Útelágazás előtt…

Nehéz szó, nehéz meccs. Ez vár ránk a mai napon. A csapat ugyanis a váratlan pontvesztést követően némileg győzelmi kényszerben van, ha kapaszkodni szeretne a legjobb négyhez. Az ellenfél pedig ezúttal az a Leicester City lesz, aki idén nagyon sok pozitív meglepetésre volt képes. Hazai környezetben pedig különösen veszélyes az ellenfelekre.

A januári díjeső viszont még akár az ölünkbe is hullhat. Hiszen Ole a hónap menedzsere díjra lett jelölve, míg Lindelöf és Rashford a hónap játékosa címért megy. Utóbbi két góllal be is nevezte magát a hónap gólja cím várományosai közé. Mondhatnánk, hogy minden szépen alakul tehát, de a pontok bezsebelése sokkal fontosabb jelen helyzetben, mint bármilyen egyéni díj. Rojo sérülése mellett Pogba és Martial játéka nem 100%, de várhatóan mind a két játékos szerepet kaphat a mérkőzésen.

Sérülésfronton a Rókák is nagyon jól állnak. A csapat képes volt elérni a 2016-os bajnoki cím után azt, hogy abszolút középcsapattá és stabil PL szereplővé váljon Angliában. Nincs olyan klub, aki nyugodtan látogathatna Vardyék otthonába manapság.

A találkozó éppen ezért elég kiszámíthatatlan, mert a Leicester is képes egyik pillanatban a legszebb, a másikban pedig a legérthetetlenebb arcát mutatni. A Fulham-Liverpool és közte BL-FA Kupa kombó mellett bizony nagyon kellene most egy tuti három pont, amivel a nyomásgyakorlás megmarad részünkről a top 4 iránt ácsingózók számára.

Abban persze bízunk, hogy az ezúttal nem sérült, de annál haloványabb formát mutató Jones helyett Bailly kezd majd. Míg Herrera visszatér a kezdőbe, akire különösen nagy szükségünk van. A középpályán ugyan emberfölényben lehetünk, de a Leicester támadósora valószínűleg nem fog finomkodni. Chilwell megállítása pedig akár a jobbszélsőnk egyik fontos szerepköre is lehet a mai napon. Ndidi és Mendy scoutolása pedig a csúcsra pöröghet. A 22 éves nigériai és a 26 éves francia középpályásért sorban állhat néhány angol klub a következő szezonban.

Mi a megérzésetek a mai napra?