EZS helyett dolgozom, és ő veszi fel a fizetést érte

Az úgy volt, hogy tehetséges lelkes törzskommentelőnk, Pite felajánlotta, hogy megírja a beharangot a Bournemouth-meccs elé. Örültünk neki, mert a West Brom elleni gyalázat után sok kedvünk nem volt az élethez posztíráshoz. A szöveg megérkezése aztán kiderült, hogy Pite ezt a posztot, mit szépítsük, álló farokkal írta meg, és beharang helyett valami egészen mást kaptunk. Amit nem bánunk, de így legalább ki tudjuk majd tenni EZS posztját is. Egyet sem fizettek, kettőt kaptok! (Ja, és kösz, Pite!)


Ismeritek azt a nagyon rossz viccet, amiben a cápa úszik elöl, a rája középen, a Remény hal meg utoljára? Gondolkodtam, hogy ezzel a viccel kéne kezdeni, de inkább mégsem sütöm el, ha már EZS rám bízta a poszt megírását, mivel lássuk be, ha ilyen dolog történik, az azt jelenti, hogy minden remény elveszett..

Pedig nem! Van Remény! Egészen pontosan „főldiekkel játszó égi tűnemény, Istenségnek látszó, csalfa, vak Remény”! Természetesen nem abban, hogy jóska alatt űrfocit játszó csapattá válunk, sőt abban sem, hogy komoly trófeákat fogunk vele halmozni, de mégis van Remény! Nos, abban sem érdemes bízni, hogy Martialt megtartjuk, vagy, hogy nyáron nem lőjük magunkat megint tökön valami teljesen felesleg igazolással (Bale?, Ronaldo?, Neymar?), de a Reményben igen! Arra sem tennék nagy pénzeket, hogy a DOF-unk bármiféle nagy változást képes lesz eszközölni, amíg Ed barátunk ölebe kénye-kedve szerint teheti tönkre szeretett csapatunkat, de mégis van Remény!

Amit pontosan Ed barátunknak köszönhetünk, az Istenségnek látszó égi tüneménynek, aki belátta, hogy murinnyó egy szakmai zsákutca. De akkor miért nem rámolta még ki a szűrét? Mindjárt megtudjátok. A következő történet, amit nekem José lánya mesélt és most továbbadok nektek, egy borongós téli estén történt. A sajnálatos baleset főszereplői a klubunk CEO-ja és menedzsere. Ezen az ominózus „borongós téli estén” főhőseink Mourinho szállodájának jakuzzijában egy jó nagy adag portugál bor bekortyolgatása közben az átigazolásokról beszélgettek. A diskurzus végén Jóska átadott egy listát Woody papának, amin azon játékosok nevei szerepeltek, akiket szeretett volna edzőbá a csapathoz hozni. A nagy részegedés közepette Edmund félreolvasta az utolsó pontot, és hirtelen felindulásából egy gyors madridi kiruccanásból véletlenül 60 millió fontnyi értékű kokainnal tért haza Koke helyett. Mivel a bakiról csak a portugál busztervező mérnök tudott (egészen eddig), ezért képes volt a nulla asztalra tett teljesítmény ellenére is kicsikarni zsarolással mindent, amit akar (nagyobb fizu, szerződéshosszabbítás, a Lowry megvétele és a Mészáros Mourinho családra íratása, illetve Száncsó Panza).

Woodward nagyvezír

Más alternatíva után kellett tehát néznie az öreg Eddynek, hogy mégse pártoljanak el a szurkolók ezrével a klubtól. Az események szerencsés közjátéka úgy hozta, hogy nyugaton pár éve divatba jött a női foci, és az elmúlt időszakban a Manchester United azzal került a figyelem középpontjába, hogy az európai topcsapatok közül szinte egyedüliként nem rendelkezik női csapattal. (Érdekesség: 2005-ben a tulajdonosváltás után a Glazer család egyik első intézkedése volt az akkor még létező hölgyegylet beszüntetése). Így elkendőzendő az előre meg Joselható jósolható buktát a férficsapatnál, Woody sheriff úgy döntött, hogy ideje újra alapítani a lánycsapatot, (ami március 21-én meg is történt). Az vezérfonál, ami mentén deklaráltan elindulunk:

„A Manchester United női csapatát ugyanolyan képre és ugyanolyan elvek mentén kell felépíteni, mint a felnőtt férficsapatot, és az akadémiáról érkező játékosoknak egy tiszta utat kell kiépíteni, hogy a legmagasabb szintén játszhassanak a klub színeiben.”

Ez azt is jelenti tehát, hogy ész és koncepció nélküli pénzszórás várható. Ebből következően izgalmas lehet a következő pár hónap, ahol elkezdődik majd a csapat kialakítása. Várhatóan fiatal tehetségek és kipróbált rutinos angol játékosok mellett pár világsztár is érkezik majd a csapathoz. Mivel azonban az instagramlájk és a merchandise-profit jelenleg a legfontosabb értékmérő a felnőttcsapatnál, így előre láthatóan nem annyira ügyes, de jól kinéző hölgyek is a keretbe fognak kerülni. Az ördögi SorosWoodward-terv tehát nem más, mint hogy a mindennapok izgalmaiba szép formákkal és pofákkal hozza vissza a csapatot, ha már a férfiaknál foci még legalább 2 évig nem várható.

Dr. Woodward

Beletekintettem hát a jövőbe (köszi doki, hogy kölcsönadtad a DeLoreant!), és gondoltam, megmutatom, hogy hogyan fog a női csapat szerepelni.

Kapusposztra egy magas szinten jegyzett hálóőrt fogunk igazolni. A botrányhős világsztár, Hope Solo éppen próbál a tavalyelőtti balhéja után csapatot találni magának, ahol újra felépítheti magát, és ahonnan újra bekerülhet az amerikai válogatottba. Nem is létezik számára jobb hely erre, mint a Manchester United, amelynél újra a reflektorfénybe kerülhet. Második számú kapusnak a legjobb megoldás Edurne Garcia lehet. A férficsapat első számú kapusának (nem, nem Romeronak, de jó tipp volt Freeezer!) felesége így Manchesterbe költözhetne végre, és Daviddal együtt gyakorolhatnának otthon nap mint nap.

Edurne Garcia, Hope Solo

A védelem felépítése kulcskérdés a sikeres szereplésre, ezért ide tapasztalt játékosokat fogunk szerződtetni. Az angol válogatott védelmét főleg a City játékosok adják, így hát a szomszédba kell átkopogtatnunk, ha jó játékosokra vágyunk. Ahhoz, hogy az európai porondon sikeresek lehessünk, elengedhetetlen a kemény, gyors és labdaügyes zúzógépek összegyűjtése, Woody pedig nem fog holmi fontmillióktól megijedni, és kapásból leigazolja a kőkemény Steph Houghtont a védelem közepébe. A két szélre szintén két angol védő fog érkezni, előbb az év játékosának is megválasztott Lucy Bronze a Lyonból, majd a tipikus angol nő ábrázatú Alex Greenwood, aki a Liverpoollal fogja felbontani a szerződését, hogy csatlakozhasson a Unitedhez.

Mind a három igazolás óriási hírértékkel fog bírni, hiszen a City egyik legjobbja mellett a világ egyik legjobbja is a Unitedhez csatlakozik, ráadásul az ősi riválistól is elcsaklizunk egy játékost egy Mkhitaryan-sagához hasonló ajtócsapkodós, balhés üzlet keretein belül, így senkinek sem fog feltűnni, hogy Anthony Martialt szépen csendben eladjuk fű alatt a Barcelonának Lieke Mertens és Tony Duggan játékjogáért, de erről picit később.

Lucy Bronze, Amanda Ilestedt, Steph Houghton, Alex Greenwood

A védelem utolsó oszlopának kiválasztásánál nem csak a sportszakmai, hanem a közösségi médiás elérési számok is kiemelten fontossá válnak, hiszen a negyedik érkező annak ellenére, hogy kiemelkedő tehetség, inkább a külsöjével hívja fel magára a figyelmet. A Potsdamban játszó svéd válogatott Amanda Ilestedt a tökéletes északi nő megtestesítője. Szőke, kék szemű, és rendkívül harcias. Rövid úton a szurkolók kedvencévé válik a pályán és azon kívül is.

A középpályára szintén Németországból érkezik a holland foci egyik nagy reménysége, Jackie Groenen, akinek nem lesz ismeretlen az angol terep, hiszen pár évet már eltöltött a Chelsea kötelékében. Társa a középpálya szívében az Arsenal üdvöskéje, Jordan Nobbs lesz, akinek az átigazolása miatt Wenger három hónapon át fog hisztizni a sajtóban, miközben a férficsapattal a kiesőzóna felé sodródik, és azelőtt kiesik a BL-ből, hogy bejutnának, miután Robben véletlenül félrenyomja a telefonján a címzést és az öreg Arsene-nek küld egy selfie-t Wagner helyett.

Martha, Jackie Groenen, Jordan Nobbs, Alex Morgan

Az igazán nagy durranás aztán július közepén következik be, amikor a csapat bejelenti, hogy a világ legjobb játékosainak egész hadát szerződteti, többször megdöntve a női focistáért kifizetett világrekordot. Sorrendben előbb a Manchester United-szurkoló Alex Morgan, majd a nők Ronaldinhójaként szamon tartott Martha, végül a magyar-német irányító Marozsán Dzsenifer érkezik, összesen több mint 100 millió euróért. Az igazolások teljesen elhomályosítják a férfi VB eseményeit, és többen nézik instagramon élőben a lányok bemutatását, mint ahányan az Izland-Belgium VB-döntőt, amit Bjarnasson góljával egyébként a vikingek nyernek meg. A sajtó munkatársai és a futballszerető szurkolók is csak kapkodják ide-oda a fejüket az eszement és őrült bevásárláson, amit a csapat véghezvisz. Az alig tűnik fel bárkinek is a Greenwood-szaga végére, hogy Anthony Martial játékjogát, 30 millió fontot és Marcus Rashfordot 2 évre kölcsönbe 25 milliós kivásárlási opcióval átadja a Manchester United a Barcelonának, hogy hazacsábítsa Spanyolországból a tizennyolcszoros válogatott csatárt, Tony Duggant, és hogy szintén a csapathoz édesgesse a hollandok női Cryuffját, Lieke Mertenst. Az utolsó mozzanat, a cseresznye a tejszínhabon pedig a női Ibrahimovic, a svéd Lotta Schelin szerződtetése, amely augusztus 31-én történik meg.

Marozsán Dzsennifer, Lotta Schelin, Lieke Mertens, Tony Duggan

A költségkeret nagy részét kimeríti ezzel a United, így a férficsapatba nem is érkezik új játékos. A női sztárok óriási fizetései miatt kénytelen a klub a férfiak fizetését csökkenteni, ezért, hogy ennek ellenére ne haljanak éhen ők sem, vészmegoldásként a játékosok feleségeit és barátnőit leigazolják Woodwardék a cserepadra. Érkezik Francesca Cormanni (Darmian), Evelina Kamph (Mata), Candy Rae Fleur (Blind), Camille Schneiderlin (kölcsönbe az Evertontól), Melanie Da Cruz Pires (Martial), Maja Erika Nilsson (Lindelöf) és Anouska Santos (Shaw). Természetesen a board odafigyel rá, hogy ez is olyan körülmények között történjen, amiből botrány lehet. Martial barátnőjének leigazolását 3 nappal azelőtt jelenti be a klub, hogy a francia csatártól megválna, így okozva óriási felfordulást a francia fiatalok életében.

Francesca, Evelina, Candy, Camille, Melanie, Maja, Anouska

A szövetség látva, hogy milyen világverő alakulat jött össze úgy dönt, hogy a United szabadkártyával elindulhat az első osztályban, az eredetileg engedélyezett másodvonal helyett. A csapatot a tapasztalt edző-szakértő páros, a Neville testvérek gondjára bízza a vezetőség. A szezon jól indul, a kezdeti nehézségek után folyamatosan jönnek a győzelmek, az Old Trafford, ahol a lányok játsszák a meccseiket, a nagy érdeklődésre való tekintettel, minden mérkőzésen tele van. A férfiaknál eközben a lejtmenet tovább tart, a United góltalansági rekordja (tétmeccsen) augusztusra 4 hónaposra nyúlik, az áprilisi West Brom-meccs óta egyszer sem sikerül az ellenfél hálójába találni, de Mourinho megnyugtat mindenkit, hogy csak a bírók miatt, mert a lejátszott 17 meccsen nem adtak meg a csapatnak 3 büntetőt. Telnek-múlnak a hónapok, a United év végére kiesik a BL-ből, a liga- és az FA kupából is, a bajnokságban pedig 24 pontos hátrányban a listavezető Liverpoolhoz képest a 9. helyen várja az új évet.

Jóska mutatja a teljesítményét

Jósé kihasználva a kokain aduászt úgy dönt, hogy helyet cserél Neville-ékkel. A bukás természetesen itt sem marad el. Mourinho vezetésével a lányok az első meccsen kikapnak otthon a sereghajtótól, majd áprilisra szépen lassan 12 pontos lemaradást szednek össze a Cityhez képest, ami a kékek bajnoki címét eredményezi. Eddigre konganak a lelátók az ürességtől, a kutya sem kíváncsi az unalmas antifutballra, ami José szerint az eszköz, amely szentesíti a célt. Természetesen a kritikát nem érti, mivel szerinte a játékosai mindent megtettek, egyszerűen nem elég jók, ezért még el akar költeni egy Magyarország éves GDP-jéhez hasonló pénzmennyiséget új játékosokra.

Így virrad ránk a nap 2019 április 18-án. Te, aki ezt olvasod, részese vagy annak a vészelhárítási board meetingnek, amelyen a kérdés a kretén zsebhobóc sorsa. A kezedben tartod a szavazógépet, amin két opció közül választhatsz. Te mire nyomsz kedves barátom?

Loading poll…Nyilván lesz valamilyen meccse a felnőttcsapatnak is ma, talán Bournemouth, vagy Brighton? Nem is tudom, de az már őszintén kit érdekel? A Spurs elleni meccsnek van egyedül tétje ebben a szezonban, szóval a mai összecsapásra nem is pazarolnék inkább szót, aki tud, jöjjön a Mozaikba instalinkeket cserélgetni!

Apropó, hasznos linkek:

https://www.instagram.com/majaenilsson/
https://www.instagram.com/evelinakamph
https://www.instagram.com/candy.rae.fleur/
https://www.instagram.com/francesca_ele_cormanni/
https://www.instagram.com/isabelcollado/
https://www.instagram.com/edurnity/
https://www.instagram.com/samsmallinginsta/
https://www.instagram.com/maticaleksandra/
https://www.instagram.com/jenafrumes/
https://www.instagram.com/victoriabonya/

Illetve kettő ami sajni privát és nem igazán bólint rá szurkolók követésére, de azért tessék, hátha:

https://www.instagram.com/kayastar_/

https://www.instagram.com/anouskasantos/

Plusz egy kép, hogy imádjatok megnyitni a cikket:

Készüljetek fel rá lélekben