Pokoli szomszédok

Jön a Premier League 12. fordulója, ahol a nálunk per pillanat két teljes ponttal többet gyűjtött Brighton kék-fehér hordája érkezik vendégként házibulit csapni – nekünk pedig ennek kéne elejét venni.

Annyi mindenhez hasonlítottam már magunkat a beharangok írásakor, most sem tudom megállni, hogy egy moderált, belvárosi polgári lakásban 25 éve csendes életet élő egyetemi adjunktusnak nevezzem magunkat, aki mellé folyton egyre vadabb és hangosabb szomszédok költöznek az új idők jegyében, akik kéthetente irgalmatlan méretű házibulik rendezésével teszik tönkre a ház belső körfolyosójának addigi békéjét, a miénkkel együtt. Ezen a héten újdonsült tabellaszomszédunk, a BHA sirályai airbnb-zték be magukat a fejünk felett egy szinttel kiadó 10. helyre, ahonnan csak akkor fognak elcuccolni, ha eltaroljuk őket valahogy.
A játékunk ugyan túlzás lenne azt állítani, hogy összeállt, de mindenképpen javuló tendenciát mutat, de fogalmazhatunk úgy is, hogy Martial visszatérése érezhető javulást hozott. Felépülése után máris betalált a Norwich ellen, majd mindkét Belgrád elleni csoportmeccsen is felvillant a neve a kijelzőn, ismét van tehát támadónk, aki stabil gólveszélyt jelent az ellenfél kapuja előtt. Ugyanilyen fontos az a tény is, hogy Martial visszatértével Solskjaernak nem muszáj Rashfordot erőltetni a kilences poszton hétről hétre, ami úgy tűnik, hogy Rashford játékán is jelentősen javított, aki pályafutásának ebben a szakaszában még alkalmatlannak tűnik az egyedüli center szerepére nálunk. Azonban amióta nem neki kell egy személyben megoldania a góllövést és az ellenfél két középhátvédjének a lefoglalását, azóta ismét szépen pötyögtet. Rashford egyelőre úgy tűnik, hogy akkor érzi jól magát, ha pályán van egy nála fajsúlyosabb center, vagy esetleg kap maga mellé legalább egy társat valami kétcsatáros formációban. Martial kiesése ezért volt nagyobb hatással ránk mint sejtettük: egyrészt önmagában nagy érvágás a hiánya, másrészt mások játékát is kompromittálni tudja a pótlása. Most azonban kezd a piskóta összeállni, az utolsó 6 meccs (nyilván a Bournemouth kivételével) egész biztatóan festett, zsinórban 3 idegenbeli győzelemmel.
Továbbra is csak a meglévő problémákat tudom újra felsorolni, a sérültek felsorolására már így is több karaktert kellett szánjak, mint egy komplett szakdolgozatra, most sincs ez másképp. Dalot, Matics, Bailly, Shaw, Tuanzebe, Fosu-Mensah és Pogba mind biztosan hiányoznak, a múltkori találkozó után sárga lapokból összegyűjtött egymeccses eltiltását töltő Ashley Younggal egyetemben, mellettük Lindelöf és középpályás motorunk, McTominay játéka is kérdéses (az utóbbi hiányzásának nagyon nem örülnénk).
A védelem valószínű a fentiek miatt egy eddig még ki nem próbált összeállításban lép majd pályára, a fiataloktól felhívott Brandon Williams neve pedig először szerepelhet majd a kezdők között a Premier League-ben.
Részünkről egy optimistább tippként a Partizan ellenihez hasonló könnyedebb győzelmet tippelnénk, ahol Martial és Rashford neve mellé egyaránt kerül vagy gól, vagy gólpassz.
A meccsünkkel egyidőben a Spíler a Wolves-Villa találkozót fogja sugározni, úgyhogy lehet ismét reszkető ujjakkal bökdösni a streamelés betöltésekor felugró ablakokra, a kommenteket és a három pontot ide kérjük a bejegyzés alá.