Közösségi osztályzásra fel!

Elég nehéz egy viszonylag jól induló, aztán katasztrófába forduló meccs után klaviatúrát ragadni, a szerkesztőinknek nem is sikerült, úgyhogy talán megpróbálkozok vele én (Pite vendégposztját olvassátok épp – a szerk.) Még a Ferguson korszak végén óriásit mentek az értékelések, és, ahogy a múlt heti meccs utáni posztból látszott, hogy igény az mutatkozik rá továbbra is, én meg pont szabin ücsörgök itthon még a mai napon, ezért gondoltam írok nektek valamit, hátha tetszik.
Az egész mérkőzés nem indult rosszul, Mourinho húzása, hogy Herrerát a védelembe, Matát és Martialt a keretből ki, Sánchezt pedig csak a padra rakja elég tökös döntésnek tűnt. A három emberes középpálya (illetve az oda be-be segítő Herrera és Lingard) az első félidőben teljesen meglepte a Spurst, nem is rúgtak a 40. percig kapura. Az történt a pályán, amit a United akart. Több nagy gólhelyzetünk is volt, amit rendre sikerült eltorreselnünk. A játékosok egységét és összhangját dicsérte a meccs végén a portugál mester, külön kiemelve, hogy egy ilyen csapat csak akkor játszik ennyire együtt, ha jó menedzser van mögötte. Ez tényleg így van? Jól játszottak a srácok?(mivel Pite érdemjegyeit elfogultságra való hivatkozással cenzúráztuk, na meg mert múlt héten beígértük, ezúttal ti oszthatjátok ki a rosszabbnál rosszabb osztályzatokat, és a végére még egy bónusz #joséout közvéleménykutatást is odacsempésztünk, jó klikkelgetést!)

De Gea: Sok nagy megmozdulása nem volt, az egész meccsen két védésre futotta tőle, mivel a Spurs csak 5x talált kaput, ez egy viszonylag rossz mutató. Az első gólnál tehetetlen volt, Jonest lefejelték, Lukaku elrohant a kapufától, Kane pedig gyönyörűen átfejelte fölötte a labdát. A második és harmadik góloknál maximum bravúrral tudott volna hárítani (mondjuk tőle ezt talán el is várnánk, mert a plusz teljesítménye nélkül idén sem lesz meg a BL-indulás). Spanyol forma.

Valencia: Kiosztott négy kulcspasszt, futkározott fel-alá, volt egy raklap beadása, hosszú labdája, de valahogy mégis végig az volt az ember érzése, hogy valami hiányzik a játékából. Jó iparos, a szerepkör is feküdt neki, mivel nem teljesen ügyetlen, de ennél tud ő jobbat is. Nagy kár, hogy nincs bal lába. Komfortzóna.

Herrera: Az első félidőben nagyon jól mozgott, hozta a tőle megszokott lendületet és mentalitást, egy számára idegen poszton is helyt állt, komoly küzdelemre kényszerítve Lucast. A 72% passzpontosság kicsit kevés tőle, ahogy a második félidei teljesítménye is, a második gól előtt érthetetlen módon kolbászolgatott a saját 16-osán belül. Ennél tőle is több kell, ha bármilyen poszton a kezdő közelébe szeretne kerülni. Jogos volt a cseréje. Szív-lélek.

Smalling: A legjobb teljesítményt nyújtotta a hátsó hármasból, de az utolsó gól előtt ő is Evansozott egyet, megmutatva, hogy lábbal nem a legügyesebb védőnk. Egy három gólt kapó védelem vezére pedig nem is érdemel jó osztályzatot. Alderweireld?

Jones: a legjobb számokat hozta védekezésben, a legtöbb interception, blokk és szerelés fűződik a nevéhez a védők közül, az első félidőben kiemelkedően jól végezte a munkáját, többször is neki köszönhettük, hogy a Spurs lövésig sem jutott az első 40 percben, aztán a másodikban két gólt is végigmozizott, illetve a teljesség kedvéért természetesen meg is sérült. Maguire?

Shaw: A meccs egyértelmű embere United-oldalról. Evra óta senki sem volt ennyire ígéretes balvédő szerepkörben nálunk, végre elkezdett felérni a potenciáljához a srác. Három kulcspassz, 63 passz (legtöbb a csapatból) 4 beadás, rengeteg felfutás, 2 interception (holtversenyben a legtöbb) és az egész meccsen mutatott érett játék, illetve hozzáállás mind-mind kiemeli a tegnapi pályára lépők közül. Pogba hiányában megpróbálta átvenni az irányító szerepkört, ami dicséretes. Egyik gólról sem tehetett, így bármennyire is fura, hogy egy hazai 0-3 után az egyik szárnyvédő kapja a legnagyobb buksisimit, de most Shaw megérdemli, főleg, hogy a meccs végét görccsel játszotta végig (kabbe Lipták). MOTM.

