Szilveszteri győzelmi kényszer – Ellenfél a Boro

A helyzet nem sokat változott az előző napokhoz képest. A Moyes elleni kötelező győzelem jött, Alex Ferguson születésnapján jó lenne egy újabbat is bezsebelni. A remény pillanatai az elmúlt hónapban már megcsillantak az Old Traffordon, a folytatást várjuk.

A helyzet mellett a kérdéseink se nagyon változtak. Vajon rotál-e Mourinho majd, vagy a West Ham United elleni 2017-es első csatára hagyja mindezt? Az alighanem biztos, hogy Lingard helyét Mkhitaryan foglalja majd el, az örmény amellett, hogy teljesen mindegy, hogy balon vagy jobbon játszik, játékának lényegét a sebesség, a megállíthatatlan megindulások és a rendszeres helyváltoztatás adja. Kérdés, hogy José megpróbálja-e feldobni mellé Martialt is és akkor értelemszerűen Micki kapná a jobbszélt, Mata meg a pad jobboldalát.

A helyzet a középpályán is változatlan lehet, ez viszont talán egyedül Pogba esetében jó hír, ugyanis a francia láthatólag kezdi elkapni a fonalat és meghatározó szerepet játszik csapatunk mérkőzésein. Ezt várnánk még olyan tíz évig kedves Paul, deal vagy dab? Herrera azonban szemmel láthatóan némi pihenőért könyörgött boci szemeivel és bár közel sem játszott rosszul a spanyol, azért a május még igen messze van, hogy végleg elhasználjuk őt. Carrick esetében a gondot maximum a kora és az ezzel járó sérülékenység hozhatja az elkövetkezendő hónapokban. Az angol stabilitást hozó játéka teret nyújt a támadóegység kiteljesítéséhez, ami még jobb lehetne, ha a bal – és jobbhátvéd poszton is lenne rendszeresített és állandó teljesítmény, na meg játékos. A védelemben közepén pedig vagy változtat José, vagy nem, kérdés, hogy a West Ham United ellen milyen összetétellel szeretne leginkább számolni. A tapasztalat, az összeszokottság, az egészséges lábak vagy a meccsben lévőség dönt majd? Viszont fontos leszögezni, hogy tavaly ilyenkor megszámlálhatatlan mennyiségű sérülttel rendelkeztünk, most viszont két kezdőt is fel lehetne állítani, ráadásul nem csak a csikócsapat srácaival tűzdelve. Rooney és Shaw mindenesetre valószínűleg az elkövetkezendő két mérkőzésen sem tűnik még fel kisebb sérüléseik miatt.

A Boro szemtelenül pocsék formát fut, a biztató kezdést követően Karanka fiai unalmas és gyenge mérkőzéseket játszanak sorra. Az újonc tipikusan José futballját nyomja az örökös 4231-el, a mérkőzéseiken nagyon kevés gól esik, a Boro a 18. helyen áll a legtöbb gólt szerző csapatok képzeletbeli listáján, viszont cserébe stabilabb védelemmel rendelkezik. Így alighanem nagyon nagy szükségünk van a kreatív játékcsinálók használatára a védelem feltöréséhez, reméljük ezt portugál főnökünk is észleli.

A padon és taktikában pedig az egymást jól ismerő két menedzser meccsel majd, mi csak remélni tudjuk, hogy ezúttal az ifjú titán nem akarja megtréfálni őszülő mesterét. A poszt alatt jól beszéljétek ki magatokat, mert holnap újra a jövőbe nézünk.