Burton Albion – Carabao Cup

Címvédőként futunk neki a ma estének és bár a Ligakupa (Carabao Cup) nem tartozik azon sorozatok közé, amelyre mindenki árgus szemekkel figyel, különösen akkor, amikor végre ott vagyunk a BL-ben és a PL-ben is hasítunk, mint egy űrsikló. Ugyanakkor egy átlagos rajongó számára igazán pikánsak az ilyen esték, hiszen pályára léphetnek olyan játékosok, akik kevés játékpercet kaptak és ifjú tehetségek is magukra ölthetik a United mezét.

Ráadásul külön okunk van a boldogságra, hiszen Mourinho deklarálta a de Gea, Valencia, Matics, Bailly négyes pihenőidőjét. Illetve várhatóan Herrera, Martial, Mkhitaryan vagy Lukaku sem feltétlen találja majd magát a kezdőben az este folyamán. Igaz, ez a mérkőzés formalitásnak tűnik, hiszen a Southampton elleni bajnoki sokkal fontosabb, de a kiesést nehéz lenne elképzelni.

A riválist mindenesetre közel se írjuk le. A padon ugyanis egy igazi legenda fia ül. Nigel Clough ráadásul hűen követi apja örökségét. Fiatal titánként, alig 32 évesen a Burton Albion játékos-edzője lett és bár évről évre egyre kevesebb mérkőzésen lépett pályára a klubban, a csapatot a konferencia szintekből rakta fel a futballpálya térképére. Ő volt a menedzser akkor is, amikor a United arcpirító döntetlent hozott össze az akkor még sokadik ligás együttes ellen vendégségben az FA Kupában. Az újrajátszáson már ugyan vertünk egy ötöst és brutális tavaszi hadjáratot indítottunk. Clough 2009-ben távozott és több helyen is szerencsét próbált, végül 2015 telén tért vissza a csapathoz és ugrott egy újabb osztályt a Burton menedzsereként, egészen a Championship küzdelmeibe.

A Burton Albion 2-2-4-es mérleggel kezdte a Champo idei szezonjának harcait és reális cél továbbra is csak a bennmaradás lehet számukra. A „sörfőzők” tavaly is hősiesen megharcoltak a második vonalbeli tagság megtartásáért és valószínűleg az Old Trafford gyepére sem feltartott kézzel szaladnak majd ki.

A  győzelem kötelező, a jó játék is és nagy a várakozás az eddig még nem igazán látott Vörös Ördögök pályára lépése kapcsán. Ha egy ilyen szituáció kellően motiválja ezeket az embereket, akkor biztosan nem fogunk unatkozni a Digi Sport 2 csatornáját vagy az aktuális netes streamoldalakat böngészve. Mindezek mellett viszont nagyon úgy néz ki, hogy a sérült vagy pihentetett játékosok valami külön programon vesznek majd részt az este folyamán: