Farkaslakai Csavargók

Azok után, hogy az elmúlt 5 meccsen sikerült a felsőház küszöbére küzdenünk magunkat, a sorban mögöttünk álló már kocogtatja a vállunkat, hogy álljunk arrébb, mert ő is jönne. Nem volt még idén közvetlen rivális elleni meccsünk, így itt az ideje, hogy megmutassuk, hogy is kell farkasokkal táncolni, vendégünk a Wolverhampton Wanderers.

A szegény ember Rómája utoljára 2012-ben járt a Premier League-ben, azt azonban érdemes megemlíteni, hogy az angol fociliga 1888-as indulásakor az alapító csapatok között voltak (mi nem), és ugyan szebb napokat is látott már a west midlandsi egyesület, jelen pillanatban sem szégyenkezhetnek, hiszen a tavalyi Championship győzteseként jutottak fel az első osztályba, ahol éppen a 9. helyet foglalják el. Viszonyításképpen, mi a 8.-ak vagyunk, 1 ponttal előzzük a Farkasokat és a gólarányunk pont ugyanúgy 0, mint nekik

Elvileg ugyan nem kéne, hogy bármilyen félnivalónk legyen egy újonc ellen, ne feledjük, hogy az egyetlen csapat, akit a City idén nem tudott megverni, az pont a Wolves volt. És hogy mire számíthatunk ellenük? Nos, ez nagyban függ attól, hogy Mourinho mit talál ki honfitársa és kollégája, Nuno Espirito Santo ellen. Ellenfelünk mestere eddig minden meccsre 3 védős formációban küldte fel csapatát és sok Neves játékosuk ugyan nincs, csak egy, egy újonchoz képest azonban abszolút korrekt keretük van.

A Wolves a tavalyi szezonban is elsősorban az erős passzjátékra épített, és ezt egy szinttel feljebb sem adják fel feltétlenül. Persze, a City ellen ők sem tudták a saját játékukat játszani, de alapvetően a Farkasok is a sok és pontos(!) passzal operáló, labdabirtoklásra építő együttes, azzal az érdekességgel, hogy ők az a csapat, akik a legnagyobb labdabirtoklási arányt a saját védekező harmadukban produkálják a meccseken, így ha ezt a filozófiát kombinálják a labda eldugásával, könnyen megviccelhetik szeretett csapatunk esetleges taktikáját, amit jelen pontján a szezonnak még nem tudnék szavakba önteni. A fentiekre tekintettel ezért vélhetően szükséges lesz elővenni az agresszívabban letámadó formánkat, ha focit is akarunk ma látni. Óriási klisé, de ha megszerezzük a vezetést, abból kiindulva, hogy a Wolves eddig 5 meccsen 5-öt rúgott, van rá esély, hogy győzelemmel küldjük őket haza.

Ami a hiányzókat illeti Jones, Rojo és Herrera sérültek, Matic és Rashford pedig eltiltottak, a Wolves oldalán pedig az az Ivan Cavaleiro hiányzik, aki eddig sem játszott egyetlen meccset sem a szezonban, így ebből a szempontból nekünk van nagyobb gondolkodnivalónk a Fellálás tekintetében.

A két csapat egyébként eddig 98 meccset játszott egymás ellen, amelyből 48-at mi nyertünk meg, a legutóbbit 2012 márciusában, amikor is 0-5-re győzve távoztunk a vendégségből, Evans, Valencia, Welbeck és Chicha (2x) góljaival. Az előzetes infokból kiindulva, mi szerint Dalot játéka is kérdéses, egy Valencia villanással szerintem ma is mindenki kiegyezne.

A meccset kivételesen most adja a Spíler Tv, 16:00-kor kezdünk. Jó szurkolást mindenkinek!