Víz alá a hattyút – Jön a 11. PL forduló

A kedvenceink úgy kerülik a győzelmeket, mintha ezért minimum extra pontok járnának a rendszerben. Azonban ez sajnos nincs így, tehát ma nagyon kellene az a győzelem, amivel kicsit zárkózni is sikerülhetne az előttünk álló riválisokhoz. Ráadásul az Arsenal elleni csata előtt az önbizalmunkat sem ártana helyre billenteni.

c77d2db4efcb4eafab3b884695ca3463

Talán régen volt már ilyen eseményekkel teli hét a csapat mögött. A Fener elleni vereség, leginkább a kilátástalan játéka miatt vette el a szurkolók életkedvét, különösen, hogy még azt sem lehetett mondani, hogy valamilyen B csapat futott volna ki a gyepre Törökországban. A mérkőzés előtt az orrukat törölgető, seggüket vakargató, maguk elé meredten néző játékosok, mintha nem is igazán kívánták volna azt a mérkőzést ott aznap este. Kicsit most is másabb lenne a hangulat, ha Rooney 14-ről tisztán tudna gólt rúgni és nem 25-ről takarásból, no, de ilyen a futball.

Közben Mourinho megkapta egymeccses eltiltását a Burnley elleni produkciója miatt, így ma biztosan nem láthatjuk a padon őrjöngeni, Pogba sérülést szenvedett a Fener elleni hétközi EL meccsen, Herrera pedig a portugálhoz hasonlóan, szintén egy találkozóra kényszerül sapkát, sálát ölteni a vörös mez helyett.

Nagyon bizonytalan Smalling visszatérése is, Valencia és Bailly pedig biztosan nem elérhető. Jó hír, hogy az elefántcsontparti korábbi felépülésére jók az esélyek. Így még az a történelmi pillanat is megeshet, hogy Jones és Schweinsteiger egyszerre foglal majd helyet a kispadon, amit megnéznénk. További hír, hogy Rashford sem megy el Walesbe, ugyanis a kimerültség jelei jelentkeztek rajta. Mi egészen biztosan nem is gondoltunk volna ilyesmire pedig…A védelem tehát jó eséllyel a Darmian, Blind, Rojo, Shaw alakot ölti majd, a középpályán, ha van valamilyen csalfa istenség, akkor Carrick, Schneiderlin felállást kapunk. Mellettük játszhat Mata, a balon Martial, elől Ibrahimovic, a jobboldalon pedig még az is megeshet, hogy Mkhitaryan kezd.

A hét érdekessége közé tartozik még, hogy az abszolút kritikus Paul Scholes szerint időt kell adni Mourinho munkásságának. Ha az öreg vörös mondja, akkor talán csak kellene még várnunk pár hónapot. Eközben Emre Can is beszólt a portugálnak, miszerint, ami Schweinsteigerrel történik, az vállalhatatlan egy ilyen egyesület életében. Az átigazolási pletykák pedig nem lankadnak, José állítólag 30 millió fontért van Dijk-et nézte ki magának a téli transzferidőszakra, de ha minden igaz, Kasper Dolberg is erős monitorozás alatt van tartva.

skysports-bob-bradley-swansea-steps_3803343

Az ellenfél sem fukarkodik ebben a tekintetben, Bob Bradley Walesbe álmodta Berbatovot már télre. Ez az elképzelés mondjuk enyhén szólva is merész elképzelés, de ez az elköltött pár millió, hozhatna 8-10 gólt, ami benntarthatná a jelenleg elég reménytelennek tűnő helyzetben lévő Hattyúkat. Ma viszont nem lehet más a cél, mint továbbtépkedni a tavi hattyúk szárnyait, mert egyszerűen több hibázási lehetőség már nem fér bele az ilyen összecsapásokon.

Mielőtt pedig indulna a közös bosszankodás, egy örömteli tényt is meg kell osztanunk veletek. A mai napon ült le a padra 30 éve Sir Alex Ferguson, ennek hála pedig mindannyian, ennek a remek egyesületnek szurkolunk. A csodálatos skót nélkül ez ma biztosan nem lenne így. Köszönjük!

maxresdefault