A nap, amit követően megint elhihetjük

Eljött a nap, amit követően egy győzelem régen nem látott remények irányába kalandozhat minket. Örömünk azonban még három pont után is csak félig lehetne teljes, ugyanis az Arsenal és a Liverpool csapatát is meg kellene előznünk a Bajnokok Ligája pozícióhoz, így a Manchester City pontvesztéséért is érdemes lesz ma szorítanunk. Előbb azonban foglalkozzunk magunkkal.

Az ellenfelek megint óriási esélyt adtak nekünk, amit nem kellene elszalasztani. Ráadásul a jövő héten is Liverpool-Tottenham, Arsenal-Hull, tehát joggal bízhatunk az elkövetkezendő időszakban is riválisok bukásaiban. Ám ezt ki kell használnunk, ha azt szeretnénk, hogy komolyan is lehessen minket venni és ehhez nem feltétlen ígérkezik könnyűnek a mai, Leicester City elleni idegenbeli találkozó. A rókákat nem igazán tudjuk verni mostanság, idegenben különösen nem. Viszont továbbra is csak Jones sérült a felnőttkeretből, ezt pedig illene kihasználni. A hazaiaknál ugyanis sem Slimani, sem Amartey, sem Ulloa nem bevethető. Ráadásul Ranieri együttese hatalmas rekordot dönthetne, ha bajnokként zúgna ki a ligából és elnézve a kapaszkodó csapatok játékát, erre jelenleg minden esély meg is van.

We are Championship

Ez pedig különösen rossz ránk nézve, hiszen a tavalyi bajnok, alighanem vért pisilve is otthon szeretne tartani legalább egy pontot. A csapat egy jó helyzetkihasználással már a meccs elején megtörhetné az ellenfelet, majd kontrákkal végleg szétcincálhatnánk a Kanté nélkül darabjaira hulló Leicestert. Üdvözítő lenne, ha José ismételten bedobná Shawt a kezdőbe és Martial sem a padon vagy azon kívül találná magát. Ezzel kicsit meghúzva a számos alkalommal lapos balszéleket. Illetve, azt sem bánnánk, ha Ibrahimovic végre megtörné gólcsendjét, egy igen fontos pillanatban és Pogba sem csak fikázásra méltó produkciót hányna ki a zöld gyepre.

Végül pedig kimondhatjuk, hogy februárban igen sok kérdésünkre választ kaphatunk, hiszen minden sorozatban lépünk majd egyet előre és lesz egy Ligakupa finálénk is. Ma pedig bármi is történik, mindenképpen elmondhatjuk a mérkőzést követően, hogy még mindig négy sorozatban állunk. Ezt pedig a suttyó Liverpool semmiképpen nem mondhatja el magáról, akiket csoda, hogy jó ízlésű emberek egyáltalán a bajnokságban engednek játszani. Nem bánjuk, ha kamu tizenegyessel vagy utolsó utáni perces góllal nyerünk, csak végre adjuk már meg a reményt magunknak, legalább néhány hétig.

Továbbá holnap lesz az 59. évfordulója a müncheni légi katasztrófának, egy győzelemmel bizony illene megemlékezni és tisztelegni hőseink előtt. Glory-Glory ManUnited!