Lendületben a lejtőn?

Azt hiszitek az Everton legyőzése után megvan a top 4? Úgy gondoljátok, hogy Fellaini visszatérése után még mindig lesz szexi foci? Abban a hitben éltek, hogy Sanchez örökké a padot koptatja majd? Szerintetek még Lukaku is betalál valamikor? Na, gyorsan eloszlatjuk ezeket a kételyeket a következő hasábokban…

Aktuális ellenfelünk ugyanis az a Bournemouth lesz idegenben, akiknek hárommal több pontjuk van, mint nekünk, ráadásul veretlenek hazai környezetben, mindezek mellett pedig kettővel többet lőttek, mint mi és pofátlan módon van egy +7-es gólarányuk. Ez a mutató nálunk jelenleg éppen 0. Ráadásul egészen döbbenetes statisztika, hogy az egész Premier League-ben csak 4 (!!) egylet kapott több gólt, mint kedvenceink. Ebből a négyből természetesen mindenki a 15. hely alatt tanyázik.

A hét jó hírét Sanchez és Lingard visszatérése jelenti, de egyelőre nem tudjuk, hogy a hír hallatán vajon azonnal el is foglalja a bal – és jobboldalt a két futballista.

A Cherrisk Cherries viszont óriásit megy a PL-ben. Kis költségvetéssel, a legkisebb PL stadionnal és a kiesés kapcsán általában a legkisebb oddsokkal rendelkező Bournemouth egészen remek. Howe csapata most már negyedik szezonját tapossa ebben a kőkemény ligában. Mr. Bournemouth 11 évet húzott le a gárda felnőtt játékosaként és most már 9 éve a klub menedzsere. Nehéz szavakat találni és nem is érdemes a csapat szereplése kapcsán.

A győzelem viszont így is nagyon fontos lenne, hiszen idegenben a Juventus, majd a Manchester City következik, ami közel sem tűnik leányálomnak az elmúlt hónapok fényében. A legjobb négyért kegyetlenül kell gyűjteni a pontokat, illetve a BL-ből való kizúgás sem lenne méltó a klub hírnevéhez. Igaz történt már velünk ilyen máskor is, tavaly óta ezt a dolgot pontosan megtanulhattuk már. Apró pozitívum Martial formája, aki teljesen egyértelműen kapta meg a hónap legjobb játékosa címet az októberben nyújtott performanszaiért.

Jó szokásunkhoz híven persze ezúttal is megtippeljük a kezdőt, ami szerintünk így néz majd ki: de Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Matics, Fred, Pogba – Lingard, Lukaku, Sanchez, Martial.