Idegenben jó az iksz, gólszerző lesz Alex is?

Alig pár órával a késő téli időszak egyik legizgalmasabbnak ígérkező rangadója előtt lőjük ki a beharangozó posztot, úgyhogy nem is próbálunk (-lok) meg úgy csinálni, mintha technikai vagy egyéb problémák állnának a csúszás hátterében, és nem az, hogy elfelejtettük (-tem) volna, hogy ma ki a simics soros, szóval részletes elemző poszt helyett jöjjenek inkább vázlatosan a mérkőzéssel kapcsolatban felmerülő kínzó (de többnyire költői) kérdések.

  • Most, hogy Sánchez végre komoly meccsen (és libalegelő helyett a Wembley-ben) is pályára lép a mágikus piros hetes mezben, Mesterünk a számára (mármint Alexis számára) komfortosabb támadó futballt erőlteti majd, vagy maradunk az idegenben többnyire jól beváló buszozásnál?
  • A hatodik nekifutásra (12/13 – 1:1; 13/14 – 2:2; 14/15 – 0:0; 15/16 – 3:0; 16/17 – 2:1) sikerül-e nyerni a Spurs otthonában, vagy már az iksz is siker?
  • Young sérülés utáni azonnali kezdőbe delegálása bátorító gesztus volt-e csupán, vagy azt jelzi, hogy továbbra is ő az alapbalhátvédünk, és Shaw helyett most is ő fog az oldalvonal mellett rohangálni?
  • Tisztában van-e José azzal, hogy a világegyetem legjobb futballistája (a nevét ugye le se kell írnunk?), milyen intim kapcsolatot ápol a Wembley szent gyepével, és ha igen, ennek örömére játszatni is fogja-e?
  • Rashford Yeovil elleni gólja és teljesítménye elég jelent bármi bíztatót számára a mai meccset illetően, vagy inkább José finoman oltogató post-match nyilatkozata a mérvadó?
  • Carrick korrekt cameója a Yeovil ellen jelentheti-e azt, hogy újra komolyabb szerepet kap, vagy José ma is a (legalább pihentetett) Pogba-Matic kettősből fogja kiválasztani a két kezdő középpályását?
  • Van-e rá minimális esély, hogy a meccs egy pontján a #szexifutball szótári definícióját megtestesítő DDG – Valencia, Jones, Smalling, Shaw – Pogba, Matic, Herrera – Alexis, Martial, Rashford sort lássuk a pályán? És miért nincs?
  • Vicceltünk-e az előző pontban, amikor az álomkezdőbe nem tettük be Lingardot? (Természetesen igen.)
  • Lukaku betalál-e végre egy nagy csapat ellen? És ha igen, akkor a gólt követő hányadik másodpercben nyilvánítódik ki a kommentszekcióban, hogy a Spurs nem is nagy csapat?
  • A sérülésből lábadozó Alderweireld, Rose és Eriksen tényleg visszatér-e, és ha igen, számít-e ez bármit is?

Végül az alábbi kellemes kompilációval kívánunk kiváló meccset mára, azzal a nem titkolt reménnyel, hogy ma is születik legalább egy hasonló screamer. (De azért beérjük egy 95. percben 2 centiről begyötört Lukaku góllal is.)