Ne b*sszátok el még egyszer a karácsonyunkat!

Két hazai találkozó következik a Premier League karácsonyi hajtásában és mind a Burnley, mind a Southampton elleni ütközet igencsak a kötelező kategóriába tartozik. Már pusztán azért is, mert a riválisok bukása nem igazán tekinthető fixnek az elkövetkezendő fordulókban, a jelenlegi különbség megtartására pedig volna igény. Lássuk, mire számíthatunk, és miben reménykedünk az összecsapás előtt.

Az ellenfél 18 mérkőzésen 12 gólt kapott, míg a 19. kanyarban a Spurs egy meccsen berámolta ennek a számnak a negyedét a soron következő rivális kapujába. Érdekesség, hogy a Burnley hazai környezetben hét, míg idegenben kilenc gólt szerzett, de ez így is gyakorlatilag a meccsenkénti egyes átlagnak felel meg, most akár le is nullázhatnánk ezt a számot. A mi mérlegünk pedig igencsak imponáló, hiszen a City elleni vereséget kivéve minden egyes hazai mérkőzésünket behúztuk az Old Traffordon, ennek folytatásában joggal reménykedünk. Különösen akkor, ha tudjuk, hogy a mi gólmutatónk átlagban 2,5 gól/meccs hazai környezetben. Szóval azt hiszem végül kiegyeznénk egy kényelmes 3-1-ben.

Kérdés még, hogy Mourinho kiket talál meg a Leicester elleni döntetlen kapcsán. Illetve, hogy mennyire indul neki a rotálásnak, hiszen Darmian, Blind vagy éppen Shaw is éhezik a bevetésre Young helyén, továbbá a bűnös Mkhitaryan is a kezdőben kaphat helyet a két mérkőzés valamelyikén, ugyanis a Rashford-Martial-Lingard trió minden bizonnyal megkapja a maga faszkorbácsát, így buddha Mata kezdőben maradása és akár Ibrahimovic kezdetése sem számítana meglepetésnek.

A védelemben Smallling sérülését pedig minden bizonnyal a Jones-Rojo párossal oldja meg Mourinho, Lindelöf pedig megőrzi a jobbhátvéd szerepét. Mindezek azonban fikciók, hiszen túl sok meccs követi egymást rövid idő alatt és Mourinho kedvére váltogathat, hiszen a Premier League legbővebb keretével rendelkezünk és van kiből válogatni, még a sérülések ellenére is.

A csapat játékosai mindenesetre ezerrel jótékonykodnak és kedveskednek, ezt követően alighanem mi is elvárhatjuk, hogy nekünk is lerakjanak némi boldogságot az asztalra, hiszen a szurkolók leginkább a győzelmekre éheznek, ezekből ugyanis kevés jutott az elmúlt években a karácsonyfa alá. A Burnley együttesében ráadásul sorra dőlnek ki az emberek. A Spurs elleni vereséget követően Wood játéka vált bizonytalanná, míg Tarkowski jelenleg is eltiltását tölti. A tavalyi hős Heaton pedig szerencsére már régóta sérült. Dyche legjobbjai pedig remélhetőleg éppen most indulnak el azon a bizonyos lejtőn.

Ha azonban mégsem jönne össze a győzelem, akkor máris postázzuk Mourinhónak Ryan Giggs fotóját, amin éppen a Manchester United kispadjára és egy nyalókára csorgatja a nyálát. Könyörögve kérünk titeket srácok, ne basszátok el újra a karácsonyunk szellemét!