Matic: Rajta érződik a meccsrutin hiánya, talán korai volt még egyből a mélyvízbe dobni, sok hibával játszott és hiányzott belőle az a magabiztosság, ami tavaly egész évben jellemezte. Nehogy a kihagyott előszezonnak és a hirtelen teljesítménynek sérülés legyen a vége, gondolhatnánk. Ha az óriási helyzetét gólra váltja lehet nem lennék vele szemben ilyen kritikus, de így nem érdemel ennél jobbat. Mondjuk nála nem félek attól, hogy pár meccs alatt felveszi a ritmust és újra a régi Matic lesz. Formahiány.

Fred: Az egyik legpozitívabb csalódása ő a nyárnak. A viszonylag ismeretlen brazil játékos, aki erőszakos, technikás, elszánt és elnyűhetetlen. Négy kulcspassz, 3 pontos beadás, használható szögletek, veszélyes kapura lövések. Ha így folytatja, akkor nem az új Anderson lesz, hanem az új ??? (jöhetnek a megfejtések a kommentek között). Kíváncsian várom, hogy a Józsi foci belőle is mikor öli ki a tüzet. Andesron++.

Pogba: Róla mindent leírtunk. Ez a hozzáállás egy csk-helyettestől, egy márkaigazolástól, egy friss Vb-győztestől és a csapat legnagyobb arcától elfogadhatatlan. Felkészül Pereira? Bőrszalonna.

Lingard: Ha csak a számokat és a mezőnymunkáját nézzük, amit elvégzett, akkor akár a csapat egyik legjobbjának is tarthatnánk. Négy kapuralövés (közte egy óriási kihagyott ziccer), 5 pontos indítás, rengeteg megtett kilométer és összegyűjtött lepattanó is a neve mellé került, de a másik oldalon azért Dele megmutatta, hogy ezen a poszton mi lenne az elvárás egy PL-top4 kezdő irányítójától. A második félidőre teljesen eltűnt, pedig végigjátszotta a meccset. Legalább az új sérója menő és a saját márkája is beindult. Instanéger.

Lukaku: Ahogy elvitte Lloris mellett, már-már a klasszik Rooneyt idézte, aztán természetesen üres kapura mellé lőtte. Utána is helyzetbe került a meccsen többször is, ki is egyenlíthetett volna 0-1-nél, ám gólt nem tudott szerezni. A mozgása még mindig szörnyen suta és az összjátékot is rengetegszer lelassítja. Ha befejezőcsatárként sem tud gyilkos lenni, akkor a kövi menedzsernél nem nagyon lesz maradása. Tompa.

Sánchez: Volt egy nagyon szép kapáslövése, ami fölészállt, kicsit élénkült a pályára küldésével a focink. Nem rossz játékos ő, Lingardnál biztosan jobb, ha formába lendül, nem lenne hülyeség őt játszatni árnyékékként, habár a 35 perc alatt kiosztott 11 passz eléggé karcos.. _Ha_formába_lendül_

Fellaini: Feltűnt egyáltalán valakinek a pályán? Jó, 30 perc alatt annyit ért labdába, mint Luki egész meccsen, de tényleg, szükségünk van nekünk erre? Onnantól, hogy a pályára került aláírtuk a halálos ítéletünket, esélyünk sem volt kapaszkodni. Hol volt Rasi/Martial/Mata?

Lindelöf: Inkább ne jellemezzük ezt a cameot sem. Ha így folytatja, akkor jövőre már az Aston Villában fogja rúgni a bőrt. Értékelhetetlen.

Józsi: Ezt szívem szerint három részre bontanám. Az első félidőben egyértelműen a Spurs fölé nőttünk, kivettük a játékból az Alli-Kane-Eriksen hármast, csak mi lőttünk kapura és simán eldönthettük volna a meccset. Erre érdemel egy 9-est. Mastermind.
A második félidőben aztán megint csak 0-1-ig voltunk a pályán, a második bekapott gól teljesen véget vetett józsinak és az egész csapatnak is. Az Emery féle Arsenal, amit oly sokszor leírtunk, és ami két hónapja készül együtt fel tudott állni 0-2-ről, nekünk esélyünk sem volt rá. A változtatások nem voltak jók, a rendszerváltás sem sikerült (haha) és nem nagyon tudtunk veszélyesek lenni Lloris kapujára (amit 23 kísérletből 5x találtunk el, szemben a Spurs 9/5 mutatójával). Nem kaphat jobbat 2-nél erre ősz portugál mesterünk. Legalább megpróbált cserélni, meg kiment a szurkolókhoz.
Amit a sajtószobában művelt az botrányos volt ismételten. Van 3 címem 2005-6-ból, szóval én vagyok a király! Mindenki kapja be. 1 pontot is csak azért kap, mert legalább nevettem rajta. Botrányhős.
Amit ezek után érdemel, summa summarum, az egy másik csapat kispadja és…