Lampard az Old Traffordon

Ez az a sorozat, ami általában nagyon keveseket érdekel, ugyanakkor mégis esély nyílik arra, hogy néhány olyan játékos is feltűnjön a szeren, akiket ritkábban tekinthetünk meg a PL-BL találkozókon. Az ellenfél az a Derby County lesz, aki egyelőre korrekt teljesítményt mutat fel a Championship könyörtelen harcaiban. Így mondjuk mindjárt jó lenne nem 120 percet tölteni a pályán tizenegyesekre gyúrni.

Előre mondjuk, hogy elvileg Jones is egészséges, ezzel felbomlik a megbonthatatlannak tűnő Rojo-Jones középhátvédsor az orvosi szobában zajló kupasorozatban. Ezzel elviekben kárólag az argentin nem bevethető sérülés miatt a teljes felnőtt keretben. Herrera is visszatérhet tehát, Dalot is bevetésre kész, aki a Bajnokok Ligájában már ígéretes bemutatkozáson van túl. Most már jöhetne akár egy gólpassz is. Akinek a hiányára még biztosan számít kell az Rashford. Hiszen a pelyhedző pöcörő néhány héttel ezelőtti vagánykodásának eredményeként kapott korai őszi szünetet.

Ez a faszi elférne a kezdőben most is…

Ezen információk alapján nem feltétlen lepődnénk meg egy Romero – Dalot, Bailly, Jones, Shaw – Pogba, Matics, Herrera – Martial, Lukaku, Mata kezdőn, ami valljuk be, még így is bőven erős egy Ligakupához képest.

A Derby County együttesénél érdemes figyelni egy bizonyos Jozefzoon nevű fickóra, aki az örök fiatal David Nugent társaságában próbálja szórni a gólokat. Előbbiről illik tudni, hogy a PSV futballistája volt nem is olyan régen, utóbbi pedig már négy különböző klubbal is megjárta a Premier League küzdelmeit, ami azért nem kis teljesítmény. A kapuban pedig az a Scott Carson áll, aki egy maga képes volt elbaszni Anglia 2008-as EB szereplését. Gyakori szereplő az a Tom Lawrence is, aki 8 éves korától egészen a 20 esztendő betöltéséig a mi játékosunk volt. Nyilván óriási poén lenne, ha gólt szerezne az Old Traffordon. A gárdát erősíti még a másik veterán, Tom Huddlestone és az a Mason Mount, aki 19 évesen az új Lampardként is emlegetve vagyon.

Ha mást nem, azért a riválisnál mindenképpen lesz kit szemmel tartani, nálunk pedig szurkolni annak, hogy a Martial, Mata, Bailly kaliberek kijönnek egy elég mélynek tűnő gödörből. A továbbjutás ilyen szempontból kötelező, de inkább csak plusz, hiszen idén már nem lesz elég kiszúrni egy negyedik számú kupasorozattal a Firmino szurkolók szemét.

Ha kellenék, csak szóljatok. A zongoracipelő én vagyok.