Szeget a fejbe – Ellenfél a West Ham United

Legalább annyira rossz ránézni a bajnoki táblázatra, mint volt a taccs nélkül szenvedni egy hetet. Egy mai győzelem mindenképpen enyhíthetné a nyomást, hiszen legalább a Tottenham Hotspur csapatához közelebb tudnánk lépni. Ettől függetlenül pocsék a hétvége, hiszen minden rivális nyer, a különbség pedig tényleg szakadékszerű.

80d4d6c46d4d483089bfd970d8f3aa93

A csütörtöki fölényes Európa Liga siker talán kicsit gyógyította az Arsenal elleni döntetlen sebeit, de az igazi boldogságot csak egy ütős decemberi-januári PL szereplés hozná el számunkra. A keret továbbra is bőven bő és csak a Smalling-Bailly verőlegény kettős hiányzik nagyon a védelem közepéről. Alapvetően ugyanis Jones, Rojo vagy Blind is képes ellátni a középhátvéd szerepét, de jóval több a bizonytalansági faktor velük a rendszerben. Viszont Rojo lábában legalább nincs még mérkőzés a héten, ami pozitívum lehet mára. Továbbá nyugtasson meg minket, hogy Andy Carroll sem elérhető a sonkáknál, igaz lesz így is kikkel birkózni a védőinknek. Valencia jó eséllyel futni fog a jobboldalon, a baloldalon pedig még nem tudjuk, ki nyeri meg a Blind, Shaw, Darmian kő-papír-ollót a kezdőért. A holland mellesleg a Feyenoord ellen megfutotta 100. szereplését vörös mezben, amihez mi innen is gratulálunk.

A középpályán persze ott lesz Pogba és a csütörtöki kimenő után Herrera is, remélhetőleg Carrick társaságában. José ugyanis Schneiderlin mellett belga hajas barátunkat is kezdi elfelejteni, aminek azt hiszem, mindannyian közösen örülhetünk.

Rooney egy gól esetén beállítja, kettő esetén pedig átlépheti Bobby Charlton 249 gólos rekordját, ugyanakkor ehhez a pályára kellene kerülni. Mkhitaryan a remek hétközi teljesítmény után ugyanis ismételten a zöld füvön találhatja magát, már az első pillanattól kezdve, így már előre vizionáljuk a Mkhitaryan, Ibrahimovic, Mata varázst a csatársorban és a széleken. Mata produkcióitól jelenleg joggal retteghetne Európa komolyabbik fele, de nekünk ugye az idén is marad az Európa Liga.

1972142-41438327-2560-1440

A West Ham United csapatáról is szót ejtve, el kell, hogy mondjuk, hogy csak abban bízhatunk, hogy nem most akarják kimaxolni a londoniak minden szerencséjüket és Randolph sem élete mérkőzését játssza majd. Antonio megfogása azonban még mindig kérdéses, az angol a Kalapácsosok 13 góljából hatot vasalt be az ellenfél kapujába. Payet pedig bármikor villanhat közelről és távolról is, ezt pedig természetesen szívesen mellőznénk mára. Ugyanakkor szinte biztosan nem lesz Töre és Masuaku, egészen biztosan hiányzik majd Oxford, Reid, Byram és ugye Carroll is. A Bilic csapat leolvadásának a hátterében sok minden lehet, de a rossz kezdés biztosan alaposan lelombozta a piros-kékek álmait és innen jelenleg nagyon nehéz kikászálódni. Abban természetesen mi csak bízhatunk, hogy nem ma kezd el mocorogni a jelenleg kieséssel is kacérkodó rivális.

Kellene tehát a győzelem, hogy Mourinho ne szomorúságában integessen megint a közönségnek és még egy Arsenal pontvesztés sem jönne rosszul, de ne kérjünk sokat az égiektől. Glory-Glory ManUnited!

nintchdbpict000283431492