Derbi van!

A mai lesz a 200. Liverpool elleni összecsapás a klub történetében. Eddig 79 alkalommal győztek kedvenceink, volt 55 döntetlen és 65 liverpooli siker. Mind a két csapat optimista hangulatban van, hiszen a Pool közel tíz év után tért vissza a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, a Manchester United pedig idén akár a dobogóért is harcolhat a Premier League küzdelmeiben és további kupasorozatokban is van ok még a bizakodásra.

Ahogy az lenni szokott, ismét érdemes névsorolvasást tartani a sérültek kapcsán. Fellaini és Bailly egészséges, ugyanakkor Jones, Rojo, Herrera és minden bizonnyal Martial sem elérhető. Mourinho a Liverpool ellen valószínűleg nem kockáztat és újra a 433 mellett dönt, amiben egy Carrick, Matics, Pogba kezdő sem tűnik lehetetlennek középen. Éppen ennek okán lenne jó, ha Bailly kerülne be Smalling mellé a kezdőcsapatba a hátsó tengelyben. Elől a jelenlegi formája alapján Mata kihagyása tűnhetne érdekes húzásnak, aki ráadásul élete gólját szerezte a Liverpool ellen három éve. Lukaku pedig reméljük átmenti az elmúlt hetek formáját egy újabb rangadóra is.

A Liverpool együttesében ugyanakkor valószínűleg csak Clyne nem elérhető, visszatérhet Henderson, Robertson és Wijnaldum is kisebb-nagyobb sérüléseiket követően. A Liverpool a hét elején kicsit tartalékos üzemmódban játszott döntetlent a Porto elleni visszavágón, Salah csak tizenöt percet kapott, míg Oxlade-Chamberlain vagy van Dijk nem is játszott, de azért a csapat többségének a lábában így is van 90 perc.

Mourinho várhatóan erősen megszervezi a védelmet, hiszen pontosan ismeri a Liverpool erősségeit, ugyanakkor erős kontrákkal kell reagálni, ha azt szeretnénk, hogy a Henderson-Can kettősön át tudjunk hatolni a középpályán és legyen valós támadójátékunk is. Ebben lesz nagy szerepe még a Mata, Lingard, Sanchez hármas két tagjának, hiszen várhatóan közülük kerül ki a kezdő duó, Rashford valószínűleg ezúttal maximum újra csereként bizonyíthat.

Az előjelek tehát elég vegyesek. A Liverpool tele van önbizalommal, reális eséllyel harcol a gárda a legjobb négybe kerülésért és oka van reménykedni a sikeres európai szereplésben is. Ugyanakkor Klopp együttese képes kifogni egy rossz napot és a kedd esti játék is a lábakban lehet még. Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a döntetlen nem feltétlenül rossz egyik félnek sem. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha az elmúlt évekhez hasonló, alapvetően óvatoskodó mérkőzésbe torkollana az ütközet.