A hattyú halála (?)

Az a helyzet, hogy a bajnokság hajrájának feszített tempója még az aktuális posztírót is megtréfálja olykor. Most én is így jártam, amikor szombat este, még a városi derbi hatása alatt állva döbbentem rá, hogy hajaj, nekem kell írni a soron következő bajnokiról. És ezt a bajnokit a kiesőjelölt walesi hattyúk ellen vívjuk vasárnap kora délután, ami a csapat állapotát, a meccsek számát és a kiscsapatok elleni hazai mérlegünket tekintve nem ígér könnyed szórakozást a vasárnapi ebéd utáni pihenés mellé.

Tehát még emésztgetem Fella csütörtöki idiótaságát és Agüero oszkárdíjas alakítását egy olyan meccsen, ahol a 0-0 nem is annyira rossz eredmény… de a mutatott játék csalódás, mert egyenesen nem is egy, hanem két busz volt… de a sérültek és az extrém terhelés miatt mégis valahol érthető a hozzáállás… de mégsem, mert eladtunk minden sch-t ki a középpályán lehetett volna mindenes… de legalább pótoltuk volna őket… meg amúgy is mi vagyunk a kibaszott Manchester United… meg satöbbi… de hisz tudjátok, ugyanis hasonló dolgokról beszélünk napok, hetek, hónapok óta. A legőrjítőbb ebben a szezonban viszont szerintem nem az, hogy egy Cityvel, vagy egy Liverpoollal idegenben ultra-defenzíven játszva ikszelünk idegenben kb. nézhetetlen játékkal, sokkal inkább az zavar, hogy ugyanott állunk, fél éve, bármi történik, hisz sikerül a legrosszabb pillanatban döntetlent játszanunk, és a riválisok bármilyen balfaszkodására sikerül ráverni egy nagyobbal, így még mindig kellene minimum három bravúr az első négybe kerüléshez. Így az amúgy kivételes veretlenségi sorozatunkkal is kitörölhetjük…

De kicsit elkalandoztam, térjünk vissza a Swansea-re. Ellenfelünknek égetően szüksége van a pontokra. A Hull tegnapi döntetlenje után három pontra vannak az utolsó, még bentmaradást érő helytől, és ha ma kikapnak, három fordulóval a bajnokság vége előtt elég reménytelenné válhat a helyzetük. Ezért nyugodtan számíthatunk arra, hogy az épp hadra fogható tizenegy játékosunk vért fog pisilni a Fabianskiék ellen vívott 90 perc során. A szárnyasok egyébként nincsenek jó formában, az utolsó hét meccsükből ötször is kikaptak, közte a Hull, Bournemouth, West Ham, Watford négyestől is, tehát a közvetlen (vagy így már nem annyira közvetlen) riválisaitól, és még a Boro-val szemben is csak egy döntetlenre futotta hazai pályán. Egy hete viszont megverték a Stoke-ot a négy hónap után visszatérő Leon Britton vezérletével. Bár hat sérültet is jegyeznek a walesieknél, közülük Leroy Fer, Jack Cork és Martin Olsson ma visszatérhet, de Routledge, Rangel és Dyer játékára biztosan nem számíthat Paul Clement szakvezető.

A legjobban a Sigurdsson-Llorente kémiára kell majd figyelni rogyadozó hátsó alakzatunknak. A Sigurdsson pontrúgás-Llorente fejes kombó életveszélyes, mindenképp el kellene kerülni ezeket a játékhelyzeteket, főleg, ha Blind lesz az egyik középhátvédünk. A spanyol-izlandi duó hozta össze a hattyúk 39 góljának több mint a felét, az északi támadó 8 gólja mellett ráadásul még 12 asszisztjával is jeleskedett.

Nálunk a sok meccs – rohamosan fogyó emberanyag dilemma mélyíti a ráncokat Zsozé homlokán. Ennek okait számtalanszor kitárgyaltuk, ezért nem mennék bele a túljátszatás, és a már említett escéhás problémakörök tárgyalásába. A lényeg, a sérültlistán a physioroom.com szerint már BL helyen tanyázunk, 4rsenali magasságokban. A carringtoni egészségügyiek fülig érő szájjal tüsténkednek az újra benépesült kórtermekben, a Wilson, Smalling, Jones, Mata, Ibra, Rojo hatoshoz csatlakozott Fosu is, aki a City ellen 10 percnyi játék alatt volt képes megsérülni, és ha valakire, hát rá nem igaz, hogy a túlterheltség okozta a vesztét. Fella ugye kifejelte magát a következő három bajnokiról, és Pogba is piheg még valószínűleg vasárnap, így talán láthatunk egy két friss arcot, zsenge tinit a csapat közelében. Esetleg Axel Foleyt Tuanzebét, hátha rápihenhet egy picit Bailly a hajrára, de Mourinho annyira dícsérte az Eric-Daley páros játékát, hogy egyértelműnek tűnik, kik kezdenek CB-ben.

Nehéz megtippelni a kezdőnket, de én egy De Gea (vagy  ha épp nagyon tárgyal Madridban, akkor Romero) – Darmian, Blind, Bailly, Young – Herrera, Carrick, Rooney – Lingard, Marci, Miki csapatot prediktálok. A végeredménnyel már könnyebb a dolgom, hisz az utóbbi hét egymás elleni találkozónak ötször is 2-1 lett a vége – többnyire a Swansea javára sajnos – így én egy kettőegyes győzelmet tippelek, ami révén, ha csak néhány órára is, de elmondhatjuk, hogy dobogósak vagyunk. Egy biztos, ilyet nem fogunk látni ma délután: