapatok ellen -, szerdán sem reménytelenül futhatnak ki a Sixfields Stadium gyepére. Az meg külön rosszat sejtet, hogy idén már megverték egyszer kriptonitunkat, az MK Donst.

131765615_sixfields_429263c

Nem ez lesz egyébként az első találkozásunk a „Vargákkal”, ahogy a csapatot becézik, kereken ötödik alkalom lesz a szerdai. Az eddigi négy mérkőzésből három győzelem és egy döntetlen született, 1965 és 2004 között. A leghíresebb meccs egyébként egy 1970-es FA kupa mérkőzés volt, ahol 8-2-re vertük őket, és ahol Best ebből a 8 gólból 6-ot vállalt, aminek elismeréseként a Northampton játékosok aláírásával ellátott meccslabdát is hazavihette. 2004-ben szintén idegenben, szintén az FA kupában 3-0-ra nyertünk, ami ha érdekel valakit, teljes terjedelemben megtalálható a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

george-best-manchester-united-northampton-town-1970-fa-cup-tie_3780696

Lebecsülni azonban semmiképpen sem érdemes a kiscsapatot, ugyanis a Ligakupa első körében a Champo harcosát, a Barnsley-t, azt követően pedig a West Bromot búcsúztatták, mind a két alkalommal rendes játékidőn kívüli megoldásokkal, így megtippelve az alig több, mint 7 ezres pályájuk minőségét és Mourinho rotációs (aka teljesen másik csapat) gondolkodását, nem fogunk indokolatlanul több energiát beletenni a meccsbe, mint ami egy esetleges MK Dons jellegű égés elkerüléséhez szükséges.

A fentiek ellenére azonban azt gondolom, hogy nyerni fogunk. Nem mintha Mourinhot különösen elbűvölné a Ligakupa csillogása, de 3 olyan zakó után, ami javarészt az ő betonba nyúlásainak köszönhető, nem engedhet meg magának még egy „nem ez a sorozat az elsődleges” magyarázkodást, így jelen esetben csak a győzelem elfogadható. Részemről legalábbis. Nem akarom, hogy ugyanaz a lélektelen hígszéklet menjen, mint ami előző szezonokban is előjött a kisebb, „lenézett” csapatok ellen, a sérülések elkerülése végett azonban a gálakezdő helyett ezt a feladatot a B és C csapatnak is teljesítenie kell.

Kezdőt most sem tippelek, abban viszont biztos vagyok, hogy az ellenfél legszebb játékosa, az eddigi Ligakupa meccseken mindig kezdő, az idén már kétgólos középpályás, Harry Beautyman a pályára lép majd.

northamptontownunveilnewsigningharryjfnbakskrkfl