Arsenalt verni nem kell félnetek, jó lesz!

Nincs is annál hálásabb és ösztönzőbb feladat, mint elverni Wenger tanítványait az Old Trafford lelátói között. A United hazai környezetben rendszerint alaposan megwoodyzzawoodoozza a piros-fehér londoniakat. A bajnokságban utoljára 2006 szeptemberében veszítettünk az Ágyúsok ellen hazai környezetben, tehát igazán jó lenne ezt a hagyományt tovább ápolni.

maxresdefault

2004 nyara óta az Arsenal szurkolók olthatatlan szomorúságot éreznek magukban és manapság már annyira érzik a vérszagot, hogy szinte aludni is alig bírnak, különösen miután sikerült a 90+5. percben legyűrni a rivális Leicester Cityt. A Rókák közül a második félidőben sikerült 5 perc alatt kiszórni két sárgával Danny Simpson korábbi United jobbhátvédet, ami finoman szólva is megkérdőjelezhető egy ilyen fontos bajnoki összecsapás során.

A mérkőzésnek viszont sajnos ezúttal egyértelműen az Arsenal az esélyese, igaz az FA Kupában hazai környezetben legutóbb a Hull City legyűrése sem jött össze. A sérülések jóval kevésbé sújtják a riválist és az extramotiváció is fenn áll, ami igazán érthető a fentebbi információ fényében.

Ha azonban mégis másként alakulnak a dolgok, mint azt a londoniak várják, akkor könnyen az alábbi események szemtanúi lehetünk. Erre tehát érdemes felkészíteni minden idegszálunkat.

SOCCER Man U 11

keano

manchester-united-arsenal

Arsenal-v-Man-Utd-008

Mindenesetre a sérülésekkel kapcsolatosan eléggé jó hírek érkeznek, hiszen még az is megtörténhet, hogy felállhat egy Varela, Smalling, Blind, Rojo hátvédsor, a padon pedig Borthwick-Jackson és Jones is helyet kaphat, de a legnagyobb öröm David de Gea visszatérése lenne, amire szintén látszik esély. A helyzet pedig hasonló a középpályán is, így akár Fellaini, Keane és Martial is visszatérhet. Ez több variációs lehetőséget enged meg a kezdőcsapatban, de cserék esetén is nagyon jól jön.

Tehát a középpályára is könnyen el tudunk képzelni egy Schneiderlin, Carrick duót, előre pedig egy Depay, Mata, Martial – Rashford kezdőt, már akkor persze, ha van Gaal elég humorérzékkel van megáldva.

Az Arsenal két nappal többet pihenhetett, hiszen már kedden hozta a szokásosat a Bajnokok Ligájában. Zsinórban hatodjára fog kiesni az Ágyúsok csapata a nyolcaddöntőben, hiába a sok első kalap, meg a vicc csoportok. Mi viszont még csütörtökön is tapostuk az Európa Liga vonatpedált a dánok ellen, ráadásul a következő körben jöhet a Liverpool.

Az ellenfélről én egyebet nem is szeretnék elmondani, annyit még igen, hogy amennyiben a dolgok nem alakulnak kedvezően számukra, nem csak a pályán, de a pályán kívül is borítékolható a kulacsrugdosás és dobálás, látványos szenvedés, a negyedik játékvezető fülébe való hangos sugdolózás.

weng

Szóval remélhetőleg mindenki egyetért a cím tézismondatával. Én nem ellenzem, b*sszuk meg őket!