Ne játszd újra, José!

A holnap esti, Chelsea elleni FA-kupa negyedddöntő tökéletes alkalom arra, hogy tegyünk egy képzeletbeli időutazást a múltba. Csukjuk be a szemünket, és próbáljunk meg visszagondolni a rég megboldogult Népsportos időkre! Azokra az időkre, amikor Wayne Rooneyt még csak hetente egyszer küldte el a picsába a komplett kommentszekció, amikor mindenki nedves álmaiban Sneijder leigazolása szerepelt, amikor a csütörtök esténként még azért kapcsoltuk be a tévét, hogy a címvédőként a BL-ből az EL-be lebukó Chelsea-n röhögjünk, és amikor a Manchester United aktuális kezdőcsapatát nehezebb volt megjósolni, mint ketomikánál több hozzászólást írni egy beharang alá.

Aki most éppen Pogba eligazolását és Scholes visszavonulását siratja, miközben magában a Gangnam Style-t dúdolja, az nagyjából jó helyen jár a tér-idő kontinuumban. Igen, a 2012-13-as szezonba szerettem volna elkalauzolni mindenkit, ami olyan nyomorultul régen volt, hogy akkoriban a csapat menedzserét még Sir Alex Fergusonnak hívták, én pedig éppen Everred kolléga ellen igyekeztem megnyerni a pesszimista hangnemben megírt posztok házibajnokságát a Stretford End hasábjain.

Na, de miért is kellett felidézni a dicső múltat? Nos, mert az említett idény ősze, egészen pontosan 2012. október 28. óta nem tudtunk nyerni a Chelsea ellen…

És ezzel talán meg is válaszoltuk, miért kaptam újra lehetőséget az írásra. Persze tudom, hogy a kedves szerzőtársak előbb az öreget próbálták visszahívni a menedzseri székbe, és csak azután gondoltak rám lehetséges kabalaként, miután ő nemet mondott. Mindegy. Remélem senki nem tart majd bunkónak azért, mert nem mutatkozom be, de az elmúlt 3,5 szezon játékát látva biztos vagyok benne, hogy egyetlen új Manchester United rajongóval sem kell számolnunk itt a blogon (sőt, talán a világon sem), a régiek meg talán még ködösen emlékeznek rám. Szóval üdv újra, mindenki megnyugodhat, élek, és bár csábított a siker mámorító érzése az elmúlt esztendőkben, valahogy kibírtam, hogy ne legyek Liverpool szurkoló…

Na de ahelyett, hogy mások hosszantartó győzelmi böjtjén gúnyolódunk, inkább foglalkozzunk a sajátunkkal, és az előttünk álló meccsel, ugyanis a fent említett 2012-es dátum sajnos teljesen valid.

“Ne játszd újra, José!” Nem csak azért adtam ezt a címet ennek a posztnak, mert a legrosszabb dolog, ami történhet velünk, az egy plusz meccs a márciusi vagy az áprilisi naptárban  amikor utoljára ide posztoltam, még a 8 között is volt újrajátszás, és csak az élesszemű kommentelők hívták fel rá a figyelmet, hogy most már csak egy meccsen dől el a Wembley-meghívók sorsa. Hanem azért, mert van még több olyan dolog is, ami kísérthet minket a közelmúltból, és amit holnap nem szeretnék viszontlátni a pályán. Vegyük is sorra ezeket!

11 meccs

Mint említettem, 2012. október 28. óta nem nyertünk a Chelsea ellen. Na és, mondhatnánk, hiszen például az Arsenaltól ötöt kapó Lincoln Cityt 1934 óta nem vertük meg. Ehhez képest mi az a 4,5 év? A probléma csupán az, hogy miközben az ötödosztályú Impsszel azóta nem is találkoztunk, addig a Chelsea ellen összesen 11 alkalommal léptünk pályára a legutóbbi siker óta. Az említett találkozók között ráadásul voltak olyan fájdalmas vereségek, mint a legutóbbi 4-0 (amire majd külön is kitérek) vagy a 2014-es 3-1, ahol Eto’o hintett egy triplát, de említhetnénk azt a 3 nappal az utolsó győzelmünk után lejátszott Ligakupa meccset is, amelyen hosszabbításban sikerült 5-4-re alulmaradni.

Mourinho keze alatt valahogy működnek a kiöregedettnek hitt csatárok

Azonban talán még az említett mérkőzéseknél is szomorúbb a 6 betli mellett összehozott 5 döntetlen, ugyanis ezek között az összecsapások között nem egy volt olyan, amelyen megérdemeltük volna a győzelmet, valahogy mégis sikerült – stílszerűen – eltorresezni (gondoljunk csak vissza a két tavalyi bajnokinkra). Ez pedig azért lehet intő jel, mert idén amúgy is szakmányban gyűjtjük azokat a meccseket, ahol győzelmet érdemelnénk, aztán mégis meg kell elégednünk az 1 ponttal. Most pontot persze nem osztogatnak, viszont a újrajátszás hosszabbítás rosszabb lenne, mint egy iksz a bajnokságban, szóval arra kérünk, az elmúlt 11 meccs egyikét se játszd újra, José!

Referee. Leader. Legend.

Sőt, ha már kívánságműsort tartunk, jó lenne, ha a legutóbbi győzelmünk emléke sem derengene fel a találkozón, legfeljebb csak az eredmény tekintetében. Everred-memóriájú olvasóink ugyanis talán még emlékeznek még a 4,5 évvel ezelőtti 3-2-es sikerre, amelyen Roberto Di Matteo csapata ellen először sikerült leadnunk egy 2-0-s előnyt, majd kettős emberfórban, egy Ashley Young Chicharito lesgóllal nyerni a hajrában. Azt a derbit az azóta már lelkesen dubajozó Mark Clattenburg vezette, aki a fent említett 5-4-es Ligakupa meccsre drapériát is kapott a United-szurkolóktól.

Clattenburg azóta már inkább Némó, illetve Dzsudzsi és az éppen egzisztenciát teremtő magyar modellek nyomában jár

Ezt persze nem csak a megadott lesgóllal érdemelte ki, hanem a sorozatban elkövetett hibáival, amelyekre a szerinte színészkedő (valójában Evans által felrúgott) Fernando Torres kiállításával tette fel a koktélcseresznyét. Azt gondolom, a Bournemouth elleni pankráció után nincs szükségünk még egy ilyen balhés meccsre, szóval jó lenne, ha a holnapi találkozó nem a sárgákat és pirosakat szórólapként osztogató Michael Oliverről szólna…

Arsenal-0

A legfontosabb azonban, hogy a tavaly október 23-i horrort ne lássuk viszont – és most nem a Magyarország halszagúra gondoltam. Az a 4-0 ugyanis botrányosan elcsúfítja ezt a – ha sikeresnek nem is nevezhető – de talán vállalható szezont, még úgy is, hogy azóta mindössze egyszer kaptunk ki, egy elbukható ligakupa visszavágón a Hulltól. Ráadásul nem csak a 4-0 miatt nem lenne jó újraélni azt a meccset, hanem Mourinho szánalmas vergődését sem szívesen nézném újra. Talán mindenki egyetért velem abban, hogy az idén gyakran használt nagy kifogásgenerátorból akkor kipörgetett „az első percben kapott gól teljesen felborította a taktikánkat” megszólalás, illetve a Contét visszafogottabb ünneplésre felszólító sértett fröcsögés volt az idény eddigi mélypontja. A Stamford Bridge-en bizony csúnyán lefociztak minket, és ezen talán az sem segített volna, ha mi lövünk gólt az első percben. Persze ha választani lehet, akkor most inkább az utóbbi forgatókönyvvel próbálkozzunk, aztán majd meglátjuk mi lesz.

“Van egy jó fodrászom, ha kell a címe, megadom!”

Csak újrajátszást hosszabítást ne!

Mourinho és az említett kifogásgenerátor egyébként néha kipörget olyan dolgokat is, aminek van némi igazságalapja. Lássuk be például, hogy nem volt túl korrekt az FA részéről, hogy anélkül tette hétfő estére a meccsünket, hogy tudta volna, mikor és ki ellen játszunk az Európa Ligában. José már előre egy orosz vagy török úttal riogatott, és aztán be is igazolódott a félelme. Szerencsére azonban a visszavágót játsszuk hazai pályán, így talán valamelyest sikerül holnapra kipihenni az orosz túra fáradalmait, és csütörtökön is van esély arra, hogy valami nézhetőt produkáljunk (nem úgy, mint az odavágón).

Ugyanakkor – ha a 15 napja pihenő Southampton elleni ligakupa döntő nem volt elegendő bizonyíték – ez a 7 nap jól rávilágít arra, mi a baj a jelenlegi 3 frontos harccal. Lassan el kell döntenünk, hogy melyik sorozatban kívánunk rámenni a BL-kvalifikációra, és ennek érdekében áldozatokat hozni. Talán nem én vagyok itt az egyetlen, aki jövőre csütörtök esténként dartsot akar nézni, és nem azt, hogy mit játszunk a bunda miatt kizárt kupagyőztes helyett elinduló, Ferencvárost a selejtezőben búcsúztató, albán hatodik helyezett Luftëtari Gjirokastër ellen.

Bár a Premier League-ről csak az eredmenyek.com-on tájékozódó sportújságírók azt gondolják, a MU számára a legegyszerűbb út az EL-en keresztül vezet a nagyok közé, aki hajlandó néhány meccset is megnézni, az tudja, hogy az idei mezőnyben a Chelsea-n kívül egyetlen igazán meggyőző nagycsapat sincs. Ezért is fájó ennyire a raklapnyi döntetlen, és ezért is gondolom azt, hogy a Bournemouth elleni iksz ellenére is a top 4-be való bekerülésre kellene törekednünk elsősorban.

Ha nem lennének európai kupameccseink hét közben, nekünk is lenne időnk ilyen frappáns trollkodásokat kitalálni. Amúgy sajnos jogos az észrevétel.

Ez viszont csak akkor teljesíthető, ha nem játszunk minden héten 2 mérkőzést. Félreértés ne essék, nagyon örülnék, ha sikerülne idén begyűjteni az UEFA-kupa jogutódját is, és amíg Infantino a hűtött golyói így kedveznek nekünk, meneteljünk. De ha holnap este a 90. perben esetleg 1-1-re állunk a Stamford Brigde-en, imádkozni fogok egy Rojo-öngólért – akár mi vagyunk a címvédők, akár nem.

Érdekesség, hogy amikor legutóbb találkoztunk az FA-kupában a Chelsea-vel, annak újrajátszás lett a vége: Szinte pontosan 4 évvel ezelőtt, 2013. március 10-én egy hazai 2-2 után (amin amúgy a 11. percben már 2-0-ra mentünk) a visszavágón 1-0 arányban alulmaradtunk. Az új szabályok okán idén ilyen már nem történhet (köszönet a nálam naprakészebb kommentszekciónak), de egy hosszabbítás majdnem ugyanilyen megterhelő lenne.

Jós(é)lat:

A Chelsea pihentebb, jobb formában van és – ahogy a portugál a szokásos mindgame keretében megjegyezte – olyan nagy előnnyel vezeti a bajnokságot, hogy gyakorlatilag elég már csak erre a sorozatra koncentrálnia. Amiért viszont mégis érdemes MU-szurkulóként is leülni, és megnézni a meccset, az az, hogy végre megtudhatjuk, mire megyünk Zlatan nélkül. Miután Mings legújabb öribarija nem csak ezt a meccset, de a következő 2 bajnokit is kénytelen lesz kihagyni, a holnap esti mérkőzés jó képet fest majd arról, hogy mire számítsunk a másik nagy döntetlenhalmozó, a Middlesbrough, valamint a West Brom ellen. Vajon ki ugrik be a svéd helyére? Rashford? Martial? Rooney? Nos, mi páran a szerkesztőségi Facebook-csoportból még ennél is pesszimistábbak vagyunk, és egyenesen Fellainit prognosztizáljuk a befejező csatár posztjára, de adja a Jóisten, hogy ne legyen igazunk!

Ez aztán a motiváció. Kapitányi karszalagot neki!

Win or lose, but not overtime, Man United till I die!

 • SAFbackplíz

  Rooney sérült? Vagy “csak” pihen?

 • Beyonder
 • Csinibob

  “For me it’s just a game that comes in the wrong moment for us, because the Europa League is a competition that can give us a Champions League spot, and the FA Cup, it isn’t so the Europa League is more important than the FA Cup for us.”

  Na, akkor meg lehet nyugodni. Ilyenkor nyomhatná FoMe, Darmian, Basti, ha úgy is teljesen mindegy.

  • fella

   Erdemes elolvasni Conte mit mondott (“ha kikapunk, arra Josenak nem lehet kifogása”), elegge fel van porogve.

 • Schweinsteigerlin

  Alig van 250 komment de így is kifolyt a szemem mire stanley számolgatós kommentjét megtaláltam, kriminális 😀 Hiányzik ide egy DM funkció (Ezra ne rakd be könyörgöm a DM logóját).

  • Di María funkció? Egy év után lelépni a hátsó ajtón?

  • Harrari Ezra

   ma dolgozom is, így most nincs agyam a hülyeségre, de noted!

 • Csinibob

  Nem néztem vissza az előző éveket, de az FA elődöntők mindig ennyire erősek szoktak lenni? Olyan érzésem van, mintha a Chelsea bajnoki hengere miatt valamit mindenképpen nyerni akarnának a csapatok. (Poch idén nem engedte el az EL-t, mint tavaly, de ugyanúgy belebukott.)

  • stanley

   Ha olvastál volna Britannia beharangozót, akkor megtudhattad volna stanley bácsitól, hogy bizony régen volt ilyen kemény top 4 a legjobb négyben.

   • Csinibob

    Mentségemre legyen mondva, hogy a szóviccig olvastam.

    • stanley

     Az nem én voltam, erre még a Facebookon is megesküdtem. Azt se követed? 😀

     • Csinibob

      Nem, a Britannia Facebookot ritkán olvasom, inkább csak pár naponta ömlesztve. (Messenger megy csak leginkább.)

     • stanley

      Én a stanleysre gondoltam. 😀

     • Csinibob

      Most lebuktam, azt MÉG nem lájkoltam be, sorryka 😀 😀 Korán reggel berohantam a faszerdőbe.

     • fella

      Tátott szájjal!!!!

   • Captain Mike

    De ez is csak azért jöhetett össze, mert Wenger papának búcsúajándékként kihúztak 2 nonligás csapatot

 • stanley
  • Harrari Ezra

   miután ott nincs diszkoszod (hiba), ide írom le: alapvetően egyetértek, de: pontosan emiatt a jelenség miatt lenne fontos, hogy a Top4 az tényleg 4 topcsapat legyen (és a top alatt a pénzügyi fölényt súlyozottan számítva értem), ugyanis amíg Leicester, Spurs, de talán még a Pool is csak kiesni indul el, addig nincs is sok esély az angol BL-esélyek javulására. Ehhez viszont a bajnokságban 110%-ot kell adnunk nekünk is, és a lenti beszélgetésre utalva, a Ligakupa, FA-kupa favorizálása pont nem ennek használ. Aztán, ha már ott vagyunk a BL-ben, nem tudom elképzelni, hogy a csilliárdos presztízsigazolások ugyanazt a langyi hígürüléket adják elő, amit az EL-ben is szokás. Ehhez viszont más hozzáállás kell, mint a “de hát még 4 sorozatban állunk”, aztán két szék közül a pad alatt végezzük.

   • stanley

    Az a baj, ott valamiért nem jön be az a szar. Nem működik. Megpróbálom megint átállítani.

    • stanley

     Na, most talán megy. A témához pedig. Pont ez a lényeg, amit írsz. Sokszor lehet dönteni, hogy BL vagy inkább PL, ami nyilván nem egyszerű kérdés, mert, ha valaki mind a két végén égeti a csövet, beszopja.
     Továbbá ugyanez van az EL-FA Kupa kombó kettőssel is. Nem engedik el őket a nagyobb csapatok. A szövetségnek kellene lépni ebben vagy maguknak az angol kluboknak kellene kiszurkolni a változást.

  • Én meg egyre inkább úgy gondolom, hogy az angol bajnokság mellett elhalad a többi nagy, és a nemzetközi kupák sikertelensége szimplán arra vezethető vissza, hogy a többi nagy bajnokság élcsapatai (és itt nem a barcarealbayern trióra gondolok csak) szimplán jobb, tudatosabb focit játszanak, gyakran gyengébb képességű játékosokkal.

   • stanley

    Ez is az indokok között van.
    Azt viszont illik hozzátenni, hogy a ManCity, Arsenal és Chelsea nem no name csapatok ellen esik ki.
    Atletico, Barca, Bayern, Real ellen ki lehet esni. Egyedül az a Monaco elleni Arse gyufa volt necces, de ott is majdnem összejött a továbbjutás.

    • stanley

     Tehát azért azt egyelőre nem tudjuk, hogy a Benfica, Porto, Napoli, Roma ellen milyen eredményeket hoznának az angolok a kieséses szakaszban.
     És itt lehet jönni a United, a Spurs meg a Pool csoportbeli kiesésével, de szerintem egyik sem feltétlen releváns. Utóbbi kettő különösen nem, a miénket meg láttuk. Bohózat. Ott nem a nálunk tudatosabb focit játszók jutottak tovább.

    • Azért a “ki lehet esni” és a mindig kiesnek között van különbség, de mondom, ez csak az én kattanásom hogy az angol foci amennyire jónak gondolja magát, annyira kezd elmaradni a koncepció mentén építkező európai csapatok mögött, és ez lassan a koefficienseken is meglátszik.

     • stanley

      De én azt mondom, hogy angol csapat még nem esett ki olyan ellen, aki tényleg underdog lett volna. Csak olyanok ellen esett ki egyenes kieséses szakaszban, akik mostanság a BL-eket nyerik. Azt pedig én sem mondom, hogy a Chelsea jobb, mint a Bayern pl, mert nem, de ez is az indokok között van. A Chelsea, United, ManCity gyengébb erőket képvisel, mint a 4-5 európai top csapat, de a kiesésben már jelentős szerepet játszik, hogy tavaszra rohadtul nem bírják már a tempót és tényleg lószar esély nincs ezek ellen a gárdák ellen.

     • devil’s pray

      Igen, a stanley által említett csapatok valóban elmentek az angolok mellett, ez igaz. Viszont én azt gondolom, hogy amíg egy angliai 3-4. hely, vagy legyen 5-8. hely anyagliag jobban megéri, mint a BL-ben izzadni a csoportban és aztán egy pechesebb sorsolással a 16 között kizúgni, addig ez nem fog változni, ugyanis az angol másod-harmadvonalas csapatok is sokkal több erőforráshoz jutnak évről évre, amiből tudnak erősödni, fejlődni. És ők nem fognak a nemzetközi kupákra hajtani, mert SOKKAL jobban megéri nekik az angol középcsapat szerep, mint holmi répaliga szereplés.

     • stanley
     • devil’s pray

      https://www.premierleague.com/news/60138
      Ehhez képest a BL sem túl sok ám.

     • stanley

      Persze, ott is sokszor fele összegeket halásznak össze a csapatok, de mondjuk ahhoz elég egy 8-16. Ez tényleg a Wenger modell.

     • devil’s pray

      Igen, és az a szomorú szurkolói szemmel, hogy ezt követi a többség. De ha a másik oldalt nézem, én örülök neki, hogy hétről hétre nem olyan meccseken kell nézem a kedvenc csapatom, ahol csak az a kérdés, hogy hány gombóc lesz a vége. Én ezért szeretem a PL-t, és ezért szoktam időnként a riválisok meccseit is megnézni (és szurkolni az ellenfélnek 🙂 ). Nem szeretem az olyat, mint ami spanyolban megy, meg az a színészkedés is undorító, ami ott megy. Szoktam is emiatt morogni magamban, mikor Ander előveszi az ott tanultakat.

     • rule5htfu

      teljesen egyetértek.

     • Newton_heath

      Én azt mondom már régóta, hogy túl sok a pénz az angol fociban, és ez kontraproduktív. A csapatok túlságosan a költsében látják a fejlődés útját, kevésbé a szakmai munka mélyítésében, taktikai innovációban, utánpótlás nevelésben, képzésben…Ráadásul ez összhangban van az angol foci tradiciónájával, ami sohasem volt túl agyas.

  • reelbeba

   Jó poszt, sztenli, de szerintem a végét túlgondoltad. A béel ‘negligálásáról’ azért elöbb egyeztetnék a szponzorokkal, látszólag öket jobban érdekli ez a sorozat mint a bohóckupa vagy az ázsialiga. (De lehet jön a paradigmaváltás, nemtom)

   • stanley

    Nem mondtam az útját vagyis nem tudom, de ez nem fog sokáig így maradni.

    • reelbeba

     Nemtom, az ún. szuperligáról, ill. az elképzelésekröl nem sok értelmeset olvastam, és alapból nem tetszik az ötlet

 • Csinibob

  Young visszater centerbe, mint Louis-nál, micsoda idők voltak!!!

 • reelbeba

  Összefoglalom
  – a péelt el kell engedni (sic!)
  – a béelben túl sok a meccs, sportszakmailag zéró, esélyünk sincs sokáig menni benne, tehát felesleges is erölködni hogy meglegyen a top4 (!)
  – de milyen jó hogy kétnaponta játszunk meccset ázsiában, és hát ezzel a kerettel bírni kell a sok meccset
  Oké

  • reelbeba

   Ha másnak is vannak még ilyen eszmefuttatásai, javaslom hogy inkább a Magyar Krónikához küldje, ‘paradigmaváltó’ jeligére

   • Harrari Ezra

    haladóknak és Thomas Kuhn munkásságában jártasaknak ‘szakmai mátrixváltó’ jeligére

  • EZS

   ok, megértettem, seggfej vagyok.

   • reelbeba

    Itt felfedezni véltem egy aprócska logikai tigrisbukfencet, erröl szólt ez a komment. Ha téged sem érdekel a bajnokság meg a béel, az szíved joga, de asszem nem te írtál ilyeneket tegnap este

    • EZS

     én a harmadik pontban vagyok bűnös, mert azt mondtam, hogy mást nem kell csinálniuk, bírják csak a terhelést.

    • fella

     Megprobalhatnad egyszer nem kisarkitani amit irok, mert baromi gusztustalan ám, ahogy rendszerint leegyszerusitesz 1-1 neked nem tetsző gondolatot. Persze szíved joga 😉

  • fella

   Koszi!

 • RedMark

  Attol felek, hogy ennek a meccsnek a legizgalmasabb resze az lesz, hogy ki lesz a csatarunk.

 • Chestcontrol

  az mekkora lenne ha fella (nem a kommentelo fella) utolso perces goljaval nyernenk 🙂 ??

  • ketomika22

   utolsó emlékezetes pillanatának bőven tökéletes lenne 😀 😀 (Fellaininek)

 • fella

  https://twitter.com/hlninengeland/status/841043660246523908

  En eddig nem tudtam, hogy az a Pepes, Ibras kep milyen körülmények kozott készült

 • box-to-box defender

  Rumours that Chelsea and Arsenal are interested in Lingard…
  Just at the same time as he’s starting contract negotiation… :DDDDDD Legalja…

  • stanley

   Nem adnám el, de a srácot valami különös motivációs kúrán kellene végigvezetni. Vagy nagyon megtalálni a helyet, amiben képes működni.

   • box-to-box defender

    Jó, de ez kamu 😀

    • stanley

     Ok, de összességében Lingard pont az a játékos, akinél nagyon könnyen feljöhet, hogy elvigye egy WHU vagy egy Everton kb. Erre gondoltam. Amúgy meg az Arsenal se esélytelen. 😀

   • Fish08

    Vagy szimplán elmagyarázni neki, hogy a kis gól is gól, nem kell mindig a forduló gólja címért menni.

    • truedevil

     az is elég ha minden meccsünket a Wembleyben játsszuk, akkor úgyis minden bemegy neki

     • lasi

      ott kéne csajoznia is

     • truedevil

      azért van amit nem lehet állandóan _beverni_

 • ketomika22

  “és amikor a Manchester United aktuális kezdőcsapatát nehezebb volt megjósolni, mint ketomikánál több hozzászólást írni egy beharang alá.”

  hát tényleg rég volt 😀

  • crpa7

   fella átvette a helyed, ami a hozzászólások számát illeti 🙂

   • ketomika22

    csak fella gondolom nem 15 😀

    • Angus

     tavaly előtt 31 volt, most meg 27, valamit tud, visszafele szökőév, vagy a jáúisten tudja

    • crpa7

     :)))

    • HarciasToni

     te 15 evesen mar itt boldogitottad a nepet?? :DD

     • ketomika22

      14 pls 😀 15 évesen már egész veterán voltam

     • HarciasToni

      igy mar el tudom kepzelni, hogy miert bannoltak egyszer :DDD

     • sallark

      A szemünk láttára nőtt fel. 😀

     • Fish08

      Idősebb lett, de komolyabb nem. 🙂

     • sallark

      Valahogy úgy. 😀 Amúgy én nem pofázom, ha jól vettem le a kommentjeit, akkor egy évvel vagyok nála idősebb összesen, és én is kicsi korom olvasom a Stretfordot, a különbség az, hogy én meghúztam magam. 😀

     • Fish08

      Én is csak pár évvel vagyok idősebb nála, de pont azt szeretem ezen a blogon, hogy az életkor nem számít, csak a hozzászólások minősége. 🙂

     • KiB

      vannak akik itt szocializálódtak?? már mindent értek:DDD

     • ketomika22

      komolyabb soha 😉

     • rule5htfu

      anno küldött nekünk egy képet, és a mail cím alapján fb nyomozásba kezdtem, a profil amit találtam, nos, kb egy 10 éves forma szőke hajú kiskölyök profilképével díszelgett. elsőre nem tudtam, röhögjek vagy sírjak.:D

 • fella

  a cselszi leolt minket a honlapján, eltűnik az ibrátor, marci, rasi, rúni nincs, ők 7 napja nem játszottak, mi megjártuk ázsiát, ilyen előzményekkel a foci törvényszerűségei alapján nagyobb eséllyel lesz holnap keresnivalónk, mintha teljes csapattal, kipihenten mennénk. ha valamiben, az underdog szerpből nyerésben portugál barátunk ráaádásul elég jó. a faszom se akar kiesni, leszarom, hogy sok meccsünk lesz, nem nekem kell futni

  • én nehezen tudom elképzelni, hogy hirtelen az összes csatárunk egyszerre lesz beteg meg sérült. portugál barátunk is jobbnak látja ezt most a legkisebb arcvesztéssel elengedni

   • fella

    ha így lenne, akkor pogback húzta volna meg a vállát dabelés közben

 • crpa7

  Am. ha Mou “ésszerűen” gondolkozna, bebaszná holnap schweinsteigert pogback vagy herrera helyett. Pihenne egy kulcsemberünk és cserébe nem biztos, h a helyén játszó rosszabbul teljesítene. Meg hát mi a faszért van itt, ha nem azért, h legalább a kupában kezdjen néha?

  • fella

   bocs, ha megnézhetem, ahogy kante háromszor körbefutja bastit akkor aláírom, hogy essünk ki a gecibe 😀

   • crpa7

    én is 🙂 akkor legalább megmontamozhatsz majd 🙂
    de a portugál úgyse rakja be, elveszi tőled az örömet 🙂

    • fella

     jaj pedig rettenetsen szórakoztató lenne az a párharc 😀

     • crpa7

      én am.azért is írtam ezt ki, mert tényleg kiváncsi lennék, h mire menne schweini egy chelsea ellen. Hogy neked lenne igazad és k. lassú és nem az a szint már vagy azért letud még tenni az asztalra egy TOP csapat ellenis bőven jó teljesítményt. De van egy érzésem, h a gyakorlatban ez soha nem fog kiderülni(lehet azért, mert Mou is úgy látja mint te, és még az is lehet, h nektek van igazatok :))

 • fella

  azé ez nem olyan nagy kvantumfizika, lingard, miki, mata elől, pogba, herrera, fellaini mögöttük, csókolom

 • reelbeba

  Egyébként nem hótmindegy? A kupához még a szitit meg a szpörszt is meg kéne verni. Hihetö

  • stanley

   Épeszű ember nem akarhatja most ezt a továbbjutást. Kivéve persze, ha jövőre is biztosan a bohóckupában szeretne répáskodni csütörtökönként a csapattal.

   • crpa7

    ez így van, de annyira furi
    kurvára várom a holnapi meccset és nagyon jó lenne oda verni a chelszkit
    küldje föl mou bastit,lingardot,fomet,tuanzebét stb. arcokat…hátha továbbjutunk velük is 🙂

    • stanley

     Nyilván egy katartikus meccsen kibaszni a Chelseat, olyan öröm lenne, amitől egy igazi szurkoló melle dagad, mint az állat, ahogy persze kurva jó érzés volt megnyerni 7 év után a Ligakupát is.
     Ugyanakkor (most érdemes figyelni) két hónap van a szezonból, ez nagyjából tizenegy hét és nekünk van 12 bajnoki mérkőzésünk, ha lenne FA Kupa döntő, akkor abból is 3 és további 6 (!) EL meccs, a végső sikerig. Ez pontosan annyi, mint 21 meccs, no és mindez 11 hét alatt! És ugye ideális esetben, ha az FA Kupa mínusz, akkor is húsz meccs vár még ránk. Magyarul álomesetben 1,9 meccs vár ránk hetente és ugye mindenképpen cél az EL, amíg csak bírjuk. Mindez úgy, hogy három kulcsjátékosunk minden harmadik meccsén már látszik a mentális és fizikai fáradtság. Ibrának ez a három meccs különösen jót tesz majd, főleg, hogy így közte van EL, tehát azért tud is játszani.

     • stanley

      Azt pedig ugye nem is említi az ember, hogy ebben ManCity, Arsenal, Soton, Spurs elleni idegenbeli meccsek vannak, meg ugye holnap a Chelsea, meg lesz még otthoni Chelsea elleni meccs is és az EL-ben egy Lyon vagy Schalke sem éppen hiányzik senkinek.

     • crpa7

      igen, ez így van…köszi am., h összeszetted pontosan hány meccsünk van/lehet hátra , mert én is épp nekiáltam volna számolgatni, de így nem kell 🙂
      De sajna elvetemült szurkolóként úgyis nagyon fogok szorítani holnap és fájni fog , ha kiesünk:) De persze tudom, h az ésszerűség az továbbra is azt követelné meg amit te is írsz, h holnap adjuk le,essünk ki(de josé nem fogja,ebben biztos vagyok)

     • EZS

      na igen. De ez a munkájuk!

     • Angus

      Valahol szomorú, hogy ez történik. Egyáltalán felmerül egy Manchester United nevű csapatnál, hogy ez meg az miatt, most innen kiesünk. Lehet álomvilágban élek e téren, de ezt nem tudom elfogadni.

     • EZS

      tudom, hogy én vagyok naiv, de ezek az emberek nem csinálnak mást, csak fociznak meg edzenek. Csúcstechnikával figyelik és regenerálják őket. Betegre keresik magukat. Hát bírják, baszki!

     • fella

      juj de épeszűtlen vagy!

     • EZS

      tudod ez ilyen felemás érzés, mert engem is az FA kupa érdekel most a legkevésbé, de akkor is.

     • Fish08

      Én semmit se engednék el, viszont az FA köpöre meg a bajnokságra jöhetne a klasszikus José parkol a busz, és 1-0-ra nyerünk, a szép játék meg mehetne az EL-ben.

     • EZS

      elengedni én se akarom, de ezt tartom a legkevésbé fontosnak jelen pillanatban.

     • Fish08

      Értettem 🙂 csak rosszul fogalmaztam 😀

   • reelbeba

    Szerintem rakjon fel hozé egy olyan csapatot amilyet tud, játszunk egy jó meccset és ennyi. Ha lehet nyerjük meg, ha nem, akkor ne kapjunk ki nagyon. De nekünk ez a legkevésbé fontos idén, tekerjenek a csirkék, ha nem akarnak kelszi double-t, nekik úgy sincs más

   • fella

    én ugyan nem tartom magam kifejezetten épeszűnek, de nem bánnám, ha elkennénk a cselszi száját. tudom, ti se engem, le ne írd 😀

   • Fish08

    Én ezt értem, de ha kikapunk, megint mindenki sírni fog, hogy mi a fasznak kaptunk ki.

    • stanley

     Én ezúttal biztosan nem fogok.

    • a hogyant azér várjuk ki

     • Fish08

      ha a 46. percben kapunk 1 gólt, és 1-0 arányban esünk ki, akkor is kitör a világvége hangulat. Ha meg nem, akkor canossát járok.

  • én adom is, ha szándékosan elengedjük, ez a racionális döntés. csak lehetőleg ne alázzanak agyon megint

   • fella

    ez liverpoolosabb dolog lenne, mint a csicskatriplát hajkurászni

    • stanley

     Kell az a kurva BL, idén már megvolt egy random kupa, ami azért valóban nem jön rosszul, van mit felmutatni. Elszoktunk a trófeáktól, bizony jól jön pár.
     Viszont kell a BL. Jó pontot hozhatna Josénak is, 1-2 játékosnál még vonzóbbá tehetnek minket és végre megnézhetnénk, hogy egy jóval jobb csapattal mire lehetnénk képesek Európában, amire már tényleg nagyon vágyunk. Kicsit rég volt 2011, amikor utoljára igazán éreztem a BL szagát, Moyes idején a Bayern elleni párharc is arról szólt, hogy csak kicsit essünk ki, ha lehet.

     • fella

      de mitől veszi el az energiát ennek a meccsnek a komolyanvétele per pillanat, főleg hogy ibra nincs is? semmitől. a ligakupával megvan európa, szóval a bajnokságban lehetünk 14.-ek is, aztán maradna az a 9 meccs, amit meg kell nyerni, ami azért nem olyan vészes. a bajnokságban a böszmösz ellenivel eléggé elkúrtuk, és jelenleg messze az a legkevésbé fontos a fentiek alapján.

     • stanley

      De a PL-t nem fogjuk elengedni, nem lesz pofánk hozzá. Mert ilyen WBA, Everton meccseket leadnánk döntetlenre és a végén kikötnénk a hetedik helyen, ami enyhén arcpirító lenne, főleg ilyen 8-10 pontos hátrányokkal.

     • fella

      nyugodtan el lehetne pedig engedni így, hogy az európaim kupaszereplés tuti. augusztusban senkit nem fog érdekelni, hogy 5. vagy 7. lett a csapat, főleg ha deklaráltan más lesz a prioritás a következő két hónapban. a péel egy daráló, ahol mindenki agy nélkül leamortizálja magát (lásd még angol csapatok a béelben), miközben csak egy csapat nyerhet. én azt engedném el a picsába, ha holnap valahogy továbbverekedjük magunkat

     • stanley

      Nem mondom, hogy nem értek egyet, de José sem hülye, egy elbaszott PL szereplés bizony súlyos fekete pont lenne. Mondom, különösen akkor, ha nagyon sokkal maradnánk le a top 5 mögött.

     • fella

      szerintem a mi szezonunk paradigmaváltó lehet idén, mert az alapján, ahogy alakul (és ahogy lyukra futott az arsenal vagy a liverpool azzal, hogy egy kurva béelhelyért harcolnak) simán lehet, hogy bizonyos csapatok nem fognak ész nélkül belemenni a darálóba a bajnokságban, és inkább kupát akarnak majd nyerni egy-egy sorozatban.

     • mutatjuk az utat, mint viktor európának

     • fella

      miért, szerinted ésszerű, ami a bajnokságban megy? oké, fain a béel, meg sok pénzt hoz, de néha kicsit túlzás, hogy minden ezen áll vagy bukik, és lassan ott tartunk, hogy nem a bajnokin fognak az edzők pihentetni, hanem a béel kieséses szakaszában, hogy aztán a szezon végén megint visszajussanak oda, hogy aztán megint kieshessenek a picsába a nyolc között, mert nem bírják a kettős terhelést.

     • ami biztos, hogy egy csapat se fog inkább fakupát/ligakupát kergetni a bajnokság helyett. ez egy elképzelhetetlen kimenetel, mármint rajtad kívül más nem tudja komolyan elképzelni ezt

     • fella

      plusz ugye a pénzen kívül mással nehéz is indokolni a béelre való rácsüngést, mert egy 6-7 bajnokesélyessel és 6-7 kiesőjelölttel futó premier leagueben szereplő csapatnak soha nem lesz esélye arra, hogy frissességben (legyen az mentális vagy fizikai) felvegye a harcot egy laligás vagy bundás élklubbal

     • stanley

      Ez valószínűleg így van. Viszont nem mindegy, hogy a BL-ben nyomunk egy top 8-at és minden évben be tudunk jutni vagy már a bejutással is gondok vannak.

     • stanley

      Illetve azzal egészíteném ki a dolgot, hogy el kell fogadni, hogy jelenleg így megy a BL és bármennyire kurva nehéz benne bizonyítani, meg kell próbálni. Pénz, akarat van, csinálni kell.

     • fella

      igen, ezt hívják úgy, hogy a wenger-modell, és ez az, amit többek között te is minden elemében rühellsz 😀 értem én, hogy lepattanó minden, ami nem béel, péel, de még mindig inkább nézzünk meccset egész tavasszal, minthogy kéthente egyszer harcoljunk a wenger-trophyért, mert elsírom magam

     • stanley

      Nem, nem. Ez nagyon nem a Wenger modell. Én elvárom, hogy a csapat nyerjen bajnokságot, nem minden évben, de legalább két-háromévente. Az Arsenal pedig 7 éve a 16 között esik ki a BL-ben, én azt várom, hogy az elkövetkezendő tíz évben legalább egyet behúzzunk és ott legyünk legalább 6-7 alkalommal a 8 vagy 4 között is. Ez nem Arsene modell.

     • fella

      én arra gondoltam, hogy ez a top8-bejutás kombó hosszabb távon engem nem elégítene ki, de jövőre nyilván optimális lépés lenne

     • reelbeba

      egyre mélyebbre ásod magad ebbe, szerintem feküdj le

     • fella

      ma nagyon kis figyelmes vagy, mivel érdemeltem ezt ki?

     • há lassan ott tartasz, hogy a bl a hülyék játszótere és mi felülemelkedünk ezen a posványon azzal, hogy 2 naponta nézhetjük magunkat a lassan kutyát nem érdeklő sorozatokban. ne csodálkozz, ha ezt nehezen veszi be a közönség

     • fella

      na most az van, hogy egy angol csapat egyik év augusztusának 10. napja és a következő év augusztusának 10. napja között 6 trófeát nyerhet (PL, BL, EL, FA, EFL, CS), szóval elég telített a piac

     • stanley

      Ezt nem igazán értem. Egy német csapat is nyerheti ezeket, a frenetikus Ligakupa kivételével.
      Bajnokság, kupa, német szuperkupa, EL, BL…

     • ebből pont 2 számít igazán és ha mi nem azért a kettőért megyünk, az bizony csalódás, akárhogy is csavarod

     • fella

      várj, sehol nem írtam olyat, hogy nem ez kell legyen a prioritás, azt írtam, ha hogy ha már így alakult, akkor érdemes belegondolni abba, hogy bár nem az, amit szerettünk volna, tulajdonképpen ez is több, mint amihez mostanában szoktunk.

      de amúgy értem, egyszer rendeltem egy magyaros pizzát, és a futár elcserélte az előző címen egy tonhalas pizzával. utálom a tonhalat, meg már rá voltam kattanva a magyarosra, szóval hiába mondták akikkel voltam, hogy finom a tonhalas, kurvára nem vigasztalt

     • akkor olvasd el a hozzászólásaidat, paradigmaváltó szezontól egészen az érthetetlen bl-en csüngésen keresztül

     • fella

      attól, hogy ezt így megbeszéltük még tartom, hogy a béel az angol csapatoknak a jelenlegi formájában nem képvisel túlzott sportszakmai értéket, és azt is tartom, hogy lehet következménye a klubok egy-egy szezonra vonatkozó terveire nézve a mi csicskatripla-hajkurászásunknak (és annak, hogy a premier league-et egy olyan csapat fogja nyerni, ami nem szerepelt a nemzetközi porondon), mert míg a ligakupát jegyzik, a top4-ből utolsó fordulóban kicsúszást nem.

     • hát baszki, ha a bl nem, akkor a lőtérikutyakupák még annyira sem. a ligakupát is csak olyan csapatoknál jegyzik, ahol nem jut más

     • fella

      a ligakupa-győzelemmel előztük meg a liverpoolt mint legsikeresebb angol klub evör az összes trófea alapján, just sayin’

     • óriási, a seggünket kitörülhetjük vele a szezon végén, ha ennyi lesz az egész, amit fel tudunk mutatni

     • stanley

      De érted mit mondok lentebb, amire már nem válaszoltál. Itt nem a Wenger modell a cél, de még ott se járunk, persze, hogy kurva elégedtlenek egy csomóan.

     • stanley

      Írtam egy posztot a stanleys blogon, majd holnap linkelem ide is.

     • fella

      jó az arsenal még áll az eféköpöben, mea cupla, de come on

     • reelbeba

      ha most relativizálni próbálod azt a gecinagy égést, hogy idén sem leszünk top4, akkor megsúgom, hogy hiába töröd magad

     • fella

      nem ment át az üzenet, de köszi az infót

     • fella

      várj, ez lemaradt: 😉

     • azér nem lehet elengedni a pl-t, mer a végéig lesz legalább matematikai esély a top4re. ha elengedjük a bajnokságot és nem tudjuk megnyerni az el-t, lehet menni a picsába

     • stanley

      Abban viszont reális a helyzet, hogy valóban inkább matematikai esélyt fogunk hajkurászni megint, aminek nem mondom, hogy nincs értelme, de ha majd úgy megyünk az utolsó három fordulónak, benne a Spurs-Arsenal meccsel, hogy kb. kellene vagy hét pont a végén, akkor azért na, baszhatjuk a matematikai esélyt.

    • annál nincs liverpoolosabb

 • filozofi

  lesz ebből újabb de Gea – Real saga nyáron…

  • crpa7

   egyre több helyen olvasom, de én nem látom a létjogosultságát
   Navasban megbízik Zidane és jól is véd.

   • filozofi

    épp 2 perce ütött be egy kapujára menő gurítást a gólvonal mögé

    • crpa7

     :))))
     erről lemaradtam…mondjuk ezt a “jól is véd” azért nem túl releváns érv tőlem, mert kb. 5 real meccset nézek szezononként és akkor is örülök, ha balfaszkodik a kapus

     • filozofi

      én most nem örülök, mert most már nyerje meg bárki a csicskaligát csak ne a csudajóbarca 😀

     • crpa7

      ezisigaz
      a barca mostantól semmit ne nyerjen, soha…felkavarodik a gyomrom, ha csak rájuk gondolok a szerda este után

     • filozofi

      undorító, és pár kretén barcás még büszke is rá

     • crpa7

      ha még csak ők lennének
      de a fél világ szopja a faszukat jelenleg

     • stanley

      Jó, azért úgy mondjátok, mintha a Madrid nem kapná sorra a kétes tiziket mostanság minden meccsen.

     • filozofi

      a barca esetében sokkal jobban túlzásba viszik annak ellenére, hogy TUDJÁK hogy az a két csicskagyerek rájátszik és folyton megpróbálja eladni a legapróbb kontaktokat is

    • jimboy

     lábbal ő is jó, szóval megy a citybe

     • filozofi

      caballero kiszorítja

 • AlgériaiIbra

  Pogba target man/false nine- mata irányító – Lingard,Miki szél – Herrera Carrick kp 😀

  • MuriÁgnes

   Amugy szerintem Lingard lesz a csatar.

   • MuriÁgnes

    Mondjuk Lajos Younggal is alazott a csatarsorban.

   • Harrari Ezra

    Wilson

    • box-to-box defender

     Az hatalmas flash lenne 😀

 • Schweinsteigerlin

  Mata vagy Miki False 9? Mögöttük Fellaini?

  • Schweinsteigerlin

   Akár egy 3-5-2?

   Bailly – Rojo – Smalling

   Valencia – Herrera Bastian Pogba – Darmian

   Fellaini – Mata? 😀

   Belehánytam a számba.

   • MuriÁgnes

    Hoze holnap megujitja a futballt.

    • Schweinsteigerlin

     Fellaini mint target man, Miki meg kötetlen fogású birkózó…1-0 oda

   • Angus

    de ez annyira de annyi Laller, hogy szakadok rajta 😀

 • csakaMU

  Anthony Martial (injury), Marcus Rashford (ill) and Wayne Rooney (injury) all are out for the Chelsea game. Confirmed by BBC.

  Szép volt jó volt eféköpö. 12 év múlva talán 😀

  • Angus

   Machedát vissza lehetne rendelni, bár szerintem senki sem tudja, hogy épp kinél lehet kölcsönben. Mindegy, pár telefont meg lehet ejteni.

   edit: persze ha nem adtuk még el

   edit vol. 2.: eladtuk

  • Golf

   Altatunk csak. 🙂

  • MuriÁgnes

   Fella mesterotost varok.

  • hozé is érzi, hogy szimplán csak úgy nem lehet fellát csatárba baszni

   • box-to-box defender

    :DD

   • lamps8

    most nem azért, de simán működhet, főleg Mataval a pályán.

  • box-to-box defender

   Hüle vagy, Fellát erre formaidőzítette José 😀

 • mddnszksz

  most bezzeg memphis tud a kezdőkörből gólt baszni

  • KiB

   ott más a gravitáció
   angliában kisebb, így a lövések könnyebben szállnak a kapuk fölé

   • mddnszksz

    ott nehezebb a levegőőőűűű, ahogy Kondás Elemér mondá

  • ZoliH85

   schaniderlin is betalalt….

 • box-to-box defender

  WHAAAT?! I mean WHAAAAAAT? Wayne Rooney, Marcus Rashford and Anthony Martial were not among the Manchester United squad members who arrived at Stockport Station with the rest of their teammates on Sunday afternoon. – [MEN]

  • sallark

   Tuti később jönnek, kizárt dolog, hogy egyikük se legyen ott.

   • box-to-box defender

    Hát, nagyon remélem. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy Mkhytariant benyomja előre, Fellaini remélem csak poén szintjén merül fel 😀

    • sallark

     Remélem ezek közül egyik sem. 😀

  • stanley

   Inkabb az EL. Ha igy lenne, akkor se szolhatnank egy szót se. A mai Pool siker is kellően távol lökött minket a BL almoktol a PLbol.

   • Csinibob

    pontban foghatók

    • stanley

     Két elmaradt meccsnyivel vannak Előttünk. A mi két elmaradt meccsünk. Soton és ManCity idegenben.

     • box-to-box defender

      Mondjuk idegenben jobbak vagyunk, a City meg annyira jó otthon, mint mi.

   • crpa7

    mire számítottál? hogy az idegenben egész szezonban 2 pontot szerző burnley ellen betliznek, majd otthon?

    • stanley

     Nem számítottam semmire. Viszont ettől Továbbra is ez a tény és ez nem túl lelkesítő.

  • crpa7

   fella lesz a csaatár:)

   • box-to-box defender

    Lehet, hogy úgy volt vele, hogy ha nem tud gólérzékenyebb embert, mint Ibra, akkor legalább a tahósági indexben jobbat néz nála 😀

   • Endy919

    Pedig nem lenne hülyeség. Ha Azpi/Moses mellé helyezkedne a pontrúgásoknál , simán lehetne rá ívelgetni.

    • csakaMU

     Ahhoz kéne egy két arc aki fejen tudja találni a labdával.

     • Endy919

      Mata -Miki-Palika?

   • Golf

    Az akkor az első meccs lesz a szezonban, amit kikapcsolok.

    • Fish08

     Hang vagy 😀

     • Golf

      Amúgy ja. 🙂

     • Fish08

      Én viszont tuti nem látom majd, holnap kiderül, hogy jól jártam e vagy sem 🙂

  • Angus

   Geci… ilyen meccsen fogunk amúgy 4 gólt lőni.

   • stanley

    Istenem, mekkora troll lenne José, ha Schweinsteiger, Fellaini, Fosu-Mensah meg Lingard játszana. 😀

    • crpa7

     nem hinnék a szememnek , ha azt látnám 🙂

 • stanley

  De legalabb vigasztaljon minket a Pool győzelme mellett h Memphis megint lőtt egy gólt. Visszavesszuk!

  • Sign Monchi+Gallardo
   • Angus

    szép volt faszfej! amúgy tök üres a stadion, azt hittem kijárnak a népek meccsre

    • stanley

     35 000 ember volt elvileg.

     • Angus

      igen, igen, mit pofázok én ugye, mikor a fél megye ott volt, csak hát gondoltam ebbe a szép új stadionba majd özönlenek a srácok

 • crpa7

  2-1

  • Károly Fodor

   heavy metal

  • Gyere_haza_Laja

   ők bebírták b@szni, mi nem.

 • MrFer

  király írás!

 • wolandrule

  somebody08! Jó írás, köszi. Szerintem ki kéne küldeni a B csapatot.

 • #mufc chief scouts Marcel Bout & Jim Lawlor have both watched Moussa Dembele in recent weeks now

  • reelbeba

   Az a celtices gyerek? Nem láttam sose

   • reelbeba

    De mondják hogy túl jó a skót bajnokságba

   • az, nyáron már nem lesz ott

  • box-to-box defender

   Van egy másik Mousa Dembele, aki 1 s-sel írja, azt is le kellett volna igazolni középre úgy egy éve. Fergie is nagy csodálója volt.

  • Golf

   Ez a csatár Dembele? Minek nekünk még egy csatár?

 • lasi

  A Depor közben faszra húzza a bárkát.

  • Károly Fodor

   Nem vagyok egy PSG szurkoló, de megérdemelnénk, ha minden további meccsen kiszopnának a szezonban.

   • Schweinsteigerlin

    Ez talan a Realra meg jobban igaz

    • crpa7

     mert?

     • Schweinsteigerlin

      Bocsass meg de nincs kedvem errol temazni, megjegyeztem csak,most pedig ellovagolok sejtelmesen a naplementebe.

 • crpa7

  lekopogom, de azért kezd alakulni megint a helyzet
  arsenal válságban, kane egész szezonra off…és egyenlőre a burnley is vezet 🙂

 • Károly Fodor

  Pool jól nyomja eddig…

 • mejgyo

  Kane szezonja off …

 • mucus

  Janssen akció gólt lő, mégegyszer leírom:
  Janssen akció gólt lőtt!!!!!!!4!!!

 • box-to-box defender

  Most nézem, hogy a Boro szinte egy az egyben a mi inverzünk 😀

  • MuriÁgnes

   He?

   • box-to-box defender

    Bocs, nem volt elég részletes. Szóval: nekünk 26 meccsből 13-10-3 a mérlegünk, nekik 27/4-10-13.

 • ha fella lenne holnap a csatárunk, be se kapcsolnám a tvt

  • Csordás Adrián

   és ha stanley?

   • stanley

    Nem unod még?

  • fella

   remekül focizom pedig, bár inkább berbatovéhoz hasonlítanám a mozgásomat

 • Zlatan Ibrahimovic has received a €12m a year offer from LA Galaxy, according to France Football.

  • crpa7

   dejó lenne, ha elfogadná

   • Angus

    Sőt, adjuk oda De Geát, meg Pogbát meg Matát is. Micki is jó lenne ha végre elhúzna.

    • Csinibob

     Annyiban mindenképpen érdekes lenne a helyzet, hogy Basti, Wayne, Zlatan kiválásával 30 millió EUR szabadulna fek a bérköltségben, amivel Mou FM-ezhetne továbbra is.

     (Saúl, Fabinho, Griezmann, Semedo meg persze Neymar, Bale és Messi)

     • danesdzsu

      Bale még két évig túl drága lenne.

     • Csinibob

      Ez ilyen belsős poén ám :)))

    • crpa7

     vagy játszon végig 40 éves koráig minden meccset nálunk ibra, és ne is cseréljük le soha

 • crpa7

  azigen, milánó kék felében kezd valami összeállni…bár már valszeg későn
  5-0 ra vezetnek a 34. percben

  • Csordás Adrián

   Már egy kávéfőzés sem fért bele a negyedik után, lemaradtam az ötödikről 😀 Azóta már 5-1

   • crpa7

    jaja, bár én nem nézem
    Icardi is tud valamit azért 🙂

    • infinite_red

     20 gól 8 gp csak a bajnokságban

  • Ilyen jó meccsünk egész szezonban nem volt mint ez.

   • crpa7

    az igen: 7-1
    hát ilyenünk nem idén nem volt, hanem az arsenal óta 🙂

  • infinite_red

   jövőre szvsz odaérnek a bl helyre, jó kis csapatot csinált pioli

   • sallark

    Piolinak szokott lenni ilyen second season syndrome-ja, a Lazióval is ez volt, szóval én nem vagyok erről annyira meggyőződve.

    • filozofi

     de most sokkal jobb kerete van

     • sallark

      A keret most csak egy dolog, az egész Inter háza táján elég nagy szar van, meglátjuk, hogy most éppen kifele másznak-e belőle vagy csak beütött egy jobb időszak.
      Amúgy én drukkolok nekik, kis koromban Recobát nagyon bírtam, szóval remélem tényleg össze tudja őket szedni Pioli, de még várnék vele, hogy kijelentsem, hogy tényleg minden rendben van újra.

 • stanley

  Eriksen baszd meg milyen szogleteket rug, meg gólt is.

  • Harrari Ezra

   Azért Son is lehetne a mi fiunk

 • Angus

  Múltkor már láttam, hogy kommenteltél, meg is lepődtem! 😀

  “De ha holnap este a 90. perben esetleg 1-1-re állunk a Stamford Brigde-en, imádkozni fogok egy Rojo-öngólért – akár mi vagyunk a címvédők, akár nem.” – ez viszont abszurd, sosem fogom megérteni, mindegy is

 • Csinibob

  Most visszanéztem az őszi produkciót, és valóba nagyon szomorú hibákból kaptuk a gólokat. Óriási hiba volt a sérült Smallingot odatenni Blind mellé, meg is lett a következménye. Én most ennek ellenére egy kiegyenlített, kevésbé látványos meccset várok, Rashforddal centerben. (DDG – Valencia, Bailly, Rojo, Shaw – Herrera, Fellaini, Pogba – Lingard, Rashford, Mkhitaryan)

  • crpa7

   szép lenne, de aligha ezen a meccsen fog debütélni a báji-rojo kettős, de már nagyon ki kéne őket próbálni

   • Csinibob

    Pedig ez olyan nemkérdező duó lenne, amiben mindig benne van a piros, de az is, hogy rettegnek a csatárok.

    • crpa7

     hát igen, meg nekem nem tetszik smalldini idén viszont rojo talán a legjobb formában lévő védőnk, báji meg ellenálhatatlan, ha olyanja van
     hátha…

  • infinite_red

   a bailly-rojo kettős erősen red card kompatibilis

 • RedMark

  Somebodyback>pogback
  Udv ujra!😊

 • sipi

  üdv újra itt somebody08! 🙂

 • filozofi

  hu, ez nagyon jó lett, király, hogy írtál
  viszont a győzelem alkalmával Chicharito rúgta a győztes lesgólunkat

  • somebody08

   Köszi, javítom.

 • mucus

  “Talán mindenki egyetért velem abban, hogy az idén gyakran használt nagy kifogásgenerátorból akkor kipörgetett „az első percben kapott gól teljesen felborította a taktikánkat” megszólalás, illetve a Contét visszafogottabb ünneplésre felszólító sértett fröcsögés volt az idény eddigi mélypontja.”

  őőő Nem. A gáz kifogás keresés máshol kezdődik, ez egy teljesen korrekt magyarázat a meccs képének felborulására, egy első perces gólt nem hogy csak a meccsre készített taktikát borítja fel, de a játékosok hitét is is totálisan leamortizálja. Latyak Arsenal elleni 3-0 is pont ugyanez volt.

  Az meg, hogy odamegy Contéhoz meccs után, és teljesen normális hangnemben közli vele, hogy 4. gólt nem úgy kéne ünnepelni egy 50 perce eldőlt mérkőzésen mintha most tudta volna meg, hogy triplázott a Chelseavel, szintén a fröcsögéstől messze áll.

  • Harrari Ezra

   a második részével vitatkoznék, mert nyilván fájt Josénak is a 4. gól, de szerencsétlen Conte hadd őrjöngjön már, ha az első nekifutásra ronggyá veri az egyik fő riválist. A lagziban sem mész oda az ifjú párhoz, hogy “mit ünnepeltek, hát már vagy 3 órája házasok vagytok papíron…”

   • mucus

    lagziban nem húzzák fel egymás ujjára a jeggyűrűt a párok óránként, hogy minden egyes alkalommal megtapsoltassák magukat

    • Harrari Ezra

     de amikor veri a tányért a násznép, nem mondja azt a pár, hogy a szinglik kedvéért maradjunk csöndben…de nem akarom túlpörgetni az analógiát, mert nem foglak tudni meggyőzni

 • MU4ever

  Nem lesz megismetelt meccs x eseten..kar hogy erre lett kihegyezve a post

  • somebody08

   Valóban. Hiába, amikor utoljára írtam, még nem így volt 😀

 • Pingback: Ne játszd újra, José! | Zongoracipelő()