Szilveszteri bakiparádé – avagy ismét meccsnap van

Az év utolsó mérkőzéséhez is elérkeztünk, és ha januárban valaki azt mondja nekem, hogy egy év múlva a második helyen várjuk a pezsgőpukkanást, igazán el szerettem volna hinni azt, amit mond. Történt ez akkor, amikor épp a 6. helyről bámultuk riválisaink alfelét. Ma azonban csak egyetlen jobb csapat van nálunk a Premier League-ben, most az érdekel valakit, hogy 15 pontos előnye van? Tavaly ilyenkor érdekelt volna valakit? A Manchester United elmúlt 3 mérkőzésének képe alapján nehéz erre a kérdésre őszintén válaszolni, de az emlékezés segít abban, hogy rálegyintsünk: lehetne rosszabb is. Igy indulunk hát el mai vendégeink fogadására; jön a Southampton.

Akármennyire is szeretnék valami érdekeset írni az idei Sotonról, annyira nem érdekesek, hogy a szokásos statisztikai köröket én a következő mondatban le is tudnám. A Southampton jelenleg 19 ponttal áll a tabella 14. helyén, 9 idegenbeli meccsükből csak egyetlen egyet voltak képesek megnyerni, azonban szeptemberben Lukaku góljával egy nagyon nyögvenyelős 1-0-ra voltunk csak képesek déli kalandozásunkkor, ami igazán szép teljesítmény egy olyan ellenféltől, akinek egy ásványvíz a managere.

A Soton neve az elmúlt napokban elsősorban rekordáron elpasszolt holland védőjük, van Dijk transzfere miatt forgott közszájon, a miénk meg azért, mert kevés balfékebb csapat volt az ünnepi időszakban a Manchester Unitednél. A játékunk eshetőleges és szervezetlen, ötlettelen és egy vicc, amit a pontrúgások védekezésének merészelünk hívni, de persze nem mi vettünk egy védőt olyan áron, ami miatt mindenki körberöhöghet. A nagy kacagás előtt azért ne felejtsük el levenni a leopárd mintás napszemüveget.

Szerencsére a napokban kiderült, hogy az egyetlen problémája a csapatnak, hogy nem költhetett eleget a nyáron, úgyhogy ezúttal javasolom a vezetőségnek, hogy még nem késő megvenni pár szükségtelenné vált karácsonyfát 2-300 millió font értékben, a középcsatár poszton ugyanis komoly erősítést jelentenének.

Az elmúlt meccsek után persze lehet puffogtatni, hogy kötelező a győzelem a mérkőzésen, de most kell nekünk a hamis remény, hogy van értelme a jelenlegi fost erőltetni? Akárhogy is, de tényleg nem kéne a BL meccsig lecsúszni az ezüstsámliról, hiszen kóklerConte már a lábát törli, mielőtt becsenget.

Hogy milyen kezdővel állunk ki, igazából mindegy is, meg az első 30-40 komment úgyis erről fog szólni, a lényeg, hogy ha ma sem sikerül győzni, valaki mondjon le, de tényleg. Nekem aztán mindegy, hogy ki.

Jó szurkolást és boldog új évet kíván kedvenc Ezrátok, remélem ebben a sorrendben vár ez rátok!