Decemberi hajtás – Kristály Pálesz

Akik azon aggódtak, hogy nincs idén Bajnokok Ligája, ma megnyugodhatnak, a szerdai meccsadagjukat kivételesen nem egy csütörtök estével kell helyettesíteniük, beindult ugyanis a PL év végi meccsdömpingje, amikor, ha kedvenc csapatunk győztes mérkőzése után kivisszük az üres sörösüvegeket, visszaérve már megint a pályán találjuk őket.

Ma este a kristály palotában fogadnak minket, ahol remélhetőleg törni fog az ólomüveg és egy komoly győzelmi sorozatot hozhatunk össze, ha sikerül megnyernünk két Premier League mérkőzést egymás után.

A hétvégi forduló olyan rendkívül szerencsésen alakult, hogy üldözöttjeink, ha még nem is kerültek lőtávolba, a hajtás megkezdődött.

Rég láttuk már a londoni kiscsapatot kedvenceink ellen küzdeni, de amikor igen, azt még évekig emlegetni fogjuk, hiszen a meccset követően szinte azonnal kirúgták Louis van Gaalt, hogy a helyére érkező José Mourinho megmutassa, hogy mit is ér az FA kupa győzelem.

Ellenfelünk elmúlt 10 meccséből ugyan csak kettőt nyert meg, de az elmúlt időszak bizonysága szerint nem maradt olyan meccs a naptárban, amit biztos győzelem tudatában tekinthet meg a nagyérdemű. A Palace viszont tényleg nem jó, tudja ezt Pardew is, aki a Soton 3-0 leverését követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatosan számít a kirúgására, reméljük, arra azért nem kerül sor így karácsony előtt, egy alapos verést viszont igazán kaphatnának tőlünk a tuja fa alá. Szerencsétlen londoniakat a sérülések sem kerülik el, ráadásul Bentekére biztos nem számíthatnak január végéig. Mármint Jonathan Bentekére. A Villa és Pool legenda bratyó viszont biztos, hogy ott fog lihegni védőink intim szférájában, aki 8 góljával jelentős mértékben járult hozzá a Palace még gyalázatosabb szereplésének elkerüléséhez.

Nálunk Miki hiánya mindenképpen fájó űrt fog hagyni, amit vagy száműzetéséből visszatérő kapitányunk, vagy Mata pótolhat távollétében. Aki szinte biztosan kezd, az Pogba és Ibra lesznek, azonban személy szerint én elgondolkodnék valamelyikük, esetleg mindkettejük okos beosztásában, ugyanis az augusztus óta tartó szünet nélküli játék ritkán szokott a téli hadjárat legoptimálisabb felkészítője lenni.

A mérkőzés 21:00-kor kezdődik, amit a De Gea által elfogyasztott fánkok forgalmi adójából származó bevételnek köszönhetően a Spíler TV közvetít.

Ps: Az ígéret szép szó, így hát álljon most itt posztaljaként egy közös kép Griezmannról és Schweinsteigerről: