MI A FASZ VAN?! – Jön az újabb BLama?

Nehéz feladat előtt áll az egyszeri szerző a Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzés beharangozó írása során. A fenti címben kiemelt szofisztikált kérdésfelvetés a Depresszió zenekar koncertjei előtt szokott elhangozni, midőn az értő közönség szerint ideje a húrok közé csapni, és a banda még sehol. De tényleg, mi a faszt lehetne még írni a hétvégi forduló után? Amikor a West Ham (érted, a West Ham!!!) simázott le minket Londonban, egy másodpercnyi esélyt sem adva gyengélkedő kedvenceinknek. De nézzük a jó oldalát (mert mindennek van ilyen – beszélik), tudjuk mire fogni alkoholista mivoltunkat közeli ismerőseinkkel történő beszélgetéseink során amikor a meccs vége után elő merünk mászni az asztal alól a rivális szurkolók távozását követően, ahová a gúnyos megjegyzéseket elkerülendő bújtunk.

Talán a legkiábrándítóbb teljesítményt sikerült pályára baszni tenni Pogbáéknak a Mourinho éra alatt – igaz ez szubjektív kategória, és a merítési minta hétről-hétre bőségesebb – megjóskáztatom, a United mezhez/címerhez/történelemhez teljes mértékben méltatlan performanszt láthattunk. Egy pillanatig nem volt kétséges a kalapácsosok győzelme, játékosaink fejetlen spurs-ösök módjára rohangáltak a pályán, Arnautovicék kis túlzással akkor lőttek gólt, amikor akartak… komolyan, messzebb még szándékosan sem nagyon tudtak volna helyezkedni védőink a kevéssé szimpatikus labanc gólemtől, mikor a gólját szerezte (ráadásul még Dávid se akarta védeni… bocs Stan).

Lukaku labdakezelési kísérlete, a háttérben Lindelöf figyel.

De próbáljunk meg elvonatkoztatni a hétvégén látott fekáliába forgatott szarfostól, és fókuszáljuk figyelmünket a következő kihívásra, a Valencia elleni BL csoport meccsre. A Bajnokok – bajnokok…eh.. – Ligájában ugyanis egy forduló után 100 (99) százalékosak vagyunk (próbálok nem alkalmazni gúnyosan vigyorgó hangulatjeleket), magabiztosan vertük a Young Boys nem annyira világverő csapatát (az OBI szponzorálja őket, hehe, egy-egy kínosabb bukta után tuti mehetnek a raktárba pakolni), és ha kedden sikerülne újra győzni, nagy lépést tehetnénk a továbbjutás felé.

Amikor a játékra koncentrál…

Márpedig a Valencia hozzánk hasonlóan nincs igazán jó formában (ingadozó, változékony, vagy épp a stabilan középszar találóbb lenne). Hét forduló után 50%-osan a tizenharmadik helyen szerénykednek a bajnokságban – mert ugye a hárompontos bajnoki rendszerben épp 2 ponttal kellemetlenebb az 1-5-1-es mutató, mint a mi 3-1-3-as csodánk – bár ők javuló tendenciát mutatnak, hisz a hétvégén megszerezték első győzelmüket, idegenben a Real Sociedad ellen. Hét La Liga mérkőzésen öt rúgott, hat kapott gól a mérlegük, tehát remek mérkőzésre van kilátás az Old Traffordon – egy barátomat idézve, harcos 0-0 várható. A BL-ben sem indultak fényesen, az első fordulóban CR7 megdöbbentően brutális buksisimije után 60 percig emberelőnyben játszhattak a Juventus ellen hazai pályán, végül a zebrák mégis simán nyertek 2-0-ra a Mestallában.

CR7 most tudta meg, hogy mégis pályára kell lépnie a bombaformában lévő Manchester United ellen.

Nálunk csak Rojo dolgoztatja az orvosi csapatot jelenleg… de ezt itt abba is hagyom, tulajdonképpen kit érdekel, már nem az a kérdés, hogy ki tud, hanem hogy ki akar pályára lépni és elfogadható játékkal előrukkolni a sikerre éhes rajongók előtt. Zsozé ugyanis úgy járt az öltözővel, mint Pogba a gyémánt fülbevalójával, kurvára elvesztette, a különbség annyi, hogy az ő kedvéért senki sem akar már keresésbe fogni, megkezdődött a Moupokalipszis, TheEndIsNear, Und So Weiter. Egy levitézlett, régi dicsőségébe kapaszkodó, megújulni képtelen menedzser és egy klasszis, ám talán túlságosan öntudatos játékos csataterévé vált szeretett klubunk, és ennek mihamarabb véget kellene vetnie a vezetőségnek, különben nagyon rossz vége lesz.

Barátok

Már csak az a kérdés, hogy egy hosszú agónia vagy hirtelen halál tanúi leszünk, és a közeljövőben talán végre nem az lesz a leggyakoribb hozzászólás a posztok alatt, hogy „kibaszták már?” hanem hogy ZiZuout. Egy szó, mint száz, ha az előjelek ellenére megverjük a Valenciat, akkor elmondhatjuk, hogy ez a csapat még egy valamirevaló összeomlásra is képtelen. És ha a Sir előtt képesek lesznek újra olyan fosfaragásra, mint legutóbb a Wolves ellen, hát pukkadjanak meg mind egy szálig!