A nap, amit sokan vártak 4. – Burnley

Végre elérkezett az újabb meccsnap, és a Spurs elleni megmagyarázhatatlanul kínos (na jó, José több PL-t nyert, mind mindenki más, ez talán elviselhetőbbé teszi a szégyent) vereséget követően ennyire már rég vártak meccset a klub egyes szurkolói.

2018. szeptember 2-ára úgy néz ki, felbomlott a korábbi filojózsita vs. antijózsita pártosodás, ám ezt nem a sikernek, és nem is a közösség erejének, hanem egy újabb szakadás felbukkanásának köszönhetjük. A Manchester United a poszt írásakor a szerencsés 13. helyen áll, és ez ugyan ma változhat, az elmúlt időszak mentén kialakult törésvonal már nem a „szegény José balladája” és a „mikor b*sszák már ki?” előadások mentén, hanem a „na majd a Burnley elleni után kib*sszák” és a „már konkrétan nem tud izgatni” címekkel került a lejátszóba.

Pogba lehet a mai meccs egyik főszereplője. Ha ma is szarni fog a fociba, talán sikerül összehozni a vereséget

A spekulációknak gyorsan elébe is mennék. Nem gondolom, hogy ezen az egy meccsen áll vagy bukik Mourinho és a United további sorsa, hiszen ez az izgatott várakozás minden jövőbeli meccsünk előtt meglesz, amíg José az edző. Na de lássuk, mennyire nem lesz igazam és megtörténhet-e az az ironikus esemény, hogy José Mourinho manchesteri karrierjének a Ginger Mourinho vet véget.

A Burnley jelen pillanatban csupán 2 ponttal marad le olyan közvetlen riválisaitól, mint például a United. Igaz, ez a két pont a 3 és 1 pontok között tartja a távot, a Burnley-t egészen a kiesőzóna közepére, a 19. helyre pozicionálva. Érdekesség, hogy a bordókékek ugyanannyi (7) gólt kaptak, mint mi és csak 1-gyel találtak kevesebbet (3), vagyis a jelenlegi forma alapján akár kiegyensúlyozott is lehet a mérkőzés, ami a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy a Burnley 11 emberrel a kapuban várja, hogy érkezik-e olyan beadás a United széleiről, amit Lukaku le tud kezelni.

A Burnley tavalyi menetelése egy hetedik hellyel és EL indulással végződött, ami most úgy tűnik visszafelé sült el, hiszen a lancashire-iek ugyan egy darabig tisztességesen tartották magukat az európai mezőnyben, a csoportkörbe azonban már nem sikerült kvalifikálniuk, az így felemésztett energia viszont nagyon hiányzott a bajnokságból. Meglátjuk a kettős terhelés elmúlásával mire lesz elég Sean Dyche és 4 kivétellel teljes egészében angolszász gyökerű játékosaiból álló csapata.

Bár sokan úgy tekintenek a mai meccsre, ami José regnálásának végét jelentheti, és ezért már a Spurs meccs alatt is a Burnley volt a téma, a borzasztó rossz formában lévő, gyenge csapat, mint a miénk még így is esélyesebb, mint mai ellenfelünk. Hogy ez mire lesz elég hosszabb távon, azt nem tudom, de kicsit hűteném a kedélyeket mára, legyen egy jó, élvezhető meccsünk, mint Moyes alatt, és ha ma is 3-0-ra kapunk ki, a reménykedőknek is lehet egy jó napja. Kezdőket majd tippelgesse, aki szerint még releváns!

Bottal üthetik majd Lukaku nyomát?