Celta víg-e?

Miután az Ajax tegnap csúnyán elverte a lyoni tizenegyet, nagyon úgy tűnik, hogy a holland csikócsapat jöhetne szembe Stockholmban, ha sikerülne abszolválni a spanyol középmezőnyben tengődő Celta elleni párharcot. Az alábbiakban megismerhetjük csapatunk egészségügyi térképét és a rivális legérdekesebb pillanatait a klub történelméből.

Az illendőség nevében a kék-magenta színű ellenfél bemutatásával kezdjük posztunkat, akik már 93 éve gyűrik a futballt, de még spanyol bajnoki címet nem mondhatnak magukénak, cserébe a másodosztályt már háromszor is megnyerte a „Celtics”. 2000-ben hódították el az akkoriban sem túl sok presztízzsel bíró Intertotó kupát, amire persze kicsi klubként a mai napig büszkék a Balaídos népei. Ez ugyanis a Celta Vigo 29 000 fős stadionja, ahol a hangulat lehet éles, de ez azért közel sem rémes. Az aktuálisan felépült és majd pályára lépő belső párosunk két tagjának pedig a Guidetti-Aspas kettősre kell figyelnie. Ha őket sikerül parkolópályára tenni, nagy baj nem lehet. Korábbi játékosunk, Giuseppe Rossi is a spanyolokat erősíti, ám ő sérülés miatt biztosan nem léphet pályára. Aki ennél többet akar megtudni a Celta csapatáról, az bizony keresgéljen a neten… Sokkal fontosabb ugyanis, hogy mi a helyzet aranylábú srácainkkal.

– Majd én figyelek rá, hogy a Smalling le ne rúgja megint!

A héten ugyanis Hókuszpók besettenkedett az öltözőbe és intravénásan tolta be a varázsitalokat, így a Bailly, Smalling, Jones hármas olyan izomból ropta az edzéseket az elmúlt 1-2 napban, mintha az életük múlt volna rajta. Mindeközben Tuanzebe pedig már majdnem elhitte, hogy a kezdőben kaphat helyet, de ez csak hiú ábránd maradt. Bezzeg, ha még mindig van Gaal edzené a srácokat…A középpályán viszont nagyon rendben vagyunk. Fellaini már eleve az Európa Ligára vett ki fizetett szabadságot, Pogba szintén táppénzen volt az elmúlt 1,5 hétben, így az ő visszatérése is indokolt. Érdekes lehet még, hogy vajon Mata újra pályára lép-e klubszínekben spanyol földön, de alighanem nélküle is kellő opció van a támadósorban. Az extramotivációt azonban nála is jelenthetné egy fura duplázás szaga, méghozzá a két különböző csapat színében elért EL győzelem. Ez ugyanis aligha fordult elő másvalakivel a sorozat rövid történelme során.

Idegenben kezdünk, ez pedig továbbra is remek hír. Kifogásokat, igazán kár keresni, hiszen tudjuk, mit adhatna az EL siker mentálisan és értékét illetően is. Ráadásul a Premier League küzdelmeiben már kár lenne komoly vágyakat kergetni, hiszen az egyetlen cél csak az Európa Liga csoportköréért való küzdelem lehet, az pedig ugye nem túlzottan vágygerjesztő. Így, ha lehet, jó lenne akár győzelemmel is elindítani ezt a párharcot és nyugodtabban készülni a visszavágóra. Egy döntőbe jutással pedig elmondhatnánk, hogy röpke egy év alatt már a negyedik finálénk jöhetne a sorban. Mi ez, ha nem egy újabb sikerkorszak előszele? #peace #unity #stretfordend