A nemes bosszú reményében

A héten a Stoke City elleni mérkőzés egyáltalán nem, míg Alexis Sanchez leigazolása annál inkább transzban tartotta a Manchester United híveit, pedig a Stoke elleni mérkőzés nagyon könnyen úgy érhetett volna véget, mint a Burnley elleni találkozó. Ám óriási szerencsénkre ezúttal nem nekünk, hanem a riválisnak kellett az eredmény után futnia, innen pedig már nem sok esélye maradt kedvenc barbárjainknak. A Burnley elleni hazai 2-2 után ezúttal idegenben lenne nagy szükség a nemes bosszúra, hiszen az ötödik hely közelebb van, mint gondolnánk…

Sanchez mellett még Mourinho szerződéshosszabbítása is elvonta a figyelmet a soros soron következő mérkőzésről, ugyanakkor most már egyre inkább ehhez szokhatunk hozzá. Lényegében nincs olyan hét, ahol ne lenne valamilyen téma terítéken. Hol Mkhitaryan, hol Conte, hol Shaw van képben. Épeszű ember persze nem igazán követi ezeket a témákat napi szinten és szeretné már, ha a fociról és az eredményekről szólna a fáma.

A csapat kerete a Bailly, Zlatan, Blind hármas mellett teljesen fitt. A holland sérülése se komoly, de inkább pihenőt kap a gárda jolly jokere. Mkhitaryan viszont már a keretben sem lesz, ez pedig elég sok mindent előrevetít a jövőre nézve. Shaw az elmúlt öt mérkőzésen zsinórban a kezdőben találta magát, így még az is előfordulhat, hogy Young visszatér a baloldalra néhány meccs erejéig.

A teljes felállás azonban továbbra is kérdőjeles, de a Stoke City ellen az első félidőben látott nyitott játékot alighanem valami jóval megfontoltabb foci követi majd. A Burnley viszont tele van hiányzókkal, ami jó hír. Nincs Tom Heaton és Robbie Brady sem, ahogyan a balhátvéd Stephen Ward sem játszhat, a csatár Jon Walters és a házi góllövőlista vezetője Chris Wood sem léphet pályára. Igaz ezek a játékosok egy része már jó ideje bajlódik sérülésekkel.

A hülye Bardsley reméljük ilyen fejet vág majd ma is.

Ennek ellenére az ellenfél továbbra is gyilkos módon tartja magát a 7. helyen és alighanem benne ragad a top 10-ben a szezon végén is. Ez pedig óriási siker, hiszen rengetegen egyértelmű kiesőnek tippelték a rutinos Premier League liftező együttest. A Burnley 11 hazai találkozón mindössze nyolc gólt kapott, ami szintén impozáns mérleg. Könnyű mérkőzésre tehát nem számíthatunk, ugyanakkor a csapat képes meglepetésekkel teli összecsapásokat hozni, ahol néhol a semmiből is lövünk egy-egy gólt, amivel megrogyasztjuk az ellenfelet. Erre lenne nagy szükség most.

Jövő hétre pedig remélhetőleg beteljesül mindenki álma és Alexis Sanchez már egymaga intézheti el a Tottenham Hotspur legjobbjait egy nagyon fontos rangadón.