Averagers: Infinity Snore

A munka ünnepe miatti hosszú hétvégi pihenést a Premier League játékosai szerencsére hírből sem ismerik, így az otthon ragadt apukák, családhoz hazautazó diákok és a városban maradt lonerek mind el tudják magukat foglalni a nehéz körülmények ellenére. Én például ma kirándulni megyek, hogy hűen tarthassam magam United-absztinencia fogadalmamhoz, de akik a TV-k előtt maradnak majd úgyis leírják ide, milyen volt a meccs.

Ellenfelünk az az Arsenal, akik szezon végén leköszönő managerüket még egyszer igazán megtisztelhetik ellenünk egy küzdős, nehéz mérkőzéssel, tekintve azonban, hogy az ágyúsok mostanában inkább a botokkal dobálózók becenevet érdemelnék meg, erre csak annyi esély van, mint kiesni a Sevilla ellen a BL-ből. Elenyésző, ha az embernek van egy jó csapata és egy felkészült edzője.

Gondoltam rá, hogy megemlékezem a jó öreg Arsene munkásságáról, de egyrészt nem vagyunk gúnárblog, másrészt meg annyira igazán sohasem kedveltem, de innen kívánok neki sok sikert és jó pihenést, na meg tépőzáras kabátokat.

Egy Arsenal elleni meccs persze mindig rangadó kéne, hogy legyen és mindig presztízsértékkel kéne bírnia, kiindulva abból azonban, hogy a BL indulást jelentő egyetlen esélyüket sikeresen nehezítették meg saját maguknak, Wengernek nem a presztízs és a United elkalapálása, hanem az európai siker lesz a prioritás, így én inkább egy kockázatkerülő londoni csapatra tippelnék. Aztán majd tévedek.

A saját házunk táján söprögetve vélhetően José meg fog engedni egy 10-15 perc focit a srácoknak, és kiindulva az őszi odavágóból, ez talán elégnek is bizonyulhat, hogy az egyszeri United szukoló összeszorított farpofákkal nézhesse végig a maradék 80 pecernyi töketlenkedést a védelmünkben. Akkor De Gea mentette meg a seggünket, most is illendő volna tőle egy hasonló produkció.

Persze, ha őszinték akarunk lenni, ez a meccs semmilyen téttel nem bír, ha kikapunk, akkor is meglehet a 2. hely, ha az Arsenal kikap, már senki nem fog röhögni, ha meg X lesz, akkor legalább megvolt a vasárnapi szieszta.

Kezdőt szokásomhoz híven nem tippelek, hiszen ha a töltött káposzta receptjét írnám le ide, akkor is csak random összeállításokról szólna az első 30+ komment, most sem lesz ez másképp.

A fellow kirándulóknak szép napot és jó időt, az igazi hősöknek pedig jó szurkolást kívánok!