Már csak 10 maradt

A legfrissebb híreket olvasva joggal hihetnétek azt, hogy a bejegyzés címe a még bevethető Manchester United kerettagok számára utal, miután kiderült: Zlatan és Rojo ebben a szezonban biztosan nem lépnek pályára vörös mezben – előbbi könnyen lehet, hogy már soha többé. Szomorkodni azonban nincs sok idő, a menetrend ugyanis továbbra is borzasztóan sűrű a maradék tíz meccsre: vasárnap kora délután újból jelenésünk lesz, a Burnley otthonában kellene valami maradandót alkotni.

Zsigerből azt mondanánk, hogy ez nem lesz könnyű feladat, a szezon első felében ugyanis úgy vonultak be a köztudatba a bordómezesek, mint akiket idegenben mindenki elagyabugyál, otthon ellenben szorgosan gyűjtögetik a pontunkat. (Ami csak azért nem igaz teljesen, mert – egészen február végéig – egyedül voltunk csak olyan pancserek, hogy odahaza nem tudtuk megverni őket.) És bár a mágikus 40 ponthoz közelítve egyre inkább leereszteni látszik a Sean Syche vezényelte gárda – az elmúlt tíz bajnokijukból csupán egyet tudtak megnyerni -, a lényeg nem változott. Ez pedig nem más, mint a hazai forma: idén mindössze 4 pontot vittek el az ellenfelek a Turf Moorról, azt is – minő véletlen – a Chelsea és a Spurs.

Bailly mutatja, mennyi CB maradt a keretben

Könnyű dolgunk tehát nem lesz, a helyzetet pedig tovább bonyolítják az újabb sérülések. Rojo kiesésével már csak az agyonhasznált Bailly, illetve a csütörtökön nem éppen magabiztosan beszálló Blind maradtak állva a középhátvédek közül. Legalábbis azok közül, akiknek van már komolyabb tapasztalata ezen a poszton United mezben, mert bár Tuanzebe egészen szorgos padmelegítő idén, José szavaiból nem az jön le, hogy sok esélye lenne a fiataloknak a csapatba kerülése addig, amíg van matematikai esély a Top 4-re. Jól jönne most az a Michael Keane, aki élete szezonját futja – sajnos éppen a Burnley-ben. (Sokan bíznak is egy újabb pogbázásban.) Ám így marad a kényszermegoldás – de legalább a széleken két friss ember futkározhat majd Young és Darmian személyében.

Hazard után Joey Barton ellen is speciális edzésmunkával készül Ander

Az említett nevek mellett Herrera pályára lépése is biztosra vehető, hiszen sokak baszk kedvence végigpihente (igaz, zabheggyel a seggében) a 120 perces EL-horrort. De az sem kizárt, hogy három hét után ismét láthatjuk a pályán Rooney-t, aki Ibra kiszállásával és Rashford feltételezhető fáradtságával akár centerként is szóba kerülhet. Na nem mintha ez különösebb izgalommal kellene, hogy eltöltsön bennünket, hiszen a Stoke ellen betekert euforikus kétszázötvenediken kívül sok emlékezeteset nem csinált a szezonban kapitányunk.

Rooney most tudta meg, hogy nem Kínában lesz a következő pályára lépése

De ha már a poszt címe optimista (hiszen EL-döntőt feltételez), akkor legyünk mi is azok: ahogy a Burnley a hazai, úgy mi az idegenbeli formánkban bízhatunk, hiszen mégiscsak mi lennénk ilyen téren a legjobbak a ligában. És bár hátul tényleg nagyon szűkösen vagyunk, elöl szerencsére vannak sikerre éhező és viszonylag friss opcióink. Reménykedjünk hát abban, hogy a De Gea – Young, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera – Lingard, Pogba, Martial – Rooney tizenegy kiszenved nekünk egy nézhetetlen egynullát.

Vagy nem ők lesznek azok? Tiétek a szó!