Kib*sszák, ha nem nyerünk?

Menni vagy nem menni, ez itt a kérdés? Mourinho minden bizonnyal minden egyes mérkőzésen az életével játszik majd. A legnagyobb közhellyel élve mondhatjuk, hogy a portugál számára valószínűleg minden egyes összecsapás felér egy döntővel. Kedvenceink óriási szerencséje egyébként, hogy a Tottenham-Chelsea találkozó mellett egy Bournemouth-Arsenal is megrendezésre kerül, így számos rivális veszíthet pontokat a hétvégén. Előbb viszont nézzük meg, hogy mi a helyzet a házunk táján…

Mindjárt rengeteg olyan sérültünk van, akiknek a visszatérése bizonytalannak tűnik. Így Fellaini, Rashford, Martial vagy Pogba játéka sem borítékolható, de a legutóbbi információk szerintem bevethető állapotban vannak a srácok.

Természetesen tudjuk, hogy Fellaini játékára és új hajára mindannyian nagyon kíváncsiak vagytok, de könnyen lehet, hogy csak csereként léphet a gyepre a belga varázsló. Jones és Dalot viszont  biztosan játékra kész, utóbbi könnyen a kezdőben is találhatja magát. Ráadásul Lukaku is játékra tud jelentkezni, ezzel pedig várhatóan a pályán kezdheti meg a mérkőzést a belga gólgép, cselgép támadó.

Mourinho az elmúlt mérkőzéseken már megpróbált egy némileg fluidabb támadási formációval próbálkozni, ez azonban továbbra is szomorú annak fényében, ha tudjuk, hogy 2,5 év és két keretnyi csapata is csak arra vár, hogy történjen már valami, ami miatt valós előrelépés is megtörténik a világ legzsírosabb klubjánál. Éppen ezért Lukaku visszatérése újra felveti a régi kérdőjeleket. Hiába láttuk már például idén nyáron, hogy a támadó azért jóval sokszínűbb módon is hasznosítható lenne, a portugál szakembernél ez nem opció.

Nincs tehát új a nap alatt, a gárda számára a december 5-én megrendezésre kerülő Arsenal elleni hazai találkozó előtt gyakorlatilag kötelező mérkőzések jönnek. Ráadásul az Arsenal után a Fulham együttesét fogadhatjuk majd, és remélhetőleg a valenciai kiruccanásnak sem lesz már sok tétje.

Az ellenfél is hasonlóan rossz helyzetben van a sérültek terén, így könnyen lehet, hogy Zaha sem tudja vállalni a játékot, de azért nagy tétekben ne fogadjunk egykori játékosunk hiányára. Viszont Tomkins és Sakho sem biztos, hogy rendelkezésre áll, ami mindenképpen egy újabb érvágás lehet Hodgson együttese számára.

A kezdő megtippelésére ezúttal a bizonytalan kimenetel miatt nem feltétlen tippelnénk, de a győzelmet ennek ellenében is nagyon elvárnánk. Illetve jelen pillanatban még azt sem tudjuk biztosan, hogy a mi meccsünket, esetleg a Liverpoolt adja-e a Spíler 1. Úgy látszik, hogy ez már csak egy ilyen hétvége lesz.