Menekülés a győzelembe

Itt a tavasz, itt a formaidőzítés! Négy meccses győzelmi sorozaton vagyunk túl, és bár csak egy erősebb ellenféllel találkoztunk ez idő alatt, végül sikerült legyűrnünk a Watfordot is. A következő bajnoki mérkőzést a West Bromwich Albion ellen játsszuk Birmingham-ben, ahol mindenképp folytatni kell ezt a szép eredménysort. Rengetegszer temethettük már a TOP4-be kerülést idén, de a „hogyan hozzuk helyzetbe a Manchester Unitedet” különdíjra pályázó, előttünk álló riválisok mindent megtesznek azért, hogy továbbra se kelljen lemondanunk e célunkról. És tényleg, az ellenfelek totál kiszámíthatatlan szereplésének köszönhetően, még a decembertől februárig tartó nagy homály teljesítmény ellenére is visszatért az esély egy BL hely elérésére, sőt vérmesebb/optimistább szurkolótársaink a bajnoki címet sem tartják elérhetetlennek. Persze ehhez győznünk kell, ami koránt sem lesz egyszerű, de az utóbbi négy mérkőzés némi reményt kelthet bennünk.

West-Brom-v-Man-Utd

A legutóbbi, Watford elleni teljesítményünk minden volt, csak lehengerlő nem, ám egy jelentős változást hozott az eddigi gyenge meccseinkhez képest: végre sikerült azt megnyerni. Ha ez a változás szokássá alakul, sokat jelenthet még a bajnokság hajrájában, hiszen az eddigi tapasztalatok szerint gyenge mérkőzéseink még bőven lesznek májusig. Az idei elcseszett szezonban viszont ilyenkor szokott jönni egy kínos vereség vállalhatatlan játékkal, de talán most végre fordul a kocka. Annál is inkább fontos ez, mert nemcsak a West Ham kerülget minket a tabellán, de ha a Liverpool megnyeri a mai meccsét a Kristálypalotában, mi viszont kikapunk, akkor vesztett pontok tekintetében behoznak Kloppék, és ezt ugye nem szeretnénk.

A sérülteket felsorolni felesleges, és hosszú is lenne – még mindig vezetjük a vonatkozó tabellát. Jó hír, hogy Rojo után Valencia, Jones és Fellaini is visszatérésre kész Lajos szerint. Bár az a szokatlan helyzet állt elő, hogy néhány játékos felépülését még kicsit elodáznánk, hiszen olyan ígéretes játékot nyújtanak a fiataljaink, hogy új értelmet adtak a WTF kezdő kifejezésnek, miszerint: Win The Fucking match again. És szinte biztos, hogy a sok sérült nélkül Varela, Fosu, vagy a parádésan debütáló Rashford még csak az U21-es csapatnál vagy épp a Castillánál pallérozódna.

rashford01

Így reményeink szerint a Spanyolfal előtt a Varela, Fosu, Rojo, Darmian (ha Mike is játékra jelentkezne, az lenne az igazi) áll fel, de inkább valószínű, hogy a Watford ellen „kissé” fáradtnak tűnő Blind játékában gyönyörködhetünk ismét, pedig ráférne némi pihenés. Előttük Schneiderlin és Carrick próbál majd stabilitást adni a középpályának, Herrera pedig a kispadra szorul ismét, nehogy belelendüljön a játékba. A támadónégyes remélhetőleg a Memphis, Mata, Martial (a 3M), Rashford nevekből fog állni, mégpedig Rashforddal jobb szélen, hisz a Watford ellen láthattuk, úgy érvényesül leginkább a chemistry.

rashford_fosu

A West Brom 13. a bajnokságban, az utóbbi öt bajnokijuk között volt egy newcastle-i vereség, de egy liverpooli győzelem is az Everton ellen. Igaz, közben a másodosztályú Reading kiverte őket az FA-kupából. Érdekesség, hogy a United idegenbeli és a WBA hazai mérlege között mindössze egy kapott gólnyi különbség van az 5-4-5 18-19, illetve az 5-4-5 18-20-as eredményre egyik csapat sem lehet igazán büszke. Ellenfelünknél négyen hiányoznak sérülés miatt, Chris Brunt, Jonny Evans, James Morrison és Callum McManaman nézi majd a lelátóról a meccset. Így két volt játékosunkra számíthatunk csak az ellenfél soraiban: Ben Foster az utóbbi időben kiszorította Boaz Myhillt a kapuból, valamint a kapitány, Darren Fletcher érezheti magát furcsán a pályára kifutva.

fletch

Figyelni kell a Berahino – Rondon támadó kettősre, különösen a Blind – Rondon párharcok lesznek érdekesek, tekintve, hogy a venezuelai tank 10 centivel magasabb és 15 kilóval nehezebb, mint meggyötört hollandunk. Talán Kicsi Rió meglepetésre kezdhet, vagy Fosunak kell felvennie a piros inget, barna nadrágot felkötni a gatyát. A menedzser pedig a jó öreg Tony Pulis, reméljük meccs közben nem kell falfehér arccal nyomkodni a nagy piros gombot a Britannia oldalán….

  pulis

Végül néhány pillanatkép korábbi WBA-United meccsekről, érzékeltetve a várható küzdelmet.

wbamu