Ellenfél a negyedosztályból – FA Kupa 4. kör

Finoman szólva sem telt unalmasan ez a hét. Ennek köszönhetően a legkevesebb szó a Yeovil Town együtteséről esett, akikről most sem fogtok sokkal többet megtudni, de azért fussuk végig, hogy mi a helyzet a pénteki esti FA Kupa meccs előtt.

A Yeovil Town a tavalyi évben a 20. helyen végzett az angol negyedosztályban és jelenleg is a 21. helyen szerénykedve harcol tagsága megtartásáért. Így meglepne minket, ha a rivális az FA Kupát kezelné az idei évben prioritásként, de egy Old Traffordon létrejövő újrajátszásért alighanem nagyon sokat adnának ellenfelünk játékosai.

A Yeovil együttese elsősorban angol srácokból áll, de találunk Antigua és Barbuda, Litvánia, Elefántcsontpart továbbá Jamaikából származó fiatalembereket is. A csapatjáték stílusának elemzésére sajnos nem sok idő jutott, de a legtöbb forrás szerint a klasszikus 442-es focit tolják. Az egykori United játékos, Otis Khan azonban ötmeccses eltiltást kapott legutóbbi bajnokin bemutatott akciójáért, így a fiatal támadó lemarad a mérkőzésről.

Az ellenfélnél valószínűleg érdekesebb José Mourinho és Alexis Sanchez. Mourinho ugyanis a csütörtöki napon egy évvel megtoldotta a szerződését, amely igazából előny hiszen várhatóan nem erről fog szólni a média az elkövetkezendő hetekben, hónapokban vagy a nyáron, ugyanakkor konkrét tényeket és egyéb bizonyosságot nem igazán jelent a plusz egy év. Mindenesetre Mourinho tökéletes ajándékot kapott a születésnapjára, hiszen éppen ma 55 éves.

Mourinho persze kérdéseket kapott arról, hogy vajon milyen pozícióban játszik majd Alexis Sanchez, a csapat új igazolása. A portugál kitért a válasz elől, de hosszasan méltatta a chilei focistát, akit már Olaszországban és Spanyolországban is látott, de most végre a saját csapatában dolgozhat együtt vele. José szerint számos variáció és formátum kipróbálására nyílik esély, ami kitűnő lehetőségeket tartogat magában.

Hogy miként alakul ez a félév, az egy igazán izgalmas kérdés, de nem is az este  folyamán tudjuk meg rá a választ. Bailly, Carrick és Ibra viszont mindenesetre továbbra sem elérhető, de az elefántcsontparti már edzésben van, ami kifejezetten jó hír. Az Oroszlán pedig egyre inkább úgy tűnik, hogy még epizódszereplő sem igazán lesz a United idei szezonjában. A győzelem tehát kötelező és jól jönne, ha némi rotálás beállna a rendszerbe, aminek köszönhetően Matics, Jones, Valencia vagy éppen de Gea is kapna némi pihenőt. A továbbjutás tehát remélhetőleg nem lesz kérdés és a következő körben is hasonló sorsolásban részesülünk, miközben esetleg egy-két rivális elhullik a küzdelemben.

Heti érdekesség, hogy Axel Tuanzebe a szezon végéig kölcsönbe került az Aston Villa együttesébe, ami mindenképpen jó tapasztalat lehet a fiatal számára, hiszen a feljutásért küzdő együttesben sok játékperchez juthat a játékos és a következő szezonban talán nálunk is több lehetőséget kap majd. Hajrá, hajrá!