Ez történt 2026-ban

Év vége lévén mindenki visszaemlékezik az elmúlt esztendőre, nálunk ez idén – ha nem bánjátok – kimarad, az új év közeledtével pedig egyre inkább elvarázsolja gondolatainkat a petárdával, pezsgővel és márnembajszossal fűszerezett szilveszteri hangulat. Nincsen újévi parti nevetés nélkül, így az amúgy sem komolyságáról és modorosságáról nevezetes Stretford End blog az előző évek sikerein felbuzdulva idén is megpróbálkozik a már félrészeg olvasók rekeszizmainak megmozgatásával. A továbbiakban egy fiktív évösszegzést olvashattok a tavalyi posztunkra nagy ívben szaró üveggömbünk homályos jóslataira alapozva, ugyanis 2026 történéseit mutatjuk be. A 2022-es esztendővel való bármiféle hasonlóság csakis a véletlen műve lehet. BÚÉK!

Január

Makacs sérülése miatt visszavonul az aktív játéktól Cristiano Ronaldo! A drámai hangulatú, Pierce Brosnannek adott interjú során a portugál klasszis elárulja, hogy sosem fog igazán felépülni abból a sérüléséből, amit akkor szerzett amikor leesett a legfelsőbb polcról.

A Chelsea – Manchester United angol bajnokin a második félidő hosszabbításának 47. percében szerez gólt Mason Mount, ezzel világrekordot felállítva a legkésőbb szerzett győztes lesgól kategóriában.

Február

Először súlyos pontlevonással, majd kizárással sújtja az MLSZ a listavezető Kecskeméti TE-t. A vármegye kettőbe visszasorolt egyesület mosdóiban és tantermeiben több alkalommal is 18 Celsius fok feletti hőmérsékletet mértek az ellenőrök.

Egy titokzatos földönkívüli faj által alapított magántőkealap vásárolja meg a Manchester United részvényeinek 98,7 százalékát, valamint Bruno Fernandes DNS-ét a Glazer családtól tízmilliárd dollárért. Az új tulajdonosok egy nehezen dekódolható közlemény útján nyugtatják meg az aggódó drukkereket, hogy bármennyi pénzt hajlandóak Wayne Rooney menedzser rendelkezésére bocsátani, ha cserébe megvalósul az általuk megálmodott űrfoci.

Gianni Infantino FIFA-elnök a szervezet hatvanpusztai kongresszusán bejelenti, hogy a 2029-es klubvébét egymillió csapattal rendezné meg.

Március

A Nemzeti Emlékezés Ünnepnapjává nyilvánítja június 14-ét a magyar kormány. Az angolok elleni négy-nullás győzelem évfordulója ettől az évtől munkaszüneti nap lesz, kivéve a tanárok számára.

A demokrata többségű alsóház leszavazza Donald Trump elnök javaslatát, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon a fehér játékosok a kezdő sípszó előtt, a színesbőrű futballisták pedig a szünetben végig kötelezően térdeljenek le a rasszizmus elleni felhívásként. Afrika válogatottjai válaszul bojkottálnák a tornát, de aztán megkenik őket.

Április

A Standards & Poo hitelminősítő intézet xG- besorolásúra rontotta a Premier League jövedelmezőségi kilátását. Indoklásukban a közelmúlt hibás vezetői döntéseire hivatkoztak, mint például az angol játékosokra vonatkozó ársapka bevezetése, Anthony Taylor licenszének meghosszabbítása, vagy a Brexit.

Vébétagadók egy fanatikus csoportja miatt félbeszakad a Libanon – Peru mérkőzés a világbajnokság Q csoportjában.

A világbajnokság csoporkörében az első fordulós mérkőzések gyenge nézettsége miatt a közvetítési jogokat megvásárló Netflix elkaszálja a csoportküzdelmek folytatását. A 49,5 csapatból így hirtelen csupán 32 küzdhet tovább a trófeáért.

Május

Hatalmas meglepetésre a német válogatott három-nullás vereséget szenved Dél-Korea válogatottjától és idejekorán búcsúzni kényszerül a világbajnokságtól. Az ázsiaiak már az első félidőben három gólt szereznek Kim, Kim és Kim révén, a német csapatkapitány Jörg Mutterficker pedig utolsó válogatott meccsén piros lapot kap a lengyel Zacsiszag játékvezetőtől Kim Kardashian lefejeléséért.

Argentína megvédi világbajnoki címét, mivel a szövetség nem hajlandó átadni a trófeát a döntőben győztes Horvátországnak. Lionel Messi szövetségi kapitány szűkszavúan annyit nyilatkozik az őt erről kérdező újságíróknak hogy „Dráágaszáágom”.

Hosszabbítás után, büntetőkkel a Real Madrid nyeri a vébédöntő után mindössze egy héttel megrendezett Bajnokok Ligája döntőt Katarban.

Június

A Newcastle United megvédi bajnoki címét a Premier League-ben, az olasz bajnokságot a Napoli nyeri, zsinórban harmadszor lesz spanyol bajnok a Real Madrid, a Bundesligában pedig rég látott szoros versenyben, 15 pont előnnyel lesz első a Bayern München. A magyar bajnokságot ismét a Ferencváros-MNB nyeri, és először lesz ukrán bajnok a Szpartak Moszkva csapata.

