Augusztusi vízválasztó

Ezúttal a hét első napjára esik aktuális bajnoki fordulónk, így péntek és vasárnap után most már hétfőn is pályára lépünk az idei PL szezonban. Érdekesség, hogy egyelőre a klasszikus szombat még kimaradt a programból, ráadásul a jövő héten ismételten vasárnap lesz jelenésünk. A kérdés viszont sokkal inkább az, hogy ki ül majd a padon a Burnley ellen? A Leicester City nehézkes legyőzése után nevetséges vereségbe futottunk bele a Brighton ellen és ez számos kérdést vetett fel a portugál mester munkája kapcsán. Főleg úgy, hogy tudjuk, hogy a Spurs a következő ellenfél…

A Tottenham együttesét már többször leírtuk az elmúlt szezonok előtt, de két győzelemmel kezdtek Pochettino fiai és nem tűnnek túlzottan megállíthatónak jelen helyzetben. Az argentin mester a 4231 és 3421 között váltogatva mozgatja taktikáját. Trippier áldott jó formában van, a középpálya továbbra is masszív, Harry Kane ráadásul először talált be augusztusban a Premier League küzdelmeiben és még Lucas Moura is megszerezte első PL találatát a Fulham ellen, ami már aztán tényleg a sci-fi kategória. A Spurs ellen talán különösen peches a szezon elején játszani, hiszen ilyenkor alapvetően még mindig fittebbek a játékosok, bár Lloris ittas kocsikázása azért még utal arra, hogy a vébét követő pihenés is szerepet játszik a keretben.

Nálunk pedig hiába ép és egészséges gyakorlatilag mindenki (elvileg csak Dalot és Rojo nem), a balansz és a valós elképzelés könyörtelenül hiányzik. Mourinho rengeteg necces helyzetet megúszott már a padon nálunk is, de most úgy tűnik, hogy a bizalom sebessége gyorsabban párolog el a portugál mellől, mint egy-egy közösségi oldalon történő botrány hatása. Szinte kimondható, hogy egy vereséggel edzőválságról beszélhetnénk, ez pedig felettébb ciki lenne három kört követően. Igazából egy kicsit bajban is vagyok, amikor a csapatról kell írni. Hiába van pár nap múlva BL sorsolás (csütörtök este) és hiába lenne fontos nem elszakadni az élboly együtteseitől a bajnokságban, akkor is csak azt érzem, hogy nagyon jó lenne már végezni ezzel az újabb rémálommal, amit csak Mourinho-faktornak nevezünk.

Mourinho várhatóan a de Gea – Valencia, Smalling, Bailly, Shaw – Matics, Fred, Pogba – Sanchez, Lukaku, Lingard felállással próbálkozik majd. Nagy kérdés, hogy a szerb visszatérése mekkorát ránt majd a csapaton, illetve az eddigi abszolút fék Mata helyett mondjuk egy Lingard mit tud majd felmutatni. Az érzések mindenesetre nem jók, de a Spurs hazai verése általában még a legreménytelenebb helyzetekben is sikerült. A hétfői napon újra elválhat a víz attól a bizonyostól, aztán majd legfeljebb újragondoljuk az álláspontunkat a következő napokban.