Ez történt 2021-ben

Év vége lévén mindenki visszaemlékezik az elmúlt esztendőre, nálunk ez idén – ha nem bánjátok – kimarad, az új év közeledtével pedig egyre inkább elvarázsolja gondolatainkat a petárdával, pezsgővel és baginacsával fűszerezett szilveszteri hangulat. Nincsen újévi parti nevetés nélkül, így az amúgy sem komolyságáról és modorosságáról nevezetes Stretford End blog az előző évek sikerein felbuzdulva idén is megpróbálkozik a már félrészeg olvasók rekeszizmainak megmozgatásával. A továbbiakban egy fiktív évösszegzést olvashattok a tavalyi posztunkra nagy ívben szaró üveggömbünk homályos jóslataira alapozva, ugyanis 2021 történéseit mutatjuk be. A 2017-es esztendővel való bármiféle hasonlóság csakis a véletlen műve lehet. BÚÉK!

Január

Január elsején a listavezető Manchester City előnye 17 pont a városi riválissal szemben. Az optimista drukkerek és José Mourinho szerint ez még behozható, a legtöbb United-szurkoló azonban már lemond a bajnoki címről.

Premier League játékos ára holland utasszállítóval ütközik Manchester felett.

Marouane Fellaini szerződése lejártával a Harlem Globetrotters csapatához igazol, ahol háromezer szurkoló őrjöngve figyelheti, ahogyan a mellén pörgeti a kosárlabdát.

Február

Az Everton elleni döntetlennel biztossá válik, hogy a Liverpool ismét nem lesz bajnok, a klub kitartó szurkolói immár 31 éve várnak a Premier League elhódítására.

Négy, sikerektől mentes év után lemond Georges Leekens szövetségi kapitány, az MLSZ vezetősége ideiglenesen Schmuck Andorra bízza a válogatott irányítását.

A Manchester United csapata szabályváltoztatási kérelemmel fordul az angol szövetséghez. Azt szeretnék elérni, hogy négy mezőnyjátékost is le lehessen cserélni egy mérkőzésen, hogy biztosan minden alkalommal le tudják hozni a pályáról Juan Matát és Marcus Rashfordot.

Március

Elmarad a PSG – Basel BL-nyolcaddöntő, mivel a francia klub a téli átigazolási szezonban megvette a svájci csapatot. A kétmeccses párharcot az UEFA így 6-0 összesítéssel a PSG javára írja.

Az Egyesült Államok kormánya David de Geát kéri fel az Észak-Korea által kilőtt ballisztikus rakéták hatástalanítására.

Paul Pogba Instagram-profilját többen tekintik meg 90 perc alatt, mint a kedd hajnali fordulóban élőben közvetített Manchester United – Leicester mérkőzést.

Április

A Chelsea – Manchester United mérkőzés után a Scotland Yard őrizetbe veszi Eden Hazard és Michy Batshuayi belga labdarúgókat, mivel a gyanúsítottak góljaikkal megrongálták a Manchester United csapatbuszát.

Jürgen Klopp csapata egészen az első helyig kúszik fel. Igaz, a Liverpool ex-menedzsere nem a bajnoki tabellát vezeti, hanem a Billboard slágerlistáját, Gegenpressing című heavy metal albumával.

A Manchester United menedzserét, José Mourinho-t letartóztatják a lisszaboni repülőtéren, miután a biztonsági ellenőrzések során fél kilogramm kokaint találnak a gyomrában apró zacskókba rejtve. A csapat irányítását az előzetes letartóztatás idejére Jorge Mendes veszi át.

Május

Az MLSZ piaci ár alatt vett játékosok miatt 25, 13 és 8 pont levonással sújtja a Ferencváros, az Újpest és a Kispest-Honvéd csapatát, így a Puskás Akadémia lesz az NB 1 bajnoka.

Romelu Lukaku két rekordot is megdönt a Premier Leauge utolsó fordulójában. A belga csatár 5 év után talál be ismét top6 ellenfél ellen, és a negyedik helyen végző Arsenal elleni 90 perce azt is jelenti, hogy egymás után a negyedik szezonjában nem hagy ki egyetlen percet sem a bajnokságban.

Zsinórban negyedszer lesz angol bajnok a Manchester City, Dárdai Pál Bayern Münchenje is megvédi címét, Spanyolországban nagy meglepetésre a Valencia szerzi meg az aranyérmet, a scudettót Conte Juventusa nyeri, a francia bajnokság pedig senkit sem érdekel.

Június

Megvédi BL-címét a Cristiano Ronaldo játékos-edző által irányított Real Madrid, a pekingi döntőben 2-0-ra nyernek a Juventus ellen Anthony Martial és Harry Kane góljaival.

A magyar szövetség vétó jogának köszönhetően nem választják meg a FIFA elnökének Soros Györgyöt, nehogy ő nevessen a vébén.

A FIFA dubai kongresszusán felveszi tagállamai közé a Neymari Köztársaságot.

Július

A Katarban, 45 fokban rendezett Konföderációs Kupát Olaszország nyeri, miután a döntőben 3-0-ra legyőzik a Szovjetuniót Federico Fellaini, Giorgio Vaffanculo és Enrico Palazzo góljaival.

A Dzsudzsák Balázs játékjogára kiírt közbeszerzést a Videoton nyeri, a válogatottsági rekorder játékos így ősztől a fehérváriakat fogja gyengíteni erősíteni.

Augusztus

A Puskás Akadémia csapata az előselejtezők küzdelmeiben, kettős vereséggel búcsúzik a Majdnem Bajnokok Ligájától a koszovói Legia Zaporozsec ellen.

A kibővített Európa Ligában sem jutnak tovább csapataink: a Videoton a francia tizenharmadik helyezett Nantes-tól, a Mezőkövesd-Zsóti az angol ligakupa-elődöntős Burnley-től, a Vasas-KDNP pedig a kazah harmadik Odabaszi Shipment csapata ellen esik ki.

Az átigazolási szezon utolsó napján a Tinderen jelentik be a Manchester City-nél Jörg Mutterficker leigazolását. Sir Pep Guardiola vezetőedző a sajtótájékoztatón elmondja, ugyan nem volt szükségük még egy csatárra, de mivel mindkét fél jobbra húzta a másikat, így végül létrejött a 300 millió fontos üzlet.

Szeptember

A vadonatúj őcsényi stadion avatóján a magyar válogatott kettő-nullás vereséget szenved a Hupikék törpikék csapatától.

Botrányba fullad a kiesés szempontjából rendkívül fontos Stoke – Swansea találkozó, miután a meccsre kirendelt két videobíró összeveszik a távirányítón.

Mészáros Lőrinc egymilliárd euróért megveszi Neymart, akinek a hétvégi mérkőzések mellett a Hortobágyi Nemzeti Élményparkban is dolgoznia kell a heti egymillió eurós fizetéséért.

Október

Viszonylag könnyű csoportba kerül a magyar válogatott az Ázsia Kupa selejtezőiben: a tornán való részvételhez Vietnam, Kirgizisztán, Kuvait és a Fülöp-szigetek csapatai között kell legalább a második helyen végezni.

A második félidő tizenhatodik percében, kettő-kettes állásnál félbeszakad a Barcelona – Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzés, mert a Földet eltalálja egy aszteroida. Az emberiség 99,9%-a kipusztul, és a két csapat között marad a 8 pontos különbség.

November

December

Zlatan Ibrahimovics nyeri az aranylabdát.

A rajzokat 2021-ben is Szücsi mester szállította.