Új kriptavalutát dob piacra a Manchester City. Az Etihad hangulatára utaló virtuális fizetőeszköz miatt sok kritikát kap a klub, a rossznyelvek szerint a hat év után újra bevezetett financial fair play szabályait próbálják majd kijátszani a nem szabályozott árfolyamú pénzzel.

“Mindig is büszkén hordtam hosszú szőke hajamat, szeretem a szűk mezeket és a csapattársak ölelését a góljaim után” – fejtette ki nemváltásának okait a Transz Football aranylabdájának győztese, Erika Haaland, majd a színpadon megkérte párja és klubtársa, Jack Grealish kezét.

Július

Lionel Messi hathatós támogatásának köszönhetően Polla Campesino nyeri az argentin elnökválasztást, akinek beiktatásán százezrek éneklik együtt a nemhivatalos himnusszá vált Ganamos, hijos de puta (Győztünk, a kurva anyátok!) című kampánydalát.

Cristiano Ronaldo visszavonulása után sem távolodik el a labdarúgástól. Az Al-Watafaq szaúdi klubbal érvényes szerződése 2030-as lejártáig szaúdi kisgyerekeket fog a labdarúgás fortélyaira oktatni Mohammad Al-Szarumán király palotájának hátsó kertjében, élő szoborként fog szerepelni a új Jeddah-i FIFA múzeumban, ráadásul még népszerüsítenie is kell majd az Iszlám Állam vb-pályázatát és a homofóbiát.

Augusztus

Ismét csak a Ferencváros képviseli a magyar klubokat az európai kupák csoportkörében. A Honvéd FC Külügy és a Kisvárda-Keserű már az előselejtezőkben búcsúzni kényszerül, a Vasas 4ig pedig a koszovói Szpartak Kulacsík ellen marad alul a Konferencia Liga playoff körében.

A nyári átigazolási ablak utolsó napján őrült költekezésbe kezd a bajnokságot gyengén kezdő Manchester City. Sir Pep Guardiola csapata egy órán belül jelenti be Max Verstappen, Novak Djokovic és a Liu testvérek érkezését.

Szeptember

Az új FIFA 27 játékban már nem csak játékosként vagy menedzserként, de akár videobíróként is indíthatunk karriert. A tesztek alatt sok kritikát kapott új játékelemből végül kivették az időkorlátot, de így is lehetőséget ad valós idejű kameraváltásra, 3D vonalazásra, és arra hogy elbasszuk mások játékát.

A korrupcióellenes ügyészség jelentéséből kiderül, hogy Ralf Rangnick tanácsadó cégének éveken keresztül milliárdokat utalt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Rogán Tiffany belterjes államtitkár szerint minden a törvény adta kereteken belül zajlott, a német szakember nagy tapasztalattal rendelkezik jól fizető pozíciók megpályázásában valós szakmai tudás vagy munkatapasztalat nélkül is.

Az Apple piacra dobja a ráncfelvarráson átesett Iphone 10-et, amelynek legjobban várt funkciója hogy képes egy képernyőn mutatni az új formátumú 36 csapatos BL-tabellát.

Október

Lisandro Martinez az első futballista, aki a győzelem érdekében karátalakító műtétet végeztet el magán. A speciális platina beültetések és a mesterséges intelligencia által vezérelt szoftver segítségével labdavesztés esetén automatikusan a törzs mellé szorítja a karokat, segítve ezzel az új, minden eddiginél hülyébb kezezési szabályok elleni védekezést.

Ismét áll a bál a Juventusnál. A torinói ügyészség vádirata szerint a klub vezetősége bajban lévő nigériai hercegek számlájára utalt eurómilliókat próbált meg költségként leírni a kedvezőbb adózás érdekében.

A Barcelona elnökválasztását a külföldről beérkezett levélszavazatoknak köszönhetően Mészáros Lőrinc magyar vállalkozó nyeri. A frissen kinevezett Dr. Vincze Ottó sportigazgató szerint több mint egy klubot vettek, hiszen már övék az Eszék és a Dunaszerdahely csapata, illetve a fél NB1.

November

Tesztüzemben a kínai első- és másodosztályban életbe lépnek a FIFA által bevezetni tervezett új szabályok. Chipeket ültetnek a játékosok lábaiba, a játékvezetők agyába és az összes szurkoló bőre alá. Kung Lao miniszterelnök szerint ennek semmi köze a megfigyeléshez, csupán a gördülékenyebb VAR-használatot és a renitens drukkerek azonosítását segíti elő.

A 30 év alatti gólszerzőkre és a karrierjük során legalább négy gólt elérőkre is kiterjeszti a magyar kormány az életre szóló adómentességet. Dzsudzsák Balázs sportminiszter szerint mi, magyarok gólokban gondolkodunk, ezért is szeretnék ösztönözni a gólvállalást. Ellenzéki pártok és a Magyar Kapusszövetség bírálják az új törvényt, diszkriminációt és kormánytagok szüleit emlegetve.

December

Szovjetunió nyeri az Ázsia-kupát, miután a döntőben 1-0-ra verik Észak-Korea válogatottját Russzkije Gyudamoj góljával.

A Manchester United az év utolsó napján 4-0-ra intézi el a Wolves csapatát idegenben. Casemiro, Rashford, Bruno és Martial góljai nem csupán a negyedik helyre repítik a csapatot, de a nagy arányú győzelemmel a gólkülönbségük ismét pozitívvá változik.

Döntött a FIFA, a világbajnokságok legjobbjának járó trófeát minden idők legjobb labdarúgójáról nevezik el.