Verebekkel ágyúkra?

A Leicester elleni győzelem után nem teljesen úgy folytatódott az idényünk, ahogy azt elképzeltük (illetve szerettük volna, mert szurkolói közösségünk jelentős része pont így képzelte el). A B csapatunk két sikerrel megvívott kupameccse keretbe foglalt egy meglehetősen elkeserítő vereséget, ahol bizonyos aggregált mutatók szerint ismét nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, de az igazat megvallva a játék képe alapján egy büdös nagy 0-0 lett volna az igazságos eredmény. Ok, a Rochdale elleni büntetőkkel kivívott továbbjutást is nehéz hangosabb röhögés nélkül egyértelmű sikerként jellemezni, de hé, megnyertünk egy tizenegyes párbajt, mi ez, ha nem fejlődés! (széles vigyorú, mégis szomorú szmájli helye). A West Ham végül bevert kettőt, kikaptunk, itt a lehetőség, lehet javítani az Arsenal ellen.

Nem lesz könnyű dolga Lingardéknak, az utóbbi hetek eredményei, mutatott játéka és főleg támadóink formája nem ad túl sok okot a bizakodásra. Két első számú gólfelelősünk közül Marci jó ideje sérült, a kalapácsosok ellen Rashi is meghúzódott, és bár Marcus állítólag pályára léphet este, nem biztos, hogy százszázalékos állapotban van. Hiányozni fog még Shaw, Dalot (ő talán nem annyira) és Gomes is. Pogba viszont Ole szerint már egészséges, így jelentősen erősödhet a középpályánk.

Bő három és fél éve, ha jól emlékszem hasonlóan kedvezőtlen előjelekkel vártunk egy Arsenal elleni mérkőzést, akkor örülhettünk a végén, egyrészt Lajos felejthetetlen performansza (1.42-től), másrészt egy fiatal reménység remek duplája után:

Bocs, a videót csak a youtube-on lehet megnézni, de nem találtam jobbat.

Talán ezúttal egy másik tehetségünk robban be végleg a nagyok közé, és góllal tudja ünnepelni holnap tizennyolcadik születésnapját!

Addig is, szórjátok a jobbnál jobb poénokat, a pozitív és negatív, optimista, pesszimista, óvatos, fanatikus, mindenszar jellegű, türelemre intő, kiábrándult, reménykedő, szarkasztikus, hozzáértő, de mindenképp értékes hozzászólásokat!

A mérkőzés közvetítését a Spíler 1-en élvezhetitek.