Top of the flops – negyeddöntők 2.

A PL rajtjára ugyan még várnunk kell, de hogy addig se unatkozzunk, kitaláltunk egy új versenykiírást a saját magunk és a ti szórakoztatásotokra. A karantén alatti hónapokban nyilván mindenki újra átélte a klub közelmúltbéli nagy sikereit, fejben és hozzászólásokban összeállított álomcsapatokat, végignézte egy-egy játékos vagy szezon legnagyobb góljait. De hogy a Manchester Unitednak szurkolni nem csak játék és mese, arra remek emlékeztető a következő két hét alatt lebonyolítandó Top of the flops kupa, amelyen az elmúlt 30 év legrosszabb igazolásai közül dönthetitek el, ki legyen az abszolút number one a különböző úton-módon Manchesterbe keveredő senkiháziak között. 8 szerencsés szerencsétlen került be a negyeddöntőkbe, ahol egyenes kieséses alapon küzdenek meg egymással, és a végén csak egy maradhat. Minden második nap két párharccal jelentkezünk majd, és a posztban illetve a facebookon is lehet szavazni a nap kutyaütőjére.


Di Maria – Dong

A játék alatt még nem látott népharag nagy fölénnyel juttatta a 8 közé egykori rekordigazolásunkat, azaz Di Maria könnyedén verte a megszépült emlékű Verónt, míg a másik ágon Dong szintén simán intézte el a totál elfeledett Belliont. Ez a párharc két teljesen különböző játékos küzdelme lesz tehát: a rekordösszegért megszerzett, unitedes karrierje előtt és után is jól játszó Di Maria kerül szembe a merchandising gépezet által felkarolt majd eldobott kínai sráccal, aki a belga másodosztály szintjén felül soha nem tudott teljesíteni, de nagyon még gólt lőni sem. Az egyik nem akart itt lenni, a másiknak meg nem is kellett volna itt lennie, a legjobb négy közé mégis csak egyikük juthat.


Bébé – Sanchez

Egykori portugál nemcsodagyerekünk mély nyomot hagyott a United szurkolóiban, játszi könnyedséggel nyomta le Tosicot, Alexis Sanchez pedig a friss élmények miatt került be a szintén (nálunk) kutyaütő Falcao ellenében. Pénzügyi vonalon mindkét igazolás óriási bukta, hiszen Bébé úgy lett a szezon legdrágább igazolása, hogy előtte egyetlen élvonalbeli bajnokit nem játszott sehol, Sáncheznél pedig a keret legmagasabb fizetését kiegészíti az a szomorú tény is, hogy két év még mindig hátravan a szerződéséből. Az nem kérdés, melyikük jobb játékos, az viszont nagy dilemmát okozhat, hogy melyikük volt rosszabb United-igazolás.