Belenéztünk a kristálygömbbe

Ma este 9-kor elstartol a United számára is az új szezon a Wolves ellen, ennek örömére lementünk a pincébe, hogy kibányászuk a többéves porréteg alól a blog méltán híres Kristálygömbjét. Miután jó alaposan megdörzsöltük, és rájöttünk, hogy ez nem úgy működik, mint egy csodalámpa, inkább csak belenéztünk, és ezt kaptuk. (Kommentben jöhetnek a ti megfejtéseitek is.)

– Hányadik helyen végzünk ETH második szezonjában?

Kriss: Nagyon szoros lesz a versenyfutás a végére a Cityvel, de az Old Traffordon Wiltord góljával megvernek minket, és lemaradunk a bajnoki címről. Mivel a gól fejesből születik, ezért ETH másnap az egész csapatot addig ugráltatja, amíg el nem érik a carringtoni tréningpálya rácsainak tetejét. Állóhelyből.

Kovacstomi: Második helyen.

Strigo: Negyedikek leszünk, az Arsenal – Chelsea – Pool trióból kettő is előttünk fog végezni.

EZS: Bajnokok leszünk.

Somebody08:  A negyedik helyet csípjük meg, ami helyezés tekintetében visszaesés, de pontban többet szerzünk, gólokat tekintve pedig többet rúgunk és kevesebbet kapunk, mint tavaly. A City, az Arsenal és a Pool végez majd előttünk.

Harmansmith: Bár a mutatott játék és a számok terén is jelentős előrelépésre számítok, a tavalyi év igencsak csalóka felülteljesítése, valamint a Chelsea és a Liverpool valószínűsíthető feltámadása miatt ez most „csak” egy kényelmes negyedik helyre lesz elég.

Stanley: Örülni kell majd a 3-4. helynek. Hiába lesz sok teher a Newcastle United vagy az Arsenal csapatán, ettől még nem reális, hogy mi ennél komolyabbat villanthassunk. Megnyugtató, hogy jó eséllyel a 2024-25-ös szezonra már az ötödik hely is BL pozíciót ér majd.

Beyonder: Megőrizzük a harmadik helyet. A city és az Arsenal előttünk végez, de Kloppnak és Pochnak még kalibrálnia kell az átalakított kereteket, a Newcastle pedig még nem ez a szint.

☈ッ on Twitter: „Manchester United 2023/24.Our season starts today.pic.twitter.com/Om7IezA2MU / Twitter”

Manchester United 2023/24.Our season starts today.pic.twitter.com/Om7IezA2MU

– Ha nem mi leszünk a bajnokok, akkor ki?

Kovacstomi: Shitty sajnos.

Strigo: Ha csak a legálisan működő csapatokat nézzük, akkor nagy hajtás lesz a bajnoki címért, de szerintem mi nem fogunk ebben részt venni.

EZS: Ha véletlenül nem leszünk bajnokok, amit meglehetősen kétlek, akkor a Chelsea-Pöcs együttműködés előz meg minket… majdnem, de úgyis mi leszünk a bajnokok.

Somebody08: Természetesen Manchester kisebbik csapata.

Harmansmith: Ha nem meszelik el őket, akkor a City idén is behúzza gond nélkül a bajnokságot.

Stanley:Minden a Manchester City felé mutat, de kiélezett versenyt várok, és leginkább az Arsenallal.

Beyonder: Bugyikékek.

– Meddig mehetünk el a Bajnokok Ligájában?

Kriss: Második helyen jutunk tovább a csoportból a Sevilla mögött, majd a 16 között elver minket a Bayern, de Harry Kane nem fog gőlt lőni egyik meccsen sem.

Kovacstomi: Legjobb 8 között kicsalnak minket a Barca ellen.

Strigo: Az első spanyol csapatig, már csak a hagyományok miatt is.

EZS: Az EL döntőig.

Somebody08: Viszonylag hálás sorsolást követően elérjük az elődöntőt, majd hosszabbításban búcsúzunk a Bayern ellen.

