Négyből négy?

Ez a két hetes válogatott szünet egy igazi coitus interruptus volt minden United-drukker számára, hiszen akkor köszöntött be a vb-selejtezős bohóckodás, mikor éppen megbasztunk mindenkit. Na jó, nem mindenkit, csupán a világverőnek nem nevezhető West Ham, Swansea, Leicester hármast, de a 3 győzelem meg a 10-0 olyan számok, amiket nem igazán kell megmagyarázni. Öröm és bódottá van tehát, de mindannyian tudjuk, hogy a neheze csak most jön, és intő példaként álljon itt a tavalyi kezdésünk, ahol a bajnokságban behúzott három győzelem (plusz a CS) és a válogatott szünet után sikerült egy hét alatt bebuknunk a következő három meccsünket. Márpedig most is olyan lendülettel jönnek a meccsek, mint Priskin könyöke, és az első akadály rögtön egy kultikus helyszínen ér minket: Stoke idegenben, avagy a domináns kontrollfocink működni fog-e egy hideg, esős szombat este a bet365-ben?

Hideg és eső az lesz sajnos, az előrejelzések 14 fokot és 30%-ban esőt mondanak, viszont ez a Stoke City már nem az a gárda, amely 6-7 éve keménységével és butafocijával riogatta a PL mezőnyét. Már nem Pulis mester varázsol a mágnestáblán, Delap katapultjai sem igényelnek special team variációkat az ötös elé, és nem szolgálnak már rá a parasztoke gúnynévre sem, mióta már leginkább csak a lelátón láthatunk a helyi nevezetességnek számító orkokból. Ahogyan a Britanniából trendi bet365 stadion lett, úgy lett a sztókos zúzásból Hughes-féle 3-4-3, a Walters, Jones és hasonló arcok helyett pedig immár egykori BL-győztesek tolják piros-fehérben.

Be kell valljam, amit öt éve még nem gondoltam volna: egész jó kis csapat ez a Stoke, nem lepődnék meg rajta, ha idén az európai kupaindulásért harcolnának. Mark Hughes egész jól navigál az átigazolási piacon, nem sok pénzből szerez jó játékosokat, és jól is menedzseli őket. Az angol válogatott miértnemelsőszámú kapusát, Butlandet például championshipes kölcsönadásokkal építette fel, remélhetőleg most nem ő lesz a meccs embere, mint az Arsenal elleni clean sheet alkalmával. Sajnos a védelem is elég metál, a sok rossz szerelése miatt hírhedt Shawcross (update: állítólag sérült, az új igazolás Wimmer kezdhet helyette) mellé eddig tökéletes választásnak bizonyul a Chelsea-től kölcsönvett Zouma, akiket még a szinte mindenhol bevethető Cameron egészít ki az újonnan divatba jött háromvédős felállásban. A bal oldalt Pieters viszi, jobbon pedig a nálunk egykoron csatárként nyilvántartott Mame Diouf tolja szárnyvédőben, vagyis inkább olyan mindenesként, á lá Moses.

De van aki sokkal többet és sokkal jobban játszott United-mezben, a jó Darren Fletcher, aki miatt egyrészt örülünk, hogy súlyos betegsége után ugyan máshol, de meghatározó PL-játékos tudott maradni, másrészt meg bekaphatja, mert ellenünk mindig úgy játszik, hogy hajlandóak vagyunk van Gaal egyik legnagyobb tévedésének minősíteni az ő eladását. Párja a középpályán az ex-poolos Joe Allen, talán ő lehet a gyenge pont, fizikailag legalábbis meg kéne próbálni elnyomni őt (és nem Fellainivel). A támadószekcióval viszont meggyűlhet a bajunk, a svájci-albán Shakira és a West Bromból végleg elmenekülő Berahino mellé idén nyáron megszerezték az egykori Real-csodagyereket, és Jesé az Arsenal elleni győztes góllal jelezte is, hogy nem csak a szép időjárás miatt érkezett Stoke-on-Trentbe.

Ha szombat fél hétig nem történik semmi váratlan, akkor megtörténhet az a csoda, hogy senki sem sérült meg a válogatott szünet alatt, így a kezdőt sem olyan nehéz megtippelni. De Gea újra nullázhat a két BL-ből eltiltott középhátvédünk, Bailly és a (nálam) hónap játékosa Jones mögött, Blind és Valencia tovább gyakorolhatják a beadásokat, Matic továbbra is mindenhol ott lehet, Pogba meg nyomathatja a showboatingot. Mkhitaryan remek formában kezdte a szezont, a jobbon valószínűleg továbbra is Mata kap bizalmat, a Martial-Rashford duóból utóbbi ugyan fáradtabb, de jobb formában van, elöl pedig Lukaku küzdhet a sztókos legényekkel. A tipp? Fogalmam sincs, talán 1-0 ide.