HuddersFAild

BANtha háton robbant a hétvége a nyakunkba, a közösségünk felfokozott hangulatának talán jót is tesz egy hét szünet a bajnokságban. A hétvégén FA kupa fordulóra kerül sor, mely során a legjobb nyolc közé juthatunk, ha sikerrel vesszük a Huddersfield Town jelentette akadályt.

A múlt heti vereségünk Newcastle-ben (amire, ha azt mondanánk fájó, elmulasztanánk egy tökéletes alkalmat a „letaglózóan csalódást keltő” kifejezés használatára), azt jelentette, nem elég, hogy már rég nem kell pepecselnünk a bajnoki cím megszerzésével – hisz menedzserünk tar riválisa éppen a haladó kurzust tartja a PL pornóakadémiáján az orális kényeztetés tantárgyban, ami végül nagy valószínűséggel jeles kollokviummal zárul minden egyes tanuló részére a szemeszter végén – még a TOP4-ért folytatott versenyfutásban sem tudtuk kihasználni riválisaink korábbi botlásait.

Idén harmadszor játszunk a huddersfieldi hentesekkel terrierekkel, ki ne emlékezne, októberben a John Smith stadionban szenvedtük el első bajnoki vereségünket a szezon során. Két hete hazai pályán vertük az újoncokat 2-0-ra (Alexis első unitedes góljával juhé!), de most ismét a tucatnevű arénába látogatunk, remélhetőleg nem egy újabb maflásért.

Ellenfelünk nincs túl jó formában, múlt hétvégéig kellett várni első 2018-as bajnoki pontszerzésükig – akkor viszont 4-1-re verték a Bournemouth-t – és csak az FA kupában értek el sikereket. Igaz, hozzánk hasonlóan eddig ők is csak alsóbb osztályú ellenfelekkel találkoztak, a harmadik fordulóban a Boltont verték 2-1-re, majd a Birminghamet pedig csak megismételt meccsen, hosszabbítás után tudták kiverni a kupából.

Miután a következő héten két igen fontos mérkőzés vár csapatunkra, szerdán a Sevilla elleni BL odavágó Spanyolországban, majd vasárnap a Chelsea elleni bajnoki rangadó, remélhetőleg Mourinho – bár fontosnak érzi az FA kupa menetelést is – pihentet egy-két játékost a várhatóan keményebb megmérettetések előtt.

A rotálást segítendő egy régen várt jó hír érkezett a sajtótájékoztatón Bailly állapotáról. Zsozé szerint – ahogy a boldog halőr találja a halakat a tóban – végre kifogástalan állapotban van Elefántcsontpart büszkesége, és készen áll a bevetésre. Rashi, Herrera, Zlatan és Fella neve viszont továbbra sem lesz látható a meccskeretben.

A terriereknél elég hosszú a hiányzók listája. Egyik kulcsjátékosuk, az ősszel ellenünk is gólt szerző Aaron Mooy sérülés miatt nem játszhat, és sorsában Michael Hefele, Chris Löwe és Sean Scannell is osztozik. A másik októberi gólszerző, Laurent Depoitre játéka is kérdéses, de ő már valószínűleg pályára léphet ma este.

Végül egy érdekesség: This is VAR! – mondhatnánk, azaz a United történetében először videóbíró segíti a játékvezető ténykedését – aki a barátságos és közkedvelt Kevin Friend lesz – a Video Assistant Referee névre keresztelt technológia reméljük nekünk hoz szerencsét, bár a végén tuti ellenünk ítélnek meg majd miatta három jogtalan büntetőt, ami után jól kiesünk a p.csába.