Induljon a fal!

A BL indulást érő helyeket Mourinho legalább olyan közel tartja magához, mint annak a csajnak a telefonszámát, akit az ember sosem hív fel, de hátha szükség lehet rá, hiszen ott van nekünk az EL, azt úgyis megnyerjük – gondolhatja az egyszeri szurkoló – de gáz esetére azért mégis maradjunk csak lőtávolban. Nos, ebbe az idilli felállásba pottyantott bele egyet a boldogság kék madara helyett Ashley Young sirálya, hogy mesteredzőnket erős fejvakargatások közt hagyva szembesüljön a következő mérnöki problémákkal. Vendégünk a West Bromwich Albion.

A Red Wall ugyan visszavonult, de a pótlásukra berendelt gipszkarton megoldáson olyan repedések jelentek meg, amit már a fém keret is csak ideig-óráig tart össze, de a mai napra talán még sikerül két egészséges középhátvédet kiállítani Smalling és Jones hiányában. Ez azonban még nem minden. Ugyan Rojo és Bailly egészséges, de eltiltása miatt sem Zlatan, sem Herrera nem elérhető, Pogbát pedig utoljára egy alacsony idegen társaságában látta a sajtó.

Blind nem jött haza a válogatott szünetről, miután édesapja távozását követően ő veszi át ideiglenesen a holland csapat irányítását, sajtóhírek szerint leszámol a totális futball elévült megoldásaival és a következő mérkőzést már 11 balhátvéddel felállva fogja csapata megvívni.

Nem kis meglepetésre Mata sem elérhető, akiről sokáig senki nem tudott semmit, majd a lassan kiszivárgó információk alapján biztossá vált, hogy a sérülése csak porhintés. Mourinho terve, hogy megszabadul Matától, amint a United menedzsere lesz, mostanra érett meg. Sem idén, sem jövőre nem látjuk már a csöppnyi Matadort, aki Spanyolországba visszatérve a Marca állandó szerzője lesz United-Reál átigazolásokat taglaló rovatában.

Shaw sem került még elő tavaly óta. United játékos ő még egyáltalán? Én személy szerint nem hiszem, az viszont már valószínűbb, hogy annak a bosszúhadjáratnak az áldozata lett, amit Mourinho iskolás kora óta tervezget. Történt ugyanis, hogy az eredetileg balkezes kis Josinhót erőszakkal is jobbkezessé nevelte drákói tanítója, azonban a váltás miatt az S betűvel rengeteg gondja akadt, miután mindig visszafelé kanyarintotta a bonyolult betű képét. A gyerekkori traumák pedig sokkal gonoszabb tettekre is sarkalhatják az embert, jelen esetben azonban ez csak az S-sel kezdődő nevű emberek eltávolítását jelenti a keretből.

Ellenfelünkről sem sok jót tudunk elmondani. Bár nem elsősorban a sérültjeik, hanem az egészséges játékosaik miatt. Nagyon nehéz egy olyan West Bromról bármi újat mondani, aminek az edzője Tony Pulis, azt viszont szinte biztosra vehetjük, hogy irgalmatlan nagy szenvedés lesz ma a pályán. Pulisék egyébként nincsenek rossz formában, a legutóbb 3-1-re alázták meg az akkor még nem eléggé szenvedő Wengert, de a tabellán elfolgalt nyolcadik helyük is az utóbb évek egyik legelőkelőbb pozíciója számukra, és ugyan akkor sem történne semmi, ha kilencedikek lennének, a kiegyensúlyozott teljesítmény (értds a győzelmek-döntetlenek-vereségek relatíve közeli aránya) egy középcsapatnál mindig plusz motivácóit tud jelenteni. Kivéve, ha ez a középcsapat a Manchester United. Csapatunk az utóbbi pár évben különösen szenved az ellenfél falainak feltörésében, és ez ma hatványozottan lesz igaz, amennyiben kizárólag egyetlen embertől számíthatunk csak némi építőipari tevékenységre visszatérő egykori munkásaink, Fletcher és Evans ellenében.

Akárhogy is alakul végül, ha véletlenül sikerülne megnyernünk a meccset, újra elkezdhetjük remélni, hogy 6-7 darab egészséges emberrel még a bajnoki cím is meglehet, hiszen az Arsenal épp a City ellen hullajthat el újabb pontokat, bebiztosítva számunkra, hogy ennek a szezonnak a végén végre nem a Manchester Uniteden fog röhögni mindenki még akkor sem, ha a Budapest 2024 teljes költségét vertük el eddig játékosokra.