A számok nem hazudnak

A városi rangadókat általában nagyon várják a szurkolók, ettől a maitól viszont a legtöbbünk alighanem eltekintene. A Unitednek ezen a meccsen csak veszíteni valója van, így felspannoltság helyett inkább aggódással vegyes borzongás járja be testünket szombat késő délutánig. Egy meggyőző győzelemmel akár még életet is lehelhetnénk ebbe az igencsak ellaposodó szezonba, de valamiért nálam nagyobb az a para, hogy megalázó vereséget szenvedünk el a City B-től, és az arcunkba tolják a bajnoki cím ünneplését. Mindezt persze elkerülhetjük egy dögunalmas nullanullával, így bárhogy is alakuljanak a ma esti történések, a manchesteri városi derbit csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk megtekintésre. Na de nem szeretnénk vészmadárkodni, ezért gyűjtöttünk pár optimista statisztikát, hátha sikerül meggyőznünk magunkat és minden erre hajlamos szurkolótársunkat, mert az mégsem lenne pálya, ha a hétvégénket tönkretenné egy csúnya vereség, nekünk meg a legyőzőink örömittas pofáját kéne nézni utána.

Utoljára 2014-ben kaptunk gólt az Etihadban. Agüero lőtte, akinek a játéka kérdéses ma.

Lukaku március óta 7 gólunkban is szerepet vállalt, így a kínai újévben a belga csatárunk második az angol bajnokság kanadai táblázatán (az egyiptomi Salah mögött).

Jobban felkészülhettünk a találkozóra, és frissebbek is vagyunk városi riválisunknál.Ők három napja a Liverpoollal játszottak, és három nap múlva megint velük fognak, míg mi okosan elengedtük a BL-t és csak a bajnokságra következő szezonra koncentrálunk.

José Mourinho 8 bajnokságot nyert 4 különböző országban, míg Guardiola csak hatot, két országban.

A bajnokságban eddig 14 különböző United-játékos szerzett gólt, míg a City-ben ez a szám csupán 12.

Mourinho sosem kapott ki 3-0-ra a Liverpooltól a BL-ben, Guardiola viszont szerdán igen.

Eddig kétszer játszottunk április hetedikén a városi rivális ellen, mindkét meccs 1-1-re végződött (1948-ban és ’92-ben).

20 bajnoki címet szereztünk, ők meg csak négyet, szóval 2033-ig biztosan mi vagyunk a sikeresebb klub.

Mi nyertük a legelső manchesteri derbit.

A City 220 millió eurót költött idén a keret megerősítésére, a United csupán 153 milliót. A különbség 16 pont, tehát egy pont előnyt több mint négymillió euróért vásároltak.

A City csatára, Gabriel Jesus eddig minden manchesteri derbijén klasszikus anti-mesterhármast ért el: sem jobbal, sem ballal, sem fejjel nem talált be a kapuba.

Mindkét csapat kikapott már ebben a szezonban a Baseltől.

Sir Alex Ferguson visszavonulása óta sem José, sem Pep nem nyertek Bajnokok Ligáját.

A januári szerzemények közül Laporte még nem szerzett gólt, Sanchez viszont már kettőt is. Véletlen lenne?

Tudta, hogy ha Kevin de Brüyne nevének betűit összekeverjük, és kicseréljük más betűkkel, az olvasható belőle ki, hogy nevetve nyerünk?

A naptár szerinti legkorábban megszerzett Premier League cím a Manchester Unitedhez köthető: 2001 április 14-én már biztossá vált, hogy abban a szezonban a United lesz a bajnok. Ma április hetedike van, ne hagyjuk hogy elvegyék ezt tőlünk, akár befogott orral is szurkoljunk a csapatnak!