Golyózápor

A legutóbbi, Southampton elleni meccs, illetve a vasárnap esedékes wolverhamptoni fellépésünk közötti időszak a sorsolás jegyében telik, hiszen tegnap kiderült, hogyan indul számunkra a menetrend a Ligakupában, ma este pedig a Bajnokok Ligája csoportbeosztása is elkészül. Előbbiben a West Ham ellen kezdünk otthon, folytatva ezzel balszerencsés szériánkat, hiszen a Top 6 csapatai közül most is nekünk jutott a legkeményebb ellenfél – az elmúlt négy szezonban (a mostanit is beleszámolva) mindössze négy alsóbb ligás klub jött szembe ebben a sorozatban, ami alighanem egyedülálló. Na de hagyjuk a múltat, tekintsünk inkább előre: nézzük, mi várhat ránk potenciálisan a nemzetközi vizeken!

Tavaly ügyesen kifogtuk a halálcsoportot, és bár meglepően erősen kezdünk, duplán kifújva az új német edzőgeneráció orrát, végül még meglepőbb kiesés lett a vége ugyebár, hogy aztán feleslegesen szenvedjük végig az Európa-ligát. Most alighanem mindenki örülne egy könnyebb sorsolásnak, már csak azért is, mert a harmadik BL-meccsünk egy Leicester-Liverpool bajnoki páros, a negyedik pedig egy Spurs-City menet közé ékelődik majd be. Ezeket az összecsapásokat ugyebár éppen ugyanazon csoportellenféllel fogjuk megvívni, így nagy segítség lenne, ha olyasvalakit kapnánk, aki ellen belefér a komolyabb rotálás a nagy őszi PL-dara javára.

Kétszeres runner-upként stílszerűen itt is a második kalapból indulunk, ami kivételesen nem feltétlenül hátrány, hiszen így olyan csapatokat kerülünk el garantáltan, mint a PSG, a Real Madrid, a Barcelona vagy a Juventus, de alighanem a Dortmund vagy a Sevilla ellen sem vívnánk könnyű párharcokat. Az első kalapban igen nagy a szórás: a Bayern és az Atlético képviselik csupán a legmagasabb polcot, mellettük a csúnyán lefosztott Inter, a tavalyi szezon szomorú lezárását szállító Villarreal, valamint a négy topligán kívüli bajnokok, a Sporting és a Lille jöhetnek még innen.

Hogy összességében mennyire lesz nehéz dolgunk, az sokkal inkább a harmadik-negyedik kalapon fog múlni, hiszen ezekben is akadnak igen komoly potenciális ellenfelek, mint a Porto, az Ajax, a Lipcse, az Atalanta vagy éppen a Milan. Íme a teljes névsor:

Bajnokok Ligája 2021/22 – A lehetséges csoportellenfelek

  • 1. kalap: Bayern München, Atlético Madrid, Villarreal, Internazionale, Sporting, Lille
  • 3. kalap: Porto, Ajax, Sahtar Doneck, Leipzig, Salzburg, Benfica, Atalanta, Zenit
  • 4. kalap: Besiktas, Dinamo Kijev, Bruges, Young Boys, Milan, Malmö, Wolfsburg, Sheriff Tiraspol

A poén kedvéélt csináltunk egy próbasorsolást a random.org segítségével, ami a Sporting, Leipzig, Besiktas triót hozta. Van benne némi PTSD-faktor a Lipcsével és a török emlékekkel, de a többség alighanem így is aláírna egy ilyen csoportot.

A kommentek között várjuk a Ti tippjeiteket is a csoportbeosztást illetően – aki pedig élőben nézné a golyómágiát, az kapcsoljon 18 órakor az M4-re vagy a Sport1-re!