Péntek este, FA Kupa, Derby County: vótmá

Ha a ma esti, történetesen nem sok drukkert lázba hozó mérkőzés kapcsán déja vu érzésetek támadt, az nem a véletlen műve. Nem is olyan régen, egészen pontosan 2016 januárjában már találkoztunk a Derby County csapatával az FA Kupában. Igaz, az a negyedik fordulóban történt, meg idegenben, de a péntek esti dátum és a hitvány decemberi forma éppen elég közös nevezőt szolgáltat ahhoz, hogy a Stretford End környezettudatossága és a recycling jegyében elővegyük stanley kolléga két évvel ezelőtti posztját, és kisebb módosításokkal újrahasznosítsuk. Szóval, át is adom a két évvel ezelőtti stanley-nek a szót, dárbira fel!

Pénteki esti vasalás

Mindjárt itt a péntek este, elszabadulnak az indulatok és a hormonok. Fiatalok tucatjai özönlenek ki az utcára, hogy ivóbajnokságot vívjanak a kocsmák nyugdíjas törzsközönségével, én azonban egészen biztos leülök a tévé elé, mert újra itt az FA Kupa!

A mi várható ma rovatunkban nyugodtan elmondhatjuk, hogy fogalmunk sincs. Így egyértelműen arra tudunk fókuszálni csupán, ami a sajtótájékoztatóból kiderült. Ezek között akadnak jó és rossz hírek egyaránt. A legjobb hír talán az, hogy Darmian Lukaku sérülése nem tűnik komolynak, azt viszont nem tudtuk meg, hogy ez pontosan mit is jelent. Hasonlóan jártunk a Schweinsteiger-Jones Fellaini – Smalling duóval is, akik sérültek, de nem tudjuk mennyire. Louis van Gaal José Mourinho pedig meg is jegyezte, hogy nem lehet a visszatérések időpontját összerakni rendesen, szóval “we have to wait and see”. Mindenesetre mind az angol, mind a német belga hiánya enyhén szólva is idegesítő. Carrick viszont visszatérhet, de nem képes 90 10 percet játszani, nem tudjuk, hogy kezdőként vagy csereként kap majd így lehetőséget, de jó eséllyel láthatjuk nem láthatjuk majd a Derby ellen. A többiek pedig továbbra is tartósan sérültek *(vagy eltiltottak) és sajnos a Rojo, Shaw, Young, Valencia Darmian, Bailly, Young, Valencia négyes hiánya számunkra azt jelenti, hogy ennyi védő nem hadra fogható még hónapokig hetekig.

A védelem pedig így szinte biztosan a Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson Lindelöf, Jones, Rojo, Shaw alakzatot veszi fel hátul. Ez pedig legyünk őszinték magunkkal, ha a Derby County ellen elég is lehet, a bajnokságra viszont szomorú képet fest és nagyon hiányzik belőle a rotálás és a minőség is egyben. McNair Tuanzebe nagyon keveset játszott idén, Darmian visszatérése pedig pusztán a jobbhátvéd posztot pótolja majd leginkább. A baj tehát nem kicsi és sajnos nem úgy tűnik, hogy igazolhatunk valakit, ez pedig elég elkeserítő.

A mai napon Depay Mkhitaryan bevetése talán érdemi opció lehetne, Lingard eléggé formán kívül belül van, de Mata esetében is sajnos ugyanezt tudjuk elmondani. Nem túl jó előjelek ezek tehát a mérkőzést megelőzően, de semmi para, Herrera már nagyon várja a kezdést.

A Derby County viszont nagyon megy vagy ment? A Kosok a másodosztály bajnokságában bár a feljutásért harcolnak, az elmúlt mérkőzéseken csúnya vereségekbe futottak bele (0-3, 1-4) megszilárdították második helyüket, ráadásul nem csak éppen fentebb sorolt csapatok ellen. Az ellenfélnél nagyon kell figyelni a Coldplay énekesére, Chris Martinra Matej Vydrára. Ő szórta eddig a legtöbb gólt a péntek esti ellenfél mezében. Illetve Tom Ince Dave Nugent is még mindig komoly játékerőt képvisel és ő is szép ütemben sorozza a gólokat. Érdemes szemmel tartani Jacob  börtöntöltelék Butterfield Tom Lawrence személyét is, aki azért is érdekes, mert valaha a Manchester United növendéke volt.

Továbbá nem mehetünk el a menedzser mellett, Paul Clement Gary Rowett Ancelotti jobbkeze volt mind Párizsban, mind Madridban, szakmai karrierje elején a Chelsea és Fulham Burton Albion és a Birmingham City csapatainál is dolgozott, nem is keveset. A még mindig csak 43 éves szakember első szezonjában bizonyíthat, először első számú menedzserként a Derby padján és egyelőre nagyon igyekszik tenni a dolgát.

Mondhatni ez minden, amit tudni érdemes az esti találkozóról. Én nyugodt szívvel dőlök hátra majd a kanapén, megtettem, amit megtudtam, annak érdekében, hogy nézzétek ezt a szart jóságot, amit kiemelkedő képességű játékosokból összegyúrt csapatunk produkál nektek hétről hétre. Ha ügyesek vagytok, a felvezetőért Bognár György és Várhidi Péter lesz a felelős, a mérkőzést pedig Kassai-Tóth Csaba, Aranyhang díjas riporter juttatja el hozzátok. Ha ez sem tudott titeket meggyőzni és mégis marad a vasalás, akkor csak annyit mondok: 20.55 21:00, Sport 2, Glory-Glory ManUnited!

Az eredeti poszt, két évvel ezelőtti spoilerekkel és origi hozzászólásokkal itt található.