West Ham vol.2

A hétvégén még nagyon lelkesen vállalkoztam előre a szerdai Ligakupa meccs beharangozójára, mondván, mikor indulna meg a szekér, ha nem most, a gyengélkedő West Ham United elleni duplameccses hepening alatt. Aztán mikor a vasárnapi focira tartva, a negyvenegyes villamoson zötykölődve ránéztem a livescore-ra, már nem voltam annyira biztos, akarom-e ezt. Elsősorban nem a 0-1-es eredmény lombozott le a harmadik percben, hanem, hogy előre lehetett tudni a végeredményt, még Zlatan viszonylag korai egyenlítő gólja után is. Hiszen mostanában sorozatban kaszaboljuk törzsvendéggé az Old Traffordra látogató aktuális Fekete Lovagot, de amatőr Artúr király módjára mi végül mindig kiegyezünk egy döntetlenben. A sokadik dühítő, frusztráló és igazságtalan hazai pontvesztés után jó lenne már valami, ami kizökkenti a csapatot a pechsorozatból.

nyito

És erre pont nem egy Ligakupa meccs alkalmas – hacsak nem agyaljuk meg 7-0-ra Payetéket, amire tényleg hatalmas az esély – hiszen a kupákban megyeget a gólszerzés, nekünk végre egy magabiztos hazai bajnoki győzelemre lenne szükségünk. Tehát tök fölöslegesnek tartom ezt a mérkőzést, főleg annak tükrében, hogy ha nyerünk, nagy valószínűséggel játszhatunk egy jó kis oda-vissza vágós elődöntőt az Arsenal – Liverpool páros valamelyikével január elején. A téli hajtás közepén erre most annyira nincs szükségünk a bajnoki helyezésünk miatt. Igaz, szép lenne egy Ligakupa győzelem (úgy kell most minden trófea játékosoknak, szurkolóknak, mint egy falat kenyér), de amíg van esély a top4-re, addig a PL meccsekkel kellene foglalkozni elsősorban.

fellamarci

Ugyanakkor, ha Mourinho arra használja ezt a szerda esti 90 (120) percet, hogy lehetőséget ad Martialnak formába lendülni, Mikinek ismét bizonyítani, Schneiderlinnek a pályával ismerkedni, Rashfordnak pihenni – azaz rotálni fog az ősz mester – akár egy jó kis futballest is kikerekedhet végül, hiszen Bilic valószínűleg nem a b (c, d, zs) csapatot küldi pályára, mint az előző fordulóban Guardiola, aki csak azért búcsúzott a sorozattól, mert ez volt a szándéka.

henrikh-mkhitaryan

Sérülések terén a csapatok háza táján nincs sok változás a vasárnapi találkozó óta, ám eltiltás miatt biztosan hiányozni fog a keretünkből Pogba és Fella, valamint, ha sikerül az FA-nál még ma döntést hozni, akkor Mou is csak a lelátón kap lehetőséget megtekinteni fiait. A sonkáknál pedig Winston Reid térhet vissza szintén eltiltás után a védelembe.

mouflaska

Egy szó, mint száz, én nem erőltetném a Ligakupát, viszont most nagyon nem hiányzik egy újabb égés az Old Traffordon. Tehát mindenképp tovább kéne jutni legalább a renoménk maradványainak megőrzése érdekében, és azért, hogy jobb hangulatban induljunk neki a decembernek, mint ahogy búcsúzunk az ősztől.

pogbadive