Nincs mit veszíteni…

Van egy szép dolog a Liverpool elleni mérkőzésben. Mégpedig az, hogy valójában kevés téttel rendelkezik ez az összecsapás számunkra. Persze, a legtöbben azt mondják, hogy egy Liverpool elleni rangadó más, de ezt már ők sem feltétlenül hiszik el. De azért ne feledjük, hogy Marcos Rojo szerint egy Liverpool-United mérkőzés az olyan, mint egy River Plate-Boca Juniors, és, ha ő mondja, mi készséggel el is hisszük neki azt.

Mourinho alighanem legviccesebb kijelentése az volt a találkozó előtt, hogy a Liverpool tiszteli az erősségeinket. Mi viszont azóta gondolkodunk, hogy vajon mi lehet az, hiszen töménytelenül sok gólt kapunk, de legalább nem rúgunk eleget. Mindezek mellett sem a beadásaink, sem a kontráink nem jók. Lehet, hogy éppen a váratlantól tart Jürgen Klopp is.

Elviekben minden személy elutazott a csapattal, pedig volt bőven emberanyag (Dalot, Smalling, Martial, Shaw, Lindelöf, Darmian), akik sérüléssel küzdöttek az elmúlt hetekben. Egy ember esetében változatlan a helyzet, ez a személy természetesen Alexis Sanchez. Mondanánk, hogy szót érdemel a dolog, de tényleg fölösleges az egészről írni bármit is. Nehéz lenne megmondani azt a felállást is, amivel José nyomulni akar a mai napon, de a 433 mindenképpen logikus választásnak tűnhet a Pool ellen. Egy Matics, Herrera, Pogba középpálya mindenesetre nagyon adná magát.

Klopp és José között némi ideológiai ellentét is kibontakozott. A portugál ugyanis megtolta a fikát a német számára, amire Klopp azonnal válaszolt. A témakör természetesen a trófeák léte és nem léte volt, amiből José ugye hármat is nyert már nálunk, míg Klopp 0 darabbal rendelkezik ebben a tekintetben. Az ideológiai vita odáig fajult, hogy a liverpooliak trénere kijelentette azt, hogy szerinte szar az élet, ha mindent trófeákban mérünk. Azt viszont már minden kedves United szurkoló döntse el maga, hogy az elmúlt 2-3 évben melyik csapat ért el többet és melyik játszik szebb focit.

Klopp csapata ráadásul idén vezeti a PL-t, ott vannak a legjobb 16 között a BL-ben is, ezt pedig aligha kell külön megindokolni bárkinek is. A Pool játékára ugyan némileg rányomja a bélyeget a visszafogottabb játék, de az eredmények jönnek és valószínűleg nem fog tavaszra elfogyni a szufla, ami abszolút sokat ígérhet számukra.

A találkozóra természetesen mondhatnánk, hogy még bármi meg is történhet, de alapvetően országos egyesnek tűnik a dolog. A kérdés innentől kezdve valóban az lesz, hogy a Cardiff City (A), Huddersfield Town (H), Bournemouth (H), Newcastle United (A) meccseken tudunk-e legalább 10 pontot hozni, amivel vissza is jöhetünk a harcba, vagy továbbra is messziről sasoljuk majd a top 4-et. Nyilván az elmúlt heteket és hónapokat látva, nem fog el minket az optimizmus.