Harmansmith: A keret mélyült annyit, Ten Hag pedig van annyira pragmatikus, hogy még a Top 4 sem tűnik elérhetetlennek a BL-ben. Onnantól pedig még inkább a szerencsén múlik, mint minden kupasorozat.

Stanley: Már a legjobb nyolcnak is örülni kellene. Mert az azt jelentené, hogy a csoportot akár megnyerve tudtunk egy gyengébb csapatot kiejteni a 16 között, vagy második helyen végezve, akár egy bravúrral tudtunk bejutni a negyeddöntőbe. Onnan tovább viszont csak szerencsével juthatunk, hiszen sokkal nagyobb fiúk vannak a kalapban nálunk a végelszámolásnál.

Beyonder: Meglesz az elődöntő.

– Ha nem mi leszünk a BL-győztesek, akkor ki?

Kriss: City Arsenal döntő lesz, de ne kérdezzétek, ki nyeri. (Mert a City fogja. Tessék, most jobb, hogy ezt leírtam? Ugye hogy nem).

Kovacstomi: Bayern München

Strigo: Csak címvédés ne legyen.

EZS: A Newcastle veri a cityt a döntőben.

Somebody08: A Bayern, csak hogy folytassuk a győzelem vagy a győztestől kapunk ki sorozatokat a kupákban.

Harmansmith: Guardiola ezúttal sem gondolja túl, és a motivációs csodafegyvert is megleli, így célba veszi a dupla-triplát – sikerrel.

Stanley: Nagyon nehéz kérdés, de én most a Bayern Münchenre fogadok. A címvédés iszonyatos sci-fi, a PSG, Real Madrid, Arsenal frontokon pedig sok a kérdőjel különböző szinteken. Más csapatot nem igazán látok. Igaz, a bajoroknál ehhez lehet szükség lesz majd egy edzőcserére.

Beyonder: Teljesen mindegy, csak ne a City.

– Mit kezdünk a hazai kupasorozatokkal?

Kriss: A ligakupában minden meccsen más kölcsönkapus véd, a döntőben pedig Onanát pirossal kiszórják, miután lekezel egy labdát a tizenhatoson kívül. A reklamáló Bruno Fernandes sárgát kap, ő a 2×15 perc végén kapja meg a másik sárgáját időhúzásért, így nem lőhet büntetőt a párbajban, amit elveszítünk. A City ellen.

Az FA-kupában az első körben a Wolvest kapjuk idegenben, mert az FA elfelejti, hogy már réges rég nincs újrajátszás döntetlen esetén, pedig nagyon szeretnék, ha kétszer is játszanunk kéne velük, de sajnos nem fogunk. A Cityvel a negyeddöntőben találkozunk, megverjük őket, de az elődöntőben kikapunk az új menedzserrel az életéért küzdő Chelseatől. Az FA-kupát a City nyeri.

Kovacstomi: Megnyerjük az Fa-kupát idén, a Ligakupában kiesünk az elődöntőben.

Strigo: Toljuk majd ilyen 2-3 helyen kicserélt gálakezdővel, teljesen mindegy, hogy másodosztályú ellenfél otthon, vagy top6 csapat idegenben. A sorsolásunk nem lesz a tavalyihoz hasonló, ezért szerintem nem döntőzünk egyikben sem.

EZS: A Ligakupát a döntőben, az FA-kupát az elődöntőben engedjük el, hogy legyen idő pihenni a kulcsjátékosoknak, akik minden kupasorozatot és bajnokit végig játszanak.

Somebody08:  A Ligakupát idén nem vesszük annyira komolyan, 8 között kiesünk, az FA kupában elődöntős búcsú tizenegyesekkel a – mondani sem kell – későbbi győztes Pool ellen. Pedig Szoboszlai nem is lő, mert lecserélik korábban.

Harmansmith: A kupakényszer enyhülésével ezúttal inkább a BL-menetelés lesz fókuszban, meg hát a sorsolás sem lesz újból ennyire kegyes, így idén egyszer sem játszunk a Wembley-ben.

Stanley:  Kapirgálunk bennük, és ha a helyzet úgy hozza, az FA-kupára helyeződhet idén némi prioritás. Miért? Mert valószínűleg a bajnoki címért nem leszünk harcban, a Ligakupát jó eséllyel idén kevésbé vesszük komolyan. Így viszont a 2024 elején kezdődő FA-kupa esélyt adhat a trófea begyűjtésére. De nem szabad elfelejteni, hogy itt kell leginkább szerencsével járni a sorsolásban.

Beyonder: A Ligakupában rotálunk, az FA-kupát viszont megtoljuk, úgyhogy a legjobb 4 meglesz.

– Ki lesz a szezon játékosa?

Kriss: Fernandes. Rashford sokáig fenntartja a góllövő formáját, de az egyik edzés után hazafelé véletlen a parkolóból kiállva balra indexel jobbra helyett, ezért ETH kivágja a kezdőből a City ellen. Rashford az EB-csoportkörig nem is talál magára. Az EB-t a City nyeri.

Kovacstomi: Rashford.

Strigo: Bruno lesz az, cséká és MVP egyben.

EZS: A szezon játékosa Rashford lesz, miután balszélsőként és csatárként is helyt áll, a folyton sérült Martial és Hojlund helyett.

Somebody08: Bruno Fernandes, aki több gólpasszt ad, mint De Bruyne.

Harmansmith:  Bruno Fernandes, aki nemcsak egy még jobb rendszerben dolgozhat immáron, de végre lesz is valaki, aki berúgja a gólpasszait.

Stanley: Marcus Rashford jó lenne, ha kvázi karrierje csúcséveiben tényleg a csúcson is járna. Ő lehet az, aki ezt a csapatot komoly szintlépéssel segítheti. Ehhez mondjuk 23-25 Premier League gól és mellé 10 gólpassz jó lenne. Összességében pedig egy 40 találat és 15-18 gólpassz már egy igazán csettintésre érdemes klasszis szezont jelentene.

Beyonder: Onana, mert akkora minőségbeli és stílusbeli változást fog hozni, amekkorát senki Bruno érkezése óta.

– Ki lesz az év csalódása?

Kriss: Eriksen. Csak epizódszerepeket kap, és azokon is elfárad. Tavasszal sérüléshullám fogja tizedelni a középpályánkat, és sok feladat hárul majd rá, amit nem tud megoldani.

Kovacstomi: Martial.

Strigo: Nálunk szerintem Mount, liga szintjén Havertz.

EZS: Az év csalódása Onana lesz, akitől mindenki rengeteget vár, de két hiba után nekimennek a szurkolók, elveszti az önbizalmát, és hibát hibára halmoz olyannyira, hogy télen reaktiváljuk az időközben szerződés híján apasági gyedet vállaló De Geát.

Somebody08: Sancho, aki szezon végére padra sem ül már le, hiába egészséges. Az egész PL-ben Havertz.

Harmansmith: Mount, aki [insert új középpályás igazolás] érkezésével és Mainoo felépülésével végül csak 12-13. játékos lesz hosszú távon.

Stanley: Mason Mount. Poszt nélküli ember, aki kevés gólt és kevés gólpasszt jegyez majd. Jelenlétét és munkáját látva nem fogjuk érteni, hogy pontosan miért is adtunk érte 60 millió fontot.

Beyonder: Martial, aki végigjátssza a szezont, és második helyen végez a házi góllövőlistán. Tőle ez akkora (pozitív) csalódás, hogy beférne a bold-rovatba is.

Ki lesz a PL legjobb góllövője – Haaland mögött?

Kriss: Harry Kane-t decembertől visszakölcsönzi a Tottenham, ő lesz a negyedik Haaland, Jesús és Julian Alvarez mögött, akik mind 30 gól felett végeznek.

Kovacstomi: Rashford.

Strigo: Rashford, nem biztos hogy a csúzliszájú mögött.

EZS: Rashford lesz a PL legjobb góllövője.

Somebody08: Salah egy utolsó szezonra feltámad. Nálunk Rashford lesz a házi gólkirály.

Harmansmith: Mivel a Liverpool (jelen állás szerint) továbbra is durván fogja nyelni a gólokat, ezért – mindezt kompenzálandó – Salah.

Stanley: Haha. Egyébként szerintem Harry Kane…vagyis Mohamed Salah. Sajnos még nem látom, hogy más játékosok, főleg szélsők (Saka, Martinelli, Son) igazán nagyot durranthatnak majd, szóval az elnyűhetetlen egyiptomira teszek a norvég terminátor után. Reméljük szoros lesz a verseny Rashforddal.

Beyonder: Kane hiányában Sonnak kell majd termelni a gólokat a Spursben.

– Kinek kellene még távoznia az ablak bezárulása előtt?

Kriss: Michael Oliver, Stuart Atwell, Michael Oliver, Craig Pawson, Michael Oliver, John Brooks, a VAR, a Tifo youtube csatorna, FabRomano, GLÉZERÉK, és Michael Oliver. És a Glazerék.

Kovacstomi: Henderson, Maguire, Mctominay, Van de Beek.

Strigo: Sanchónak, Guardiolának, a Glazeréknek és a VAR-nak.

EZS: Haaland, De Bruyne, Guardiola, Klopp, MacAllister, Salah, Enzo Fernandes, ők mind távozhatnának az ablak bezárulása előtt.

Somebody08: Az összes angol bírónak.

Harmansmith:  McTominay-t felesleges itt tartani, ha kaphatunk érte értelmezhető összeget, amit aztán beleforgathatunk egy nála sokkal inkább rendszerit középpályásba.

Stanley: McTominay, Maguire, van de Beek, Martial négyesből még nagyon jó pénzt lehetne csinálni. Végre ez az idei ablak volt az, ahol el mertük engedni a resztlit, most már be kellene fejezni a munkát, hogy tiszta lappal induljunk. Viszont ehhez jó lenne még egy-két középpályás és Greenwood visszatérése.

Beyonder: Maguire-nek és Donnynak. Jó játékos mindkettő, de egyiknek a nyomás nem fekszik, a másiknak meg „csak” nem PL-kompatibilis.

– Valami bold a végére?

Kriss: Az összes idegenbeli meccsünket meg fogjuk nyerni a bajnokságban, de hiába. Hojlund fog vezetni minden presszinggel kapcsolatos statisztikát a bajnokság végén, de 9,50-es xG-re mindössze egy gólt fog lőni.

Greenwood ügyében 2024 májusáig sem születik döntés, mert a klub nagyon alaposan ki akarja kérni mindenki véleményét. Februárban bejelentik, hogy Mason Greenwoodot is meghallgatják az esetleges rehabilitációjáról, de májusig nem sikerült felvennie vele a kapcsolatot a klubnak.

Kovacstomi:  Októberben megsérül Onana, Novemberben Kovar is, így decembertől egy bizonyos David De Gea fog a kapunkban állni.

Strigo: Tavaly mindhárom újoncnak sikerült a bennmaradás, most egyiknek sem fog.

EZS: Mégsem leszünk bajnokok.

Somebody08: Mountnak több gólja lesz a PL-ben mint Szoboszlainak.

Harmansmith: Fentebb már utaltam rá, de akkor konkrétabban: felépülését követően Mainoo ott folytatja majd, ahol az előszezonban abbahagyta, és tavaszra stabil kezdő lesz az alsóházi ellenfelekkel szemben.

Stanley: A Chelsea vagy nagyon jól vagy még a vártnál is pocsékabbul teljesít majd. De így átgondolva a dolgot, ez nem is lenne olyan bold az elmúlt 10 év ismeretében.

Beyonder: Greenwood pályára lép a szezonban. (Az U21-ben.)

 

Gyertek tippelni a Tipperbe!