Erőpróba – Premier League, 3. forduló

A remek bajnoki rajt a mai napon érhet be véglegesen. A válogatott szünet előtt ugyanis egy olyan csapattal kell szembenéznünk, akik az előző két riválishoz képest komolyabb erőt képviselnek, és egy dologhoz értenek, de ahhoz nagyon, ez pedig a kontrázás művészete. A kérdés csak az, hogy Mourinho mit gondol a helyzetről és vajon jó párszor megnézte-e már a szezon nyitófordulóját, ahol az Arsenal majdnem csúnyán beleszaladt a késbe a rókák ellen. Csak reménykedni tudjuk, hogy a portugál alaposan felkészült a brit klubfocit új szintre léptető kékekből.

Mesterünk ezúttal nem sok mindent árult el a várható felállásról, így közel sem lenne meglepő, ha Herrera a kezdőben találná magát és visszaállnánk a 433-as felállásra, amiben jobb esély van a Leicester gyors támadásainak megfékezésére, mint a jelenlegi rendszerben. José így inkább a sérültekre, Ibrahimovic újra igazolására és az általános rotálási lehetőségekre terelte a szót. Ugyanakkor külön öröm, hogy Shaw és Young edzésben van és ifimérkőzésen már pályára is léptek az elmúlt hetekben, Rojo visszatérése pedig az előzetes januári hírek szerint már decemberre is előre mozdulhat, ami a nagy hajtás miatt szintén nem jönne rosszul.

A jelenlegi helyzetben viszont azt tippelnénk, hogy Mourinho visszafogottan kezdi majd a mérkőzést és a spanyol visszakerül a csapatba. Jó kérdés, hogy ez mennyire változtatja meg az eddig viszonylag hibátlanul működő, gyors támadásokra építő gépezetet. Ugyanakkor érdemes lenne kideríteni, hogy mennyire hatékonyan működnek a támadások egy kicsit visszafogottabb struktúrában. Továbbá az is óriási kérdés, hogy vajon Martial visszakerül-e a kezdőbe vagy egyelőre a csereként beálló csodafegyver marad. A védelem pedig jó eséllyel változatlan lesz a mai délutánon.

A riválisokra terelve a szót, örülhetünk, hogy a múltkori alkalommal gólt szerző Maguire játéka nem biztos, ahogyan a Manchester City együttesétől szerzett Iheanacho is sérüléssel küszködik és Drinkwater pályára lépése is kérdéses. Nyilván az orvosi stáb igyekszik összedrótozni a brigádot, hiszen mind védekezésben, mind támadásban meghatározó emberekről van szó.

Shakespeare csapata idén jó eséllyel pályázik egy erős középmezőnybeli pozícióra, így aligha számíthatunk a tavalyihoz hasonló sikerre, de a győzelem mindenképpen elvárható hazai környezetben. Hosszú Katinka Jamie Vardy pedig reményeink szerint a mai napon el lesz tüntetve középhátvédeink által, mert azért kezd már sok lenni a jóból a 30 éves támadónak.

További mantraként elmondható, hogy a riválisokra helyezett 100%-os mérleg is jól jönne, hiszen vasárnapi rangadókat játszik a fél liga. A remek kezdés pedig remélhetőleg kellő önbizalmat adna a srácoknak a folytatásra és a lassan kezdődő egyéb sorozatok jó elindítására is. De, ha még ez sem lenne elég, akkor azt is elmondhatjuk, hogy Paul Pogba lett az Európa-liga legjobb játékosa a tavalyi szezonban. A díj igencsak megkérdőjelezhető helyre került, főleg, ha tudjuk, hogy ott volt egy Mkhitaryan. Na, de mindegy, családon belül marad a dolog!