Az utolsó mohikán

Az idei Premier League szezon véget ér és csapatunk már egészen biztosan a második helyen végez a tabellán. Mourinho ennek megfelelően tovább folytatja a rotálást, ugyanis az FA Kupa finálé teljes prioritást élvez a klub életében. Ennél is fontosabb azonban, hogy Michael Carrick utoljára lép pályára tétmérkőzésen a Manchester United mezében. Ez a pillanat pedig egy teljes korszak lezárását is jelenti az Old Traffordon.

Először is kezdjük azzal, hogy a mai napon Carrick mellett Romero, Martial, Rashford, Blind, Bailly és Mata is szerepet kap a kezdőben a jelek szerint. A formációra viszont már nehezen mer tippelni az ember, de alighanem ez számít a legkevésbé ezen a találkozón. Az összecsapás valószínűleg a Watford együttesét sem hozza túlzottan lázba, hiszen az előzetes félelmekkel szemben a gárda végül simán bennmaradt az élvonalban. Ennek megfelelően az előző két találkozónkhoz hasonló lötyögés várható, de azért remélhetőleg egy győzelemmel képesek leszünk megugrani a 80 pontot, ha már a 70 szerzett gólos álomhatár felfoghatatlanul magasnak tűnik.

A gárda idényéről mindent elmond az a sok panasz, amelyet gyakorlatilag egy-egy mérkőzés kivételével újra és újra le kellett porolnunk a kommentmezőben. A klub életében nem is kell is erősebb bizonyíték a bajra, mert David de Gea már rutinból hozza le az év játékosa címet a kapuban. Ha pedig véletlenül sikereket ér el a spanyol, a Mester azért megdorgálja kicsit, hogy a Golden Glove igazából a védelem érdeme is és nem csak a portásé. Van azonban ezeknél a problémáknál egy sokkal szebb és egyben persze fájdalmas pillanat is az együttes életében. Ez pedig nem más, mint Michael Carrick visszavonulása.

Annak idején nagyon örültem a középpályás érkezésének, hiszen Roy Keane távozásával nagy űr keletkezett a pálya közepén. Azt pedig valószínűleg Fergie sem gondolta, hogy Phil Neville, Alan Smith vagy Richardson megoldja ezeket a problémákat. Carrick érkezése több volt, mint biztató. Carrick a nyugodt erő jeles képviselőjének tűnt és az is lett az itt töltött 12 éve alatt. Az egykori BL győztes (kezdő)csapatból már sokan visszavonultak és a legtöbben már csak a levezetés szintjét ütik meg valahol a világban. Carrick azonban elnyűhetetlen volt sérülései ellenére is és egészen idáig a legmagasabb szintet hozta szezonról szezonra. Visszavonulásával valóban kicsit újra kevesebb lesz a Manchester United, hiszen egy klubhűséggel megáldott, szó nélkül dolgozó és nem mellesleg angol focistát veszítünk el. Ugyanakkor örömteli, hogy Michael az edzői stáb részévé válik a következő szezontól.

A meccs után viszont minden erőnkkel ráfordulunk az utolsó megmérettetésre, az FA Kupa döntőjére. Az elmúlt két évben szereztünk trófeákat és alighanem mindenkit nagy boldogsággal töltene el, ha most sem zárnánk üres kézzel a szezont.