The Arsenal way?

Nem akárhogyan indult az idei esztendő a Manchester United számára: alig hogy kiszomorkodtuk magunkat azon, hogy a bajnoki cím utolsó reménysugarai is tovaszálltak, rögtön kizúgtunk az FA-kupából is, méghozzá egy olyan produkcióval, amihez foghatót ebben a szezonban még bizonyosan nem látott az Old Trafford mostanság amúgy sem különösebben elkényeztetett közönsége. Hogy ki tudunk-e szállni – amolyan Arsenal-módra – egy hét leforgása alatt három különböző versenyfutásból, az csak azért nem fog ma este kiderülni, mert a Capital One Cup elődöntőjét oda-visszavágós rendszerben bonyolítják le. A Sunderlanden kellene valahogy átlépnünk.

sun_utd

Legutóbbi összecsapásunk fiókcsapatunkkal a Fekete Macskákkal emlékezetesnek bizonyult három hónappal ezelőtt, hiszen ekkor robbant be a köztudatba egy bizonyos Adnan Januzaj. És bár fiatal reménységünk duplájában ezúttal is reménykedhetünk, az októberben mutatott játéknál mindenképpen többre lesz szükségünk a garantáltan feltüzelt Sunderland ellen, akik a Chelsea-t ütötték el a továbbjutástól az előző körben egy rendkívül élvezetes hosszabbításos meccsen.

Helyzetünket továbbra is nehezíti a lassan, de biztosan növekvő sérültlista, mely az erőltetett menet kellős közepén erősen megköti Moyes kezét. A védelembe visszatérhet ugyan a vasárnap pihenő Vidics és Evra – igaz, nem lepődnénk meg, ha utóbbi helyett most is a Swansea ellen egészen jól játszó Büttner kezdene -, a hátsó alakzat túloldalán azonban már nagyobbak a gondok. A jobb oldali védő például Rafael és Jones sérülésével, valamint Fabio eladásával eltiltásával bizonyára most is az agyonhajtott, és ennek következtében legutóbb csúnyán leszereplő Smalling lesz (hacsak Valenciát nem sorolják hátra büntiből), Ferdinand sérülésével pedig az is biztosra vehető, hogy csapatkapitányunk párja Evans lesz. A kapuban a megnövekedett tét miatt bizonyára újból De Gea áll majd – Lindegaard kárára.

Szürreálisan hangzik, de a középpályán állunk talán a legjobban a mostani meccs előtt. Carrick legutóbb végig pihent, így kezdése biztosra vehető, Cleverley és Fletcher várható pihentetésével pedig megnyílik az út Giggs és Anderson előtt. Mi személy szerint mindkettejüket bevetnénk, a széleken pedig a már említett Januzaj mellett Zaha ideje jöhet még el – bár az alapján, ahogyan Moyes kezeli őt, bizonyára most is inkább Valencia fog kezdeni. Más lehetőség nagyon nincs: Nani és Young továbbra is sérült, Kagava pedig éppen a minap koronázta meg manchesteri karrierjét.

Azért is voksolunk az öt fős középpályára, mert a csatársorban végképp nincs sok opciónk: csak Welbeck és Hernandez épek, utóbbi ráadásul frissen szerzett gólja ellenére továbbra sem brillíroz, így kettejük együttes szerepeltetése kvázi értelmetlen lenne. Mi mindenképpen a jó formát mutató Danny-re próbálnánk meg építeni, amíg Rooney vissza nem tér.

Kezdés 20:45-kor – bízzunk a Brown, O’Shea, Bardsley védőhármas segítéségben, hiszen jól tudjuk: egy igazi Ördög örökké az marad!

oshea